Jaki plecak wybrac Miwo, Arizzon Wolverine czy Janysport
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
Jaki plecak wybrac Miwo, Arizzon Wolverine czy Janysport
witam, mam takie pytanie jaki plecak patrolowy wybrac zastanawiam sie nad plecakami firm Miwo, Arizzon Wolverine czy Janysport
zestawie je co do wielkości
Janysport PS 25 czy Miwo Mokra czy Miwo Wizna
Miwo Baktrian 35 L czy Arizzon Wolverine 32L
proszę o opinie użytkowe tych plecaków oraz jaki wybór będzie najlepszy,ogólnie poszukuje w kamuflazu wz93 pantera ale wiem za material to poliester itp wiec moze olive green i cordura ?
będę wdzięczny za pomoc.
zestawie je co do wielkości
Janysport PS 25 czy Miwo Mokra czy Miwo Wizna
Miwo Baktrian 35 L czy Arizzon Wolverine 32L
proszę o opinie użytkowe tych plecaków oraz jaki wybór będzie najlepszy,ogólnie poszukuje w kamuflazu wz93 pantera ale wiem za material to poliester itp wiec moze olive green i cordura ?
będę wdzięczny za pomoc.
Ja polecam Wolverine. miałem okazją porównać go z JanySportem i powiem że jest o wiele lepszy... Co do produktów Miwo to niestety nie miałem możliwości obmacania ich plecaków choć kilka innych produktów mam i jestem bardzo zadowolony.
Jeśli jeden człowiek coś potrafi , to i ja mogę się tego nauczyć...!
- aciepk
- Tytuł użytkownika: UCePe ssie
Też bym postawił na wolverine'a. Baktarian jakoś tak do mnie nie przemawia wydaje się być za wysoki, za wąski i za gruby.
Janysport robi dobre plecaki, praktycznie niezniszczalne, ale są w nich rzeczy drażniące użytkownika. Miwo mokra jest niemalże identyczny z PP25, ale brak mu kilku rzeczy, które posiada PP25 (Miejsce na camela, wyjście rurki i pas biodrowy). Za to wizna także nie posiada bajerów PP-25, ale ma za to siatkę dystansową na plecach i spodzie szelek co polepsza komfort.
Janysport robi dobre plecaki, praktycznie niezniszczalne, ale są w nich rzeczy drażniące użytkownika. Miwo mokra jest niemalże identyczny z PP25, ale brak mu kilku rzeczy, które posiada PP25 (Miejsce na camela, wyjście rurki i pas biodrowy). Za to wizna także nie posiada bajerów PP-25, ale ma za to siatkę dystansową na plecach i spodzie szelek co polepsza komfort.
-
Sam miałem styczność tylko z PP25, jeśli masz kasę to myślę że lepiej wziąć wolverina, nie to żeby PP był zły tylko te plecey...... 
A co do plecaków Miwo sporo było o nich na tacticalu, jednak z tego co pamiętam firma ta niebardzo fajnie traktowała potencjalnych klientów, zasłaniając przy tym że sie nie da tak jak oni chcą, a jakoś Arizzon nie miał takich problemów.

A co do plecaków Miwo sporo było o nich na tacticalu, jednak z tego co pamiętam firma ta niebardzo fajnie traktowała potencjalnych klientów, zasłaniając przy tym że sie nie da tak jak oni chcą, a jakoś Arizzon nie miał takich problemów.
Używam i zdecydowanie polecam Wolvka 32
Bodajże nowe wersje nie mają między wnętrzem plecaka a plecami wszytych kieszeni na sam zbiornik od camela, zapinane to to było na bryzgoszczelny zamek. Ja mam jeszcze starą wersje z tym udogodnieniem, na szczęście, bo jak mam ze sobą kamela to zawsze korzystam 

"Hodie mihi, cras tibi"
Zawsze warto być człowiekiem!
-
ja wlewam tylko wodę, i po prawie 2 latach powoli widać glony w rurce, od czasu do czasu trzeba go wyczyścić z tego, jak nie wlewamy słodkich napoi(ueee) to nie ma z nim dużo roboty. Po prostu po kazdym użyciu wysuszyć dokładnie i tyle. Ja w tym celu używam wieszaka-samoróbki do wypchania zbiorniczka co by się nam nie sklejał podczas suszenia.
"Hodie mihi, cras tibi"
qrcze juz miałem miec rosomaka 32 l a tu wiadomość ze nie maja na stanie i nie wiedza kiedy beda go miec
teraz mam takie pytanko ktory plecak byłby lepszy Miwo poprawiło teraz Baktriana ma symbol BAKTRIAN 2 jest z cordury oraz ma pare innych ulepszeń
czy np plecak wisport ranger ktory jest sciagnieby z wolvka czy moze wisport whistler
pozdr
teraz mam takie pytanko ktory plecak byłby lepszy Miwo poprawiło teraz Baktriana ma symbol BAKTRIAN 2 jest z cordury oraz ma pare innych ulepszeń
czy np plecak wisport ranger ktory jest sciagnieby z wolvka czy moze wisport whistler
pozdr
-
plecaki wisportu też są ciekawe, miałem okazje macać, tez mały 35 litrowy jest całkiem całkiem
w ubiegłym tygodniu były targi turystyczne w Kielcach, mieli swoje stoisko i zlookalem trochę
ogólnie powiem ze na stronie nie mają wszystkich modeli
mieli np na wystawie kilka modeli specjalnie skonstruowanych i uszytych dla komandosów z Lublińca,
co zaskakuje to paleta kolorów i kamuflaży
w ubiegłym tygodniu były targi turystyczne w Kielcach, mieli swoje stoisko i zlookalem trochę
ogólnie powiem ze na stronie nie mają wszystkich modeli
mieli np na wystawie kilka modeli specjalnie skonstruowanych i uszytych dla komandosów z Lublińca,
co zaskakuje to paleta kolorów i kamuflaży
Prosze bardzo - http://picasaweb.google.pl/kurwicaserca ... IAkcesoria#jaco pisze:Morg a może wrzuć tutaj , myślę że będą chętni do obejrzenia . A gdzie faktycznie dało by rade kupić za " ludzkie " pieniądze tego wolverina 32
Miwo Baktrian - 2 duże zewnętrzne kieszenie idealnie umożliwiają posortowanie rzeczy. Do tego w środku kieszeń na bukłak, są dwa wyjścia - ważne bo ja mam "żydowski" bukłak który ma wyjście po przeciwnej stronie niż wszystkie cywilne plecaki.
A samo podejście firmy Miwo do klienta od pewnego czasu zmieniło się diametralnie na plus.
A WV 30l do dla mnie genialny marketing, bo kiedyś się napaliłem na ten plecak, ale czym więcej czytałem tym miałem mniejsza ochotę na jego zakup. Choć mam ich 50l i bardzo sobie go chwalę.
Janysporty to trochę konstrukcja nie z tej epoki, jednak to 10 lat od kiedy powstały spowodowało, że są trochę "zapuszczone". Brakuje im np. palsów 25mm.
A samo podejście firmy Miwo do klienta od pewnego czasu zmieniło się diametralnie na plus.
A WV 30l do dla mnie genialny marketing, bo kiedyś się napaliłem na ten plecak, ale czym więcej czytałem tym miałem mniejsza ochotę na jego zakup. Choć mam ich 50l i bardzo sobie go chwalę.
Janysporty to trochę konstrukcja nie z tej epoki, jednak to 10 lat od kiedy powstały spowodowało, że są trochę "zapuszczone". Brakuje im np. palsów 25mm.
ogólnie też na poczatku zastanawiałem sie nad Miwo,
tylko wtedy był tylko Baktrian ktorego teraz poprawili i jest Baktrian II
a oto link do testu Baktriana
http://polskiejednostkispecjalne.org/pl ... trian.html
a propo rosomaka 32l t ja miałem odwrotnie im wiecej czytałem tym barzdiej chciałęm go miec
tylko wtedy był tylko Baktrian ktorego teraz poprawili i jest Baktrian II
a oto link do testu Baktriana
http://polskiejednostkispecjalne.org/pl ... trian.html
a propo rosomaka 32l t ja miałem odwrotnie im wiecej czytałem tym barzdiej chciałęm go miec

Tylko zauważ, że o ile Baktrian się rozwija, to W32 się zwija. To znaczy obecna wersja jest wypatroszona w postaci do pierwotnej.grzelmat pisze:a propo rosomaka 32l t ja miałem odwrotnie im wiecej czytałem tym barzdiej chciałęm go miec
Tu kilka moich fotek i opinii. Niestety mam jedynkę z miękkimi plecami

-
Nie ma za co ;]torreadorro pisze:Morg: dzięki za foty! Świetna nazwa użytkownika na Picasie haha.
Dobrze widzę ze masz jeszcze wersję z kieszenią na camela?
Tego typu bocznych kieszeni jak na zdjęciach chyba też już nie ma. Widziałem zapinane na zamek.
Tak, jest kieszen na camelbak'a oraz przegroda wewnetrzna.