Nie wiem czemu zapodałeś tak małą fotkę. Trudno cokolwiek wywnioskować .;pawel pisze:Czyj to trop
Tu masz trop idealny;

Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
Nie wiem czemu zapodałeś tak małą fotkę. Trudno cokolwiek wywnioskować .;pawel pisze:Czyj to trop
U mnie nie jest taka mała. Przepraszam robiona tel kom.yaktra pisze:Nie wiem czemu zapodałeś tak małą fotkę
a psy nie zostawiają ideałówyaktra pisze:Tu masz trop idealny
Ups, to ja przepraszam, nie pomyślałem.pawel pisze: Przepraszam robiona tel kom.
pawel pisze:a psy nie zostawiają ideałów
Noo z tym się zgodze normalny to on nie jest ale raczej "był".Niedawno dowiedziałem się że został odstrzelony.Ciekaw jestem z jakiego powodu.yaktra pisze:Tomku wybacz ale "Twój Lisek" ma nieco "spaprany charakter" jest to osobnik raczej słaby ponieważ teren w jakim się porusza (bliskość działek i ludzi) oznacza, że nie potrafi walczyć o lepszą "stołówkę"
Walki terytorialne wśród samców świadczą o sile i chytrości danego osobnika.
Być może, równie dobrze mógł zmienić rewir z powodu...Tomek13 pisze:Niedawno dowiedziałem się że został odstrzelony
Powód może być błahy, trafił na myśliwego "Lisiarza".Tomek13 pisze:Ciekaw jestem z jakiego powodu.
.yaktra pisze:Większość drapieżców potrafi zatoczyć "kółko" i tym samym spowodować, że to ON staję się tropiącym
Nie ma za co, jeśli mogę to pomogę.pawel pisze:Dzięki "yaktra", takie rady bardzo pomagają początkującemu
Jelenie też potrafią "malować" drzewa , na jakiej wysokości się to kończyło mniej więcej?pawel pisze:Czy taki ślad zostawia tylko dzik?
Jeśli był to Dzik (bo lubi się czochrać) to wokół drzewa będzie ostro z buchtowana gleba. ALE, na wysokości nie większej jak od 80 cm do 1 m. Jeśli ślady były powyżej 1,20 to znak, że spałował drzewo Jeleń. Tylko w tym przypadku ścierana kora będzie miała raczej "rysę" wąską a długą i w pionie. Gleba w takim miejscu będzie tylko mocno zbita/ zdeptana, ale nie "przeorana"...Dąb pisze:Jelenie też potrafią "malować" drzewa
Ale nie jest powiedziane, że zrobiły to teraz, tak mi się wydaje. Równie dobrze mogły się tam ocierać rok temu, dlatego nie widać śladów na glebie.yaktra pisze:Odpuściłbym sobie dzika bo to nie ta pora roku i brak jakiejś kałuży.