Jako, że brałem udział w tej akcji to się wypowiem...
Wypadzik jak najbardziej super. Dziękuje Marshallowi za transport i super foty. Było naprawdę super. Po niedzieli planuje wypad do czerwonego boru bo dawno tam nie byłem, a to jeden z moich ulubionych terenów.
Lisu pisze:
Czerwony Bór znam, dawniej na akcje ASG się tam jeździło,w okolicy opustoszałego szpitala dla psycho

Prowler,
Niestety nie tylko piękną ale i brudną
To pewnie jeździliście na tzw. Patelnie. Czyli budynek z taką 4 piętrową wieża wokół którego miało być lotnisko, albo na baraki. Szpitala żadnego nigdy tam nie było. Była za to jednostka wojskowa(2 Pułk Zabezpieczenia (od 01.01.1993) (JW 3466) - Czerwony Bór- poprzednio batalion zabezpieczenia - podporządkowany NJW od 1 stycznia 1992) a teraz jest tam bardzo sympatyczne więzienie. Obok więzienia są bloki mieszkalne jakby ktoś z was był zainteresowany to... Jest także ośrodek dla uchodźców ale to w innym miejscu oraz strzelnica myśliwska.
Wspomniana wcześniej "patelnia" została wykupiona przez GROM Group (
http://www.gromgroup.pl/) Tutaj zdjęcie z 2009 roku na którym widać tylko ich baner. Teraz to jest ogrodzone
Parthagas,
Mam troche map tego obszaru z różnych lat, więc jak chcesz to info na PW
Masz racje sporo tam się działo.
Pyton
Na kazańskiej nas nie było
Poniżej dodaje zdjęcia z mojego wypadu, który miał miejsce kiedyś tam...
Oto wieża ciśnień. Niestety rozebrana przez złomiarzy. Za starych dobrych czasach jeździło się tam jako harcerze pozjeżdżać na linach
Niestety w przy większych drogach ludzie wyrzucają śmieci. Ale im dalej w las, a las tak wielki...
Oto tajemnicze znalezisko...
Mała część strzelnicy
W czerwonym borze Łomżyńskie bractwo rycerskie organizuje czasami imprezy oto tabliczka po jednej z nich. A po prawej było miejsce gdzie paliliśmy ognisko z Marshallem
Widok na patelnie z ambony strzelniczej
Ogólnie w Czerwonym Borze znajdziemy parę solidnie zbudowanych szałasów. Konstrukcja jest oparta na wykopanym szerokim rowie o wysokości do ok. 1,5 metra (nie we wszystkich przypadkach) oraz szkieletu pokrytego okoliczną roślinnością. Szałasy te zostały zbudowane przez drwali przed wycinką.
Oto pare fotek (nie tylko szałasu)
Ktoś z was zostawił? Nieładnie...
Zdjęcia oczywiście nie dorównują fotkom Marshalla