wolf78, weź no napisz jakąś recke za parę miesięcy.
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
Sobie zostawiam jedno dekoracyjne i jedno robocze. Drugie robocze mialo byc dla Pingwina, ale chyba sie rozmyslil, a to malo na prezet pewnie bedzieCzarnyKruk pisze:Armat, kolekcjonujesz kukri że masz ich aż 4??
Koła 29 cali ? Zamierzasz śmigać w maratonach czy tylko rekreacyjnie ?No i jaki osprzęt z grubsza ?krukzg pisze:Całkiem daje radę w terenie. Co prawda śmigam na nim dopiero z tydzień, ale póki co jestem w pełni zadowolony.
Obrazek
Maratony nie, raczej rekreacyjne jeżdżenie po lesie, wypad na MRU, dojazd do pracy. Koła 29" tak jak zauważyłeś. Rama AluxX ze zintegrowanymi sterami, amortyzator SR SUNTOUR XCT 29" o skoku 100mm z blokadą, manetki SRAMX4, przerzutki przód - Shimano ALTUS, tył - SRAM X5, hamulce hydrauliczne AVID Elixir 1 z tarczami 160mm, kaseta 8mio biegowa 11-32, oponki Kenda 29x2.1 (za szerokie nieco na asfalt, za to na las, ppiaski - nawet głębokie - ideał). Póki co wrażenia z jazdy mega pozytywne, zwłaszcza, że przesiadłem się z ponad 10cio letniego padłaLisu pisze:Koła 29 cali ? Zamierzasz śmigać w maratonach czy tylko rekreacyjnie ?No i jaki osprzęt z grubsza ?krukzg pisze:Całkiem daje radę w terenie. Co prawda śmigam na nim dopiero z tydzień, ale póki co jestem w pełni zadowolony.
Obrazek
Lisu pisze:Dokładnie,np. dla mnie to zaleta, tego szukałem.SmileOn pisze:Też jest tak miękka jak te mleczne wersje ultralite?
Używam kukri od jakiegos czasu i powiem szczerze, że toporek wydaje mi się 2razy poręczniejszy w naszych polskich lasach. Gdy je kupowałem czytałem o tym na tym FORUM, ale teraz mogę napisać własną opinie podkresloną praktyką.Armat pisze:Sobie zostawiam jedno dekoracyjne i jedno robocze. Drugie robocze mialo byc dla Pingwina, ale chyba sie rozmyslil, a to malo na prezet pewnie bedzieCzarnyKruk pisze:Armat, kolekcjonujesz kukri że masz ich aż 4??
W terenie dopiero zobacze jak sie sprawuje, pewnie i tak sie okaze, ze toporek Romaniuka bedzie lepszy
nie ma cowolf78 pisze:( dzięki Prowler za porady, mata przetestowana i super się sprawdza).
oj chyba niebirken1 pisze: Prowler jest chyba jedyna osobą, która sobie tą mate chwali
mi chodziło raczej o biurowe kosztujące grosze zamiennikiMichal N pisze:"Mapnik na kierownicę"
Cholera go wie.. na alledrogo dorwałam. Tutaj masz link do aukcji: http://allegro.pl/saszetka-na-ramie-na- ... 96110.htmlbirken1 pisze:Apo, ten twój mapnik to jakiego producenta?