Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
Kosa pisze:I spasuj to wszystko by było ok, a nie wyglądało jak z rzopy...
Ale społeczeństwo niestety zmierza do miejsca w którym do wymiany żarówki wzywa się elektryka...Kosa pisze:A do tego ja nie mam tutaj żadnych narzędzi poza scyzorykiem Victorinoxa..
A tu się akurat zgadzam.Dąb pisze:...
Ewidentnie przecywilizowany tryb ewolucji względem zaradności wydaje mi się umacniać powiedzenie, że na najłatwiejsze rozwiązania najtrudniej jest wpaśćQ_x pisze:łatwo, szybko, wygodnie, daleko od poziomu "wiejskiego".
no kosa chce 5Q_x pisze:Prowler - jak zamawiasz 10 kuchenek, tnij wodą.
Po wtórze się : według cennika przy blasze nierdzewnej 2 mm za 1 m bieżący 6 zł.sylwester2091 pisze:łaci się za długość cięcia więc trochę to będzie kosztować.
Kosa pisze:Firmy w Krk mają materiał na miejscu i płacisz tylko za materiał zużyty, bo skrawki idą na ponowny przetop.
Tyle, że projekt powstał w sumie jako lekko zmodyfikowana wersja "Emberlit Stove", za zgodą twórcy oryginału. A pomysł wykonania tegoż zrodził się bodajże wtedy, gdy Kosa nie znalazł chętnych na zbiorowy zakup za oceanem. Krótko mówiąc - fajnie, że taki projekt powstał, bo zawsze to tańsza opcja wykonania sobie takiej konstrukcji, jak ktoś tego potrzebuje, ale innowacyjność projektu jest, delikatnie mówiąc, niewielka. A że temat ma w nazwie "DIY", to chciałoby się wyłuskać jakąś pracę twórczą - choćby w wykonawstwie - a tu się ona sprowadza głównie do "przerysowania" kuchenki do CADa.yoger pisze:ale projekt zasługuje na pochwałę.