Dual Survival
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
- wolfshadow
- Tytuł użytkownika: tuptuś leśny
Dual Survival
Za tydzień (17 grudnia) na Discovery będzie premiera drugiego sezonu programu o dwóch wesołych survivalowcach. 

.:fortes fortuna adiuvat - Terencjusz:.
.:Miej odwagę posługiwać się własnym rozumem - I. Kant:.
- Offtime
- Tytuł użytkownika: niedzielny harcerzyk
Ktoś wie czy w ogóle trzeci będzie?
Moja kolekcja militariów
Casual Survival Blog
Forum internetowe nie służy dyskusji, co najwyżej wymianie poglądów.
- steppenwolf
Kilka tygodni temu widziałem jeden odcinek serii (nie wiem, który to był sezon) na Astrze na niemieckim kanale DMAX.crash pisze:Eeeee, ale drugi sezon już wyszedłtylko nie po polsku
http://en.wikipedia.org/wiki/Dual_Survival
Wszedłem na ich stronę. Jest tam do obejrzenia trochę materiału filmowego w linku Das Survival-Duo. Jest też co najmniej jeden odcinek z nowego sezonu. Nowe odcinki w każdą niedzielę.
W niedzielę też kolejny odcinek innej serii Meine Frau, die Wildnis und ich .
Nawiasem mówiąc: to chyba dobry pomysł zabrać swoją kobietę w dzicz (chyba, że nie umie milczeć?). :-/
- wolfshadow
- Tytuł użytkownika: tuptuś leśny
steppenwolf, to pewnie seria: "Małżeństwo w dżungli". Ogólnie toczyło się to wokół nieszczęść spotykających byłego komandosa - pozera i jego piersiastej żony.
Pokazali trochę rzeczy fajnych i sporo gryllsopodobnych głupot.
Duet Lundin&Canterbury jest nieco bardziej zrównoważony. Owszem czasem robią głupoty ale jednocześnie widz dostaje o tym informację. Show bardziej nastawiony jest na konflikt dwóch odmiennych charakterów. Na oglądanie w sieci serii nr 2 niestety nie znalazłem czasu.
Pokazali trochę rzeczy fajnych i sporo gryllsopodobnych głupot.
Duet Lundin&Canterbury jest nieco bardziej zrównoważony. Owszem czasem robią głupoty ale jednocześnie widz dostaje o tym informację. Show bardziej nastawiony jest na konflikt dwóch odmiennych charakterów. Na oglądanie w sieci serii nr 2 niestety nie znalazłem czasu.
.:fortes fortuna adiuvat - Terencjusz:.
- Armat
- Tytuł użytkownika: Technokrata
Man, Woman, Wild. w oryginale. Calkiem niezłe, ale trzeba zweryfikować to co robią z książkami, jak przy większości programów tego typu. Ale i tak nie pokazują takich głupot jak Das Miseksteppenwolf pisze:W niedzielę też kolejny odcinek innej serii Meine Frau, die Wildnis und ich

Mógłbyś to rozwinąć?steppenwolf pisze:Nawiasem mówiąc: to chyba dobry pomysł zabrać swoją kobietę w dzicz (chyba, że nie umie milczeć?). :-/
It's not a bug, it's a feature!
Survival is no fun. If it is fun, that means you are camping.
- steppenwolf
Dobrze jest, gdy małżonkowie mają wspólne pasje. Z żoną często chodzę na leśne wypady, ale jest zwolenniczką niezbyt długich spacerów.Armat pisze:Mógłbyś to rozwinąć?
Końcowa część myśli odnosi się po prostu do gadulstwa. Jaka ma być przyjemność z takiego wypadu, jeśli zamiast słuchania przyrody i obserwacji otoczenia trzeba skupiać uwagę na gderaniu połowicy? W dodatku głośna rozmowa wypłoszy to, co ewentualnie dałoby się zobaczyć. Na szczęście nie mam tego problemu.
O kilkudniowym pobycie w dzikich ostępach mogę tylko pomarzyć. Nędzny ze mnie buszmen.
Moze nie wszyscy widzieli, ale Dave prowadzi aktywnie swój kanał na yt: http://www.youtube.com/user/wildernessoutfitters
Jest jeszcze drugi kanał prowadzony przez Dave'a, na którym są ok. godzinne relacje ze szkoleń prowadzonych w jego szkole
Kanał nazywa się SurvivalAdventureNetwork - SAN 
Ja mam tam subskrypcje od dawna. Co wyróżnia kanał Dave'a spośród innych, to że oprócz rzeczy "typowych" jak rozpalanie ognia, budowanie schronienia itp, to są poruszane takie tematy, o których nigdzie indziej się nie wspomina, typu higiena po czynnościach fizjologicznych, pranie, dbanie o paznokcie, stopy, dłonie. Nikt o takich rzeczach nie wspomina, a są przecież ważne

Ja mam tam subskrypcje od dawna. Co wyróżnia kanał Dave'a spośród innych, to że oprócz rzeczy "typowych" jak rozpalanie ognia, budowanie schronienia itp, to są poruszane takie tematy, o których nigdzie indziej się nie wspomina, typu higiena po czynnościach fizjologicznych, pranie, dbanie o paznokcie, stopy, dłonie. Nikt o takich rzeczach nie wspomina, a są przecież ważne

Tutaj link do ściągnięcia odcinków które wyszły. Kolejne odcinki pojawiają się co niedziela wraz chwile po premierze na Discovery
URL=http://www.exsite.pl/filmy_video_movies ... or-pl.html]Dual Survival Sezon 2[/URL]
Odcinek trzeci - Ogień Leczy Rany (ang. Slash and Burn) wywołał trochę kontrowersji...
URL=http://www.exsite.pl/filmy_video_movies ... or-pl.html]Dual Survival Sezon 2[/URL]
Odcinek trzeci - Ogień Leczy Rany (ang. Slash and Burn) wywołał trochę kontrowersji...
- Apo
- Gadu Gadu: 3099476
- Tytuł użytkownika: WATAHA Z POPRAWCZAKA
Nie nadążam za oglądaniem i czytaniem wszystkiego, co się poleca na forum 
Podrzucę może moim kolegom, których zawsze musiałam wykopywać w rzeki i jeziora "by odmoczyli sobie tyłki i wyprali skarpetki" 

I fajnorzuf pisze: (...) SurvivalAdventureNetwork - SAN(..) są poruszane takie tematy, o których nigdzie indziej się nie wspomina, typu higiena po czynnościach fizjologicznych, pranie, dbanie o paznokcie, stopy, dłonie. Nikt o takich rzeczach nie wspomina, a są przecież ważne

look deep into nature and then you will understand everything better
I've got the power to fly into the wind, the power to be free to die and live again. This power's like fire, fire loves to burn!
I've got the power to fly into the wind, the power to be free to die and live again. This power's like fire, fire loves to burn!
Tak cały drugi sezon jest dostępny ale nie w polskiej wersji. Trzeci sezon ma być kręcony w tym roku więc trochę poczekamy na niego w Polskim discovery
Oto poprawiony link
http://www.exsite.pl/filmy_video_movies/filmy-dokumentalne/654260-dwa-oblicza-survivalu-2-dual-survival-2-2011-pltvripxvid-lektor-pl.html
P.S.
rzuf, masz jakiś link do tego filmu kręconego przez Dave'a?
Oto poprawiony link
http://www.exsite.pl/filmy_video_movies/filmy-dokumentalne/654260-dwa-oblicza-survivalu-2-dual-survival-2-2011-pltvripxvid-lektor-pl.html
P.S.
rzuf, masz jakiś link do tego filmu kręconego przez Dave'a?
- Armat
- Tytuł użytkownika: Technokrata
Masz bana na google?stasio111 pisze:rzuf, masz jakiś link do tego filmu kręconego przez Dave'a?
Tu masz caly kanal jego szkoly:
http://www.youtube.com/user/wildernessoutfitters
Jakos nie wierze w to, ze nie miales chinskiego na mysliMorg pisze:Przeciez pisalem ze w wersji oryginalnej, to pewnie nie mialem na mysli ani polskiego, ani chinskiego.

It's not a bug, it's a feature!
1. Tratwa ktora mieli nie jest ratunkowa tratwa morska, a innych sie nie uzywa na statkach
2. Kazda tratwa zawiera odpowiednie wyposazenie, reguluje to konwencja SOLAS
3. Dryfkotwa z plywajacej deski nic nie daje
4. Pierwszym priorytetem po dostaniu sie do tratwy jest usuniecie z niej wody, niezaleznie od strefy klimatycznej
Jezeli ktos jest zainteresowany przetrwaniem na wodzie to odsylam do ksiazki Dougal'a Robertsona - Nie ulec oceanowi, zostala nawet zekranizowana oraz jak ktos jest twardy to do poszczegolnych rozdzialow konwencji SOLAS
2. Kazda tratwa zawiera odpowiednie wyposazenie, reguluje to konwencja SOLAS
3. Dryfkotwa z plywajacej deski nic nie daje
4. Pierwszym priorytetem po dostaniu sie do tratwy jest usuniecie z niej wody, niezaleznie od strefy klimatycznej
Jezeli ktos jest zainteresowany przetrwaniem na wodzie to odsylam do ksiazki Dougal'a Robertsona - Nie ulec oceanowi, zostala nawet zekranizowana oraz jak ktos jest twardy to do poszczegolnych rozdzialow konwencji SOLAS
BUK! HONOR! DZICZYZNA!