Mój nóż traperski Mały Jastrząb zrobił pod moje potrzeby i według mojego projektu. To znaczy mój pomysł na kształt głowni a jego doświadczenie i cierpliwość, profesjonalizm warsztatu.Dąb pisze:Miałem okazje pomacać jego nożyki, cóż mówić, klimat i duszę mają, aż ci zazdroszczę.6. Nóż traperski zrobiony dla mnie przez Małego Jastrzębia
Noże, które wychodzą z pod ręki tego twórcy noży charakteryzują się zachowaniem doskonałych proporcji i ergonomii. Poza tym doskonałe zahartowanie głowni i impregnacja drewna rękojeści oraz skóry pochwy woskiem bardzo podnosi walory użytkowe tych noży. Ostatnio rozmawiałem z Małym Jastrzębiem na temat właśnie nożoróbstwa. Powiedział mi, że chce zacząć regularnie robić noże nie tylko dla znajomych ale i na sprzedaż a więc będzie można śmiało sobie u niego taki nóż zamówić .
Pozdrawiam Hakas
ps. A gzie miałeś okazję wziąć nóż Małęgo Jastrzębia do ręki?

Klasyka gatunku.
 Klasyka gatunku.

a za 250 zeta to na ebayu dfostaniesz Fallknivena F1, bardzo porzadne bydle, mozesz tez dostac cos szwedzkiego, ale pod mysliwska nute, np Eka W11(mam taka) ma minusa, bo trzeba do "maistra" oddac, jak bedziesz chcial iskierke z niego wydobyc sposobem krzesania(zaokraglili bydlaka)
 a za 250 zeta to na ebayu dfostaniesz Fallknivena F1, bardzo porzadne bydle, mozesz tez dostac cos szwedzkiego, ale pod mysliwska nute, np Eka W11(mam taka) ma minusa, bo trzeba do "maistra" oddac, jak bedziesz chcial iskierke z niego wydobyc sposobem krzesania(zaokraglili bydlaka)  . Ja uzywam kilku Sogow, ulibiony od niedawna SOG SEAL Pup Elite
. Ja uzywam kilku Sogow, ulibiony od niedawna SOG SEAL Pup Elite