: 26 kwie 2013, 22:21
ArturZ, dorzuciłbym do tego czosnaczek pospolity, lub czosnek niedźwiedzi, krwawnik pospolity, chmiel zwyczajny (młode pędy) i pominąłbym bułkę tartą . Też dobre bo czosnkowe.
Zamiast bułki polecam dodać trochę tartego parmezanu (i wtedy nie solić).ArturZ pisze:Wiosenny omlet
Porcję roślin jadalnych według gustu i uznania (mniszek, pokrzywa, szczaw, mięta, szczypior) myjemy i drobno siekamy. Mieszamy z czterema jajkami i garścią bułki tartej, dodajemy szczyptę soli, mieszamy. Masę wylewamy na rozgrzany na patelni olej, gdy spód się zarumieni, przekładamy na drugą stronę. Gdy druga strona się zarumieni, omlet gotowy. Smacznego!
[url=http://przechadzka.pl/wyprawy/omlet/tn_omlet.jpg]Obrazek [/URL]
Podaj przepis!NumLock pisze:U mnie pork jerky![]()
[url=https://lh4.googleusercontent.com/-mQOy6V9CeV4/UapReq4XwQI/AAAAAAAAB9U/49NrHGTqUu0/s288/IMG_7354.JPG]Obrazek[/url]
Cóż, de gustibus non est disputandum... jednak dla mnie domowy ketchub lubię jak ma delikatny posmak cynamonu. Może jednak w wersji nie tak ostrego, niemniej dla mnie ciekawszy wtedy od wszelakich sosów "przemysłowych".jm48 pisze:Pasta/sos/ ketchup? na ostro
http://pl.wikipedia.org/wiki/KeczupWikipedia pisze:Keczup rybny
Wg profesora Jerzego Bralczyka malajskie słowo „ketchup" oznaczało sos rybny. Przejęte przez Anglików kojarzone jest z sosem pomidorowym. Ale słowo to również odnosiło się do sosów na bazie orzechów czy grzybów. Na zagranicznych opakowaniach ketchupów widnieje napis "Tomato ketchup" na określenie keczupu pomidorowego.
Tak, właśnie powstaje, a co?acia1065 pisze:Robił ktoś dżem z owoców czarnego bzu?