Toruń - Iława

Relacje, zaproszenia i pomysły na ...

Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw

Awatar użytkownika
Q_x
Tytuł użytkownika: człowiek-samodział
Toruń - Iława

Post autor: Q_x »

Od niedzieli do czwartku spacerowałem z Torunia do Iławy (Toruń > Golub-Dobrzyń > Brodnica >> Iława).
Pogoda trafiła mi się naprawdę piękna - ładnie się opaliłem, pierwszy raz w życiu schodzi mi skóra z uszu. Śpiwór w ciężarówki dał radę utrzymać mnie w cieple w hamaku przy porywistym wietrze i temperaturach w okolicach 0 stopni. Złapałem dwa kleszcze - jak jeszcze łaziły mi po spodniach :D
Lasy od Brodnicy do Iławy z czystym sercem mogę Wam polecić jako cel leśnych wypraw - tzn. jak już się Wam znudzą te najfajniejsze Bory i Puszcze i będziecie mieli ochotę poszwędać się po płaskim, (kujawsko-)mazurskim terenie. Parę rezerwatów, śliczne jeziora i całkiem ładne lasy. Byłem tam już drugi raz na podobnej wyprawie.
Nie chcę ochować i ahować. Łaziło mi się całkiem przyjemnie, ostatni dzień był nieco dżdżysty i to wszystko, na co mogę narzekać - skończyłem marsz na dworcu w Iławie przed południem, nawet za bardzo nie zmokłem.
W sumie zrobiłem nieco ponad 100 km z buta, piłem wodę "z rzeki", podyndałem w hamaku, pooglądałem las - zupełnie przedwiosenny. A, no i niosłem trzy plecaki :D Czego jeszcze można chcieć?

Zdjęcia - raczej nieliczne - są tu:
https://picasaweb.google.com/luke.jastr ... directlink
Ostatnio zmieniony 31 mar 2012, 20:01 przez Q_x, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
kamykus
Tytuł użytkownika: Leśny Dziad
Post autor: kamykus »

Niezła wycieczka, gratuluję!
Szkoda że fotek tak mało :(
"Nie cierpię mojego rozdwojenia jaźni, jest świetne"
Awatar użytkownika
birken1
Post autor: birken1 »

Szkoda że tak mało zdjęć
Heh, ciekawe jakby się spało w hamaku przy takiej pogodzie jaka jest u mnie od dwóch dni :-P (No ale to kieleckie więc nie ma dziwne :-P ).
Awatar użytkownika
Q_x
Tytuł użytkownika: człowiek-samodział
Post autor: Q_x »

Dorzuciłem co się tylko dało.
Niestety, zabrałem częściowo już zapełnioną kartę 128MB. Fotek mam odrobinę więcej, ale z gatunku "droga w lesie" albo "jezioro w lesie" - raczej nieciekawy materiał.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Imprezy, wyprawy oraz spacery”