Pochwal się swoim nożem
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
- Tanto
- Administrator
- Gadu Gadu: 1743064
Panowie, proszę o odrobinę rozsądku przy wklejaniu zdjęć i zmniejszanie ich do sensownych rozmiarów lub, co lepsze, zamieszczanie miniaturek (thumbinali) z odnośnikami do zdjęć w dużej rozdzielczości. Imageshack w standardzie daje taką opcję.
Zdjęcia mające do 1000 pixeli na dłuższym boku, jeszcze jakoś trawię, ale coś co ma prawie 3000 to spora przesada, zwłaszcza że przeglądarki i tak wyświetlają je zmniejszone, a jak nie to rozsypuje się cały układ strony.
Zdjęcia mające do 1000 pixeli na dłuższym boku, jeszcze jakoś trawię, ale coś co ma prawie 3000 to spora przesada, zwłaszcza że przeglądarki i tak wyświetlają je zmniejszone, a jak nie to rozsypuje się cały układ strony.
"...wszystkie koty z pyszczkami, które wyglądają, jakby ktoś wkręcił je w imadło, a potem wielokrotnie walił młotkiem owiniętym skarpetą, są Prawdziwmi kotami."
- puchalsw
- Tytuł użytkownika: Skandynawski Oprawca
Offtop: A ja w tym miejscu, chciałbym zwrócić zgromadzonym uwagę, na fakt, że Prezesowi właśnie stuknęło 500 postów!
-----------------
Tanto
Administrator
------------------
I co z tego że podniesionym głosem i z naganą. Okrągła rocznica jest!
Na cześć Prezesa Klubu! Hip hip! Hura!
-----------------
Tanto
Administrator
------------------
I co z tego że podniesionym głosem i z naganą. Okrągła rocznica jest!
Na cześć Prezesa Klubu! Hip hip! Hura!

F..k it, I'll Do It Myself!
- thrackan
- Gadu Gadu: 2123627
- Tytuł użytkownika: Manufaktura strużyn
Khem.Puchalsw
Moderator

Kilka zdjęć: http://www.23hq.com/thrackan/album/list
- Offtime
- Tytuł użytkownika: niedzielny harcerzyk
Jak byłem to mówił ze poza tymi co wziąłem to ostały się jeszcze ze dwa.kalyk3 pisze:Oo to już ma w sklepie? Też myślałem nad clipperem, ale nie był dostępny. No to wygląda na to, że czeka mnie w przyszłości wycieczka do Katowic w wiadomych celach
Spoko, jakiś czas temu ktoś marudził że mu się w miniaturki nie chce klikać, ale fakt przegiąłem z tą rozdziałką, nie dość że słabe zdjęcia to i wielkieTanto pisze:Panowie, proszę o odrobinę rozsądku przy wklejaniu zdjęć i zmniejszanie ich do sensownych rozmiarów lub, co lepsze, zamieszczanie miniaturek (thumbinali) z odnośnikami do zdjęć w dużej rozdzielczości. Imageshack w standardzie daje taką opcję.

Zmniejszyłem.

Moja kolekcja militariów
Casual Survival Blog
Forum internetowe nie służy dyskusji, co najwyżej wymianie poglądów.
Offtime pisze:Spoko, jakiś czas temu ktoś marudził że mu się w miniaturki nie chce klikać,
Nikt nikomu nie każe klikać. Jeśli to jest dla kogoś tak wielki problem, niech wspomoże forum i wykupi ogromny transfer.
https://www.instagram.com/whittling_bushcraft/
Cała tajemnica wiedzy puszczańskiej, tkwi tylko i wyłącznie w chęci jej zdobycia. Nie są potrzebne do tego niezmierzone odmęty pierwotnej puszczy. Nie jest potrzebny super sprzęt czy ubranie rodem z kosmicznych technologi. Wystarczy chcieć, oglądać, czytać i próbować. Nie zrażać się niepowodzeniami. Proste - ale to cała tajemnica. Szkoda, że większość adeptów leśnej ścieżki nie potrafi tego zrozumieć...
"Płyń pod prąd - z prądem płyną tylko śmieci "
Cała tajemnica wiedzy puszczańskiej, tkwi tylko i wyłącznie w chęci jej zdobycia. Nie są potrzebne do tego niezmierzone odmęty pierwotnej puszczy. Nie jest potrzebny super sprzęt czy ubranie rodem z kosmicznych technologi. Wystarczy chcieć, oglądać, czytać i próbować. Nie zrażać się niepowodzeniami. Proste - ale to cała tajemnica. Szkoda, że większość adeptów leśnej ścieżki nie potrafi tego zrozumieć...
"Płyń pod prąd - z prądem płyną tylko śmieci "
- Offtime
Ja tam się nie znam, ale obrazki lecą z imageshacka a nie z serwera na którym leży recon?Dąb pisze:Offtime pisze:Spoko, jakiś czas temu ktoś marudził że mu się w miniaturki nie chce klikać,
Nikt nikomu nie każe klikać. Jeśli to jest dla kogoś tak wielki problem, niech wspomoże forum i wykupi ogromny transfer.
Moja kolekcja militariów
Casual Survival Blog
- Offtime
A mam akurat dziesięć krzesiwek na handelek w kolorach: zielone, pomarańczowe, woodland, biały fluorescencyjny.dekster-11 pisze:A mnie się krzesiwo z tym oplotem najbardziej podoba

Moja kolekcja militariów
Casual Survival Blog
- Offtime
8cm dł. 8mm gr.
Nie takie twarde jak od Huntera, żywotnością im ustępują ale iskra idzie niezła.
Miałem kurde na zlocie przy racie zamontowane, nie wiem czy ktoś widział.
Nie takie twarde jak od Huntera, żywotnością im ustępują ale iskra idzie niezła.
Miałem kurde na zlocie przy racie zamontowane, nie wiem czy ktoś widział.
Moja kolekcja militariów
Casual Survival Blog
-
Że jakie co jest? :643:czoperadlo pisze:A ile mają przynieść te krzesiwka?
Moja kolekcja militariów
Casual Survival Blog
-
Ale ja nie chcę nic sprzedawać za kasę
Ja sie tylko wymieniam coś za coś :-/

Moja kolekcja militariów
Casual Survival Blog
- Offtime
Tu napisałem:mwitek pisze:Napisz czego potrzebujesz, bo jedno bym chętnie wymienił- jeśli koledzy jeszcze nie zarezerwowali (wstyd się przyznać, ale nie mam jeszcze krzesiwka)Offtime pisze:Ale ja nie chcę nic sprzedawać za kasę![]()
A ja swoją drogą poszperam i zobaczę co mam na wymianę
viewtopic.php?t=2752
Starczy offtopu chyba

Ostatnio zmieniony 15 gru 2010, 21:28 przez Offtime, łącznie zmieniany 1 raz.
Moja kolekcja militariów
Casual Survival Blog
- Qasz
- Gadu Gadu: 1987028
- Tytuł użytkownika: Tata psychopata
galeria 3 ostrz, Hultafors HVK, GK, Mora Clipper

Hultafors GK to kawał stali ostry jak brzytwa oblany tworzywem, zdaje sie że to ostrze jest faktycznie nie do zdarcia.

Hultafors GK to kawał stali ostry jak brzytwa oblany tworzywem, zdaje sie że to ostrze jest faktycznie nie do zdarcia.
Ostatnio zmieniony 18 gru 2010, 12:30 przez Qasz, łącznie zmieniany 2 razy.
Lotus Turbo Challenge II
Don't Fak-up, Pack-up and Let's go!
mialem w rekach 2 GK i kazdy ostroscia fabryczna ustepowal clipperowi, moze trafiles na lepsza partie, swoja droga to dobre nozeQasz pisze:galeria 3 ostrz, Hultafors HVK, GK, Mora Clipper
Hultafors GK to kawał stali ostry jak brzytwa oblany tworzywem, zdaje sie że to ostrze jest

Wielka wyprz... viewtopic.php?p=52968#52968
- Qasz
- Gadu Gadu: 1987028
- Tytuł użytkownika: Tata psychopata
Moim GK dziś ogoliłem włosy z ręki, jest "razor sharp" ale muszę przyznać bez bicia że wygoda rękojeści w Clipperze jest nie do przebicia, Mora wręcz przykleja się do ręki. Poza tym Mora ma minimalnie dłuższa głownię niż Hultaforsy ale od obu ma tą głownię cieńszą i jest to widoczne. Zostało mi tylko kupienie Mory 2000, Clippera z Inox-u i Mory Craftlin-e też Inox - chcę zobaczyć jak się będą nierdzewki zachowywać przy ostrzeniu (przekonać na "własne kamienie") i jak będą pracować przy bocznych obciążeniach, bo węglówka choć świetna na kamień to jednak krucha (szczególnie Clipper przy samym czubku ostrza). Poza tym czeka mnie zakup jakichś 6 "pikutków" z racji wyposażenia kuchni w porządne ostrza.
Ehh same zakupy w tym przyszłym roku
Wojna:
Może dla lansu? Ja osobiście nie używam bo jak i Ciebie mnie to denerwuje, za to praktykuje pętanie noża by się nie wyślizgnął z pochwy (nie ufam zapięciom "na wcisk"). Wracając do tematu, niektórzy twierdzą że kiedy nóż się wyślizgnie z ręki nie spadnie (np. w przepaść - kiedy wisisz jedną ręką chwycony za ostatnie drzewo i musisz użyć ostrza jako dodatkowego podparcia) - ja jednak wierzę w to że będziesz wtedy tak skupiony na tym elemencie (wyjąć i wbić) że za cholerę tego noża nie puścisz - w końcu będzie wisieć na nim twoje życie.
Ehh same zakupy w tym przyszłym roku

Wojna:
Może dla lansu? Ja osobiście nie używam bo jak i Ciebie mnie to denerwuje, za to praktykuje pętanie noża by się nie wyślizgnął z pochwy (nie ufam zapięciom "na wcisk"). Wracając do tematu, niektórzy twierdzą że kiedy nóż się wyślizgnie z ręki nie spadnie (np. w przepaść - kiedy wisisz jedną ręką chwycony za ostatnie drzewo i musisz użyć ostrza jako dodatkowego podparcia) - ja jednak wierzę w to że będziesz wtedy tak skupiony na tym elemencie (wyjąć i wbić) że za cholerę tego noża nie puścisz - w końcu będzie wisieć na nim twoje życie.
Lotus Turbo Challenge II