mocowanie kieszeni janysport
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
- mwitek
- Tytuł użytkownika: nienachalnie młody
mocowanie kieszeni janysport
poprosiłbym posiadaczy o zdjęcia mocowania kieszeni żebym mógł sobie spróbować zrobić samemu do posiadanej już apteczki kieszeni nie od systemu
- mwitek
- Tytuł użytkownika: nienachalnie młody
Patrzyłem na coś takiego http://www.adventuresquad.pl/janysport- ... p-187.html tutaj paski są jakby na stałe- dziwnie
Przyglądałem się mocowaniu molle na napy zamiast ściągaczy. I nie wiem co mocniejsze 
A Ty sławciu jaką masz te kieszonkę? Od janysporta? Czy z innego systemu?

A Ty sławciu jaką masz te kieszonkę? Od janysporta? Czy z innego systemu?
- Marshall
- Gadu Gadu: 63140
- Tytuł użytkownika: f o t o g r a f
Mwitek, ja sobie kieszenie zamówiłem w Miwo Military.
Zamówiłem z mocowaniem US Molle - trzyma się pewnie i dobrze.
Nie wiem, czy na naszym traperowaniu obejrzałeś sobie, jeśli nie - masz tutaj, po bokach:
[center]
[/center]
Zamówiłem z mocowaniem US Molle - trzyma się pewnie i dobrze.
Nie wiem, czy na naszym traperowaniu obejrzałeś sobie, jeśli nie - masz tutaj, po bokach:
[center]

[/center]
Sent from my Baobab Tree. Marshall® | Adam Marczak
- Marshall
- Gadu Gadu: 63140
- Tytuł użytkownika: f o t o g r a f
Generalnie z tym mocowaniem jest tak, że przeplatasz:mwitek pisze:patrzyłem na ten system molle. To przekładasz przez taśmę na plecaku potem przez taśmę na kieszeni i dopiero dopinasz napę?
kieszeń - plecak - kieszeń - plecak - kieszeń - nap.
Ale jako że Janysportowy system mocowania ma inne wymiary, przeciąga się co drugi rządek - przyjrzyj się ostatniej fotce.
Sent from my Baobab Tree. Marshall® | Adam Marczak
- Kłobuch
- Gadu Gadu: 2814014
- Tytuł użytkownika: Świr z Ciemnogrodu
Przy czym trzeba pamiętać, że normalnie, jak przypinamy kompatybilny sprzęt (20 do 20 /25 do 25) to ciężar opiera się na założonych na siebie poziomych taśmach i dlatego do zapięcia pionowej taśmy łączącej wystarczy napa, albo nawet tylko zagięcie taśmy do tyłu, jak w niektórych kieszeniach Janysta. A w sytuacji jak na zdjęciach kol. Marshalla, jednak ta pionowa taśma bierze dużo więcej. W przypadku kieszeni Miwo, gdzie taśma z napą najpierw przechodzi pod taśmą na której jest zapięta, to się łatwo nie odepnie, ale nie każda firma tak robi i z takim łączeniem różnych standardów różnie może bywać 
Ja tam wolę mieć taśmy zapinane plastikowymi drabinkami (i nieraz wywalam fabryczne napy i przerabiam), zawsze pewniej no i można więcej kombinować.

Ja tam wolę mieć taśmy zapinane plastikowymi drabinkami (i nieraz wywalam fabryczne napy i przerabiam), zawsze pewniej no i można więcej kombinować.
Jestem Polakiem, więc mam obowiązki polskie.