Śląsko-Dąbrowskie spotkania w lesie
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
- puchalsw
- Tytuł użytkownika: Skandynawski Oprawca
Nooo!wolfshadow pisze:Powtórka z Centurii Ci się marzy?
OK'ej. Dzięki za wstępne zaproszenie. Pewnie i tak szpiedzy z Ekipy Mazowieckiej już ten wątek podglądają.. a i maila do wszystkich posłałem. Więc coś tam będziemy radzili. Wrócę do Was z tematem pod koniec listopada.
Dzięki Panowie!
F..k it, I'll Do It Myself!
- wolfshadow
- Tytuł użytkownika: tuptuś leśny
W najbliższą niedzielę od rana będę na osadnikach. Celem wizyty jest pozyskanie kilku ciekawych roślin i przetestowanie jednego supertajnego patentu. Więc jakby ktoś (rob30?) reflektował to możemy się spiknąć na piaszczystej górce z amboną.
A za tydzień (11.11.11) "Operacja Sztoła". Start o 8.00 spod strzelnicy paintball/asg.
A za tydzień (11.11.11) "Operacja Sztoła". Start o 8.00 spod strzelnicy paintball/asg.
.:fortes fortuna adiuvat - Terencjusz:.
.:Miej odwagę posługiwać się własnym rozumem - I. Kant:.
- wolfshadow
Doczu, żałuj i pokutuj.
Pojeździliśmy trochę z robem30 po osadnikach i brzegu Przemszy.
Dziki wsuwają co tylko popadnie. Cała górka gdzie ostatnio wyrywałem topinambur jest przeorana. Bulwek znalazłem kilka. Poletko z topinamburem koło oczyszczalni (nad Przemszą) też jest wymiecione.
Przy okazji można było popatrzyć na efekty roboty bobrów i zaliczyć przeprawę przez przeszkodę wodną.
Pojeździliśmy trochę z robem30 po osadnikach i brzegu Przemszy.
Dziki wsuwają co tylko popadnie. Cała górka gdzie ostatnio wyrywałem topinambur jest przeorana. Bulwek znalazłem kilka. Poletko z topinamburem koło oczyszczalni (nad Przemszą) też jest wymiecione.
Przy okazji można było popatrzyć na efekty roboty bobrów i zaliczyć przeprawę przez przeszkodę wodną.
- wolfshadow
No i "Projekt 11.11.11" został zakończony.
Nabiliśmy razem z Inną90 i SmileOn-em ze 20 km ciągnąc pętlę przez dawną Pustynię Starczynowską prawie pod Kryminał i dalej przez Kozłową Górę.
Co poniektórzy zasmakowali w orzeszkach bukowych. A do tego wywiało nas dokumentnie.
Na południe od Żurady rozpoznaliśmy kompleks źródeł połączonych najprawdopodobniej z ponorem.
Drugie śniadanie zjedliśmy cisnąc się w obitej od środka dywanem, ambonie.
Sprawdziliśmy też wyczajoną w zeszłym roku sztolnię. Ma jakieś 30m długości i w dalszej części można się spokojnie wyprostować.
Znalazłem też grzybka z czerwonej listy (nie notowanego w tym miejscu).
Jest to sarniak dachówkowaty.
Przy okazji zaliczyliśmy źródło i miejscówkę zlotową:
Ktoś rozkopał kamienie. Może szukał zwłok?
Dla slaq-a zrobiłem zdjęcie czeczoty zatytułowane "Zwis bukowy" :
Na koniec cyknąłem fotkę zbiornika ukrytego za osuwiskiem:
Ogólnie pojawiły się oznaczone szlaki rowerowe i ławeczki. Na szczęście nie przy samym korycie, tylko na krawędzi wąwozu. Wyczaiłem też trochę interesujących grzybów i roślin. Przeprowadziliśmy telekonferencje z Doczem a od strony strzelnicy słychać było strzały.
Nabiliśmy razem z Inną90 i SmileOn-em ze 20 km ciągnąc pętlę przez dawną Pustynię Starczynowską prawie pod Kryminał i dalej przez Kozłową Górę.
Co poniektórzy zasmakowali w orzeszkach bukowych. A do tego wywiało nas dokumentnie.
Na południe od Żurady rozpoznaliśmy kompleks źródeł połączonych najprawdopodobniej z ponorem.
Drugie śniadanie zjedliśmy cisnąc się w obitej od środka dywanem, ambonie.
Sprawdziliśmy też wyczajoną w zeszłym roku sztolnię. Ma jakieś 30m długości i w dalszej części można się spokojnie wyprostować.
Znalazłem też grzybka z czerwonej listy (nie notowanego w tym miejscu).
Jest to sarniak dachówkowaty.
Przy okazji zaliczyliśmy źródło i miejscówkę zlotową:
Dla slaq-a zrobiłem zdjęcie czeczoty zatytułowane "Zwis bukowy" :
Na koniec cyknąłem fotkę zbiornika ukrytego za osuwiskiem:
Ogólnie pojawiły się oznaczone szlaki rowerowe i ławeczki. Na szczęście nie przy samym korycie, tylko na krawędzi wąwozu. Wyczaiłem też trochę interesujących grzybów i roślin. Przeprowadziliśmy telekonferencje z Doczem a od strony strzelnicy słychać było strzały.
- Offtime
- Tytuł użytkownika: niedzielny harcerzyk
Ja, w zeszłą niedzielę.wolfshadow pisze: Przy okazji zaliczyliśmy źródło i miejscówkę zlotową:
Obrazek
Moja kolekcja militariów
Casual Survival Blog
Forum internetowe nie służy dyskusji, co najwyżej wymianie poglądów.
- Doczu
- Tytuł użytkownika: Litewski Cham
A może w nadchodzący weekend zabobrowalibyśmy gdzieś w lesie ?
Wprawdzie w sobotę pracuję cały dzień, ale za to w niedzielę mógłbym gdzieś połazikowac. Ba nawet miałbym na to ochotę. Albo można by się pokusić o rowerowanie jak ktoś nie ma obaw. Mam do wypróbowania trochę gadżetów, oraz chciałem popróbować w terenie czeremchówki, która lada moment będzie się nadawać do spożycia (ale w przypadku degustacji czeremchówki rowery odpadają)
Gdyby byli chętni na nocleg, to tez dałoby się coś może zorganizować, ale tylko z niedzieli/pon.
Wprawdzie w sobotę pracuję cały dzień, ale za to w niedzielę mógłbym gdzieś połazikowac. Ba nawet miałbym na to ochotę. Albo można by się pokusić o rowerowanie jak ktoś nie ma obaw. Mam do wypróbowania trochę gadżetów, oraz chciałem popróbować w terenie czeremchówki, która lada moment będzie się nadawać do spożycia (ale w przypadku degustacji czeremchówki rowery odpadają)
Gdyby byli chętni na nocleg, to tez dałoby się coś może zorganizować, ale tylko z niedzieli/pon.
- SmileOn
- Tytuł użytkownika: the violinist
Zdaje się że niedziele mam wolną od wykładów, i też z chęcią bym pospacerował. Jakieś propozycje - najlepiej żeby dojazd autobusowy był niezbyt daleki.
[ Dodano: 2011-11-23, 20:53 ]
P.S. Moje zdjęcia z 11.11.11r 'trochę' po czasie...
https://picasaweb.google.com/1006520161 ... ztoA111111
[ Dodano: 2011-11-23, 20:53 ]
P.S. Moje zdjęcia z 11.11.11r 'trochę' po czasie...
https://picasaweb.google.com/1006520161 ... ztoA111111
SmileOn
"O to chodzi jedynie,
By naprzód wciąż iść śmiało,
Bo zawsze się dochodzi
Gdzie indziej, niż się chciało."
"O to chodzi jedynie,
By naprzód wciąż iść śmiało,
Bo zawsze się dochodzi
Gdzie indziej, niż się chciało."
- Doczu
dojeżdżasz na Maczki i idziesz do leśniczówki
podeslę lokalizację jutro bo dziś już mi się nie chce z tym babrać.
[ Dodano: 2011-11-25, 13:08 ]
SmileOn - chyba nic z tego spaceru w niedzielę nie wyjdzie, bo żonie zmienili zajęcia na uczelni i zamiast zaczynac o 14:00 zaczyna o 8:00 więc na mnie spada obowiązek przygotowania obiadu
Mógłbym więc dopiero w okolicy południa, a w okolicy południa, to już średnio mi się chce, bo dojazd na Maczki zajmuje mi blisko godzinę, co przy zmroku o 16:00 daje około godziny - dwóch gdy jest w miarę jasno, a chciałem pobawić się w terenie nowym aparatem.
podeslę lokalizację jutro bo dziś już mi się nie chce z tym babrać.
[ Dodano: 2011-11-25, 13:08 ]
SmileOn - chyba nic z tego spaceru w niedzielę nie wyjdzie, bo żonie zmienili zajęcia na uczelni i zamiast zaczynac o 14:00 zaczyna o 8:00 więc na mnie spada obowiązek przygotowania obiadu
Mógłbym więc dopiero w okolicy południa, a w okolicy południa, to już średnio mi się chce, bo dojazd na Maczki zajmuje mi blisko godzinę, co przy zmroku o 16:00 daje około godziny - dwóch gdy jest w miarę jasno, a chciałem pobawić się w terenie nowym aparatem.
- Młody
- Gadu Gadu: 9281692
Grzymek, Dziękujemy W grudniu podobno Warszawa ma odwiedzić Śląsk... Puchal coś tak zagadywał na zlocie, podobno chce się przytulać z naszymi drzewami czy coś tam... nie wiem dokładnie.... kontem ucha podsłuchałem i przytakiwałem tylko icon_twisted
Forum to nie agencja towarzyska-NIE DOGODZIMY KAŻDEMU !
Życie należy przeżyć tak, aby gołębie przelatujące nad Twoim grobem zesrały się z wrażenia.
https://www.fasttrans.com.pl/
Życie należy przeżyć tak, aby gołębie przelatujące nad Twoim grobem zesrały się z wrażenia.
- Doczu
Taaa jak byliśmy w Bieszczadach z Puchalem, to deklarował się że przyjedzie, i coś przebąkiwał, że z Wawki może przyjechać spora grupka na 2 auta.
No tak czy inaczej - na razie trzeba by może ustalić jakiś termin, bo grudzień za pasem a tu nic nie drga w temacie.
Bo miejscówa już ustalona - źródła Centurii.
No tak czy inaczej - na razie trzeba by może ustalić jakiś termin, bo grudzień za pasem a tu nic nie drga w temacie.
Bo miejscówa już ustalona - źródła Centurii.
- Doczu
Taaaa - niejeden się tak odgrażał.Trza będzie rzeczywiście Wojciecha namówić na wyjazd, i ich odwiedzić Panie Grzymosławie.
Narobimy im trzody
Ha - trzoda. Na pewno wiecie co to znaczy ? ;D No ale próbujcie, próbujcie... ;D
Z mojej strony nie będzie żadnego afrontu jesli będzie to styczeń. Ba - nawet może Wolf by się wybrał na nockę. Z tym że na chwilę obecną jak pracuję w grudniu jestem w stanie powiedzieć, ale jak pracuję w styczniu, to niestety nieGrzymek pisze:Bardzo chętnie ale raczej w Grudniu nie dam rady (taki okres w pracy).
Jeżeli wytrzymacie do Stycznia to się łapię.
- puchalsw
- Tytuł użytkownika: Skandynawski Oprawca
Ekypa Warszafska jak tam wpadnie w ten grajdoł, to się zrobi taka ustawka, jakiej ta ziemia wunglem pomazana, nigdy nie widziala
Panowie. Niestety obowiązki służbowe i domowe, uniemożliwiają mi już jakiekolwiek wypad w tym roku. Upojnych nocy nad Długą, czy pod Bunkrem nie liczę.
Wielce mi przykro, ponieważ Ślunsko-Mazowiecki opłatek, wydawał mi się bardzo sympatycznym pomysłem. No i co najważniejsze, wyszedł ode mnie, a więc nie podlegał dyskusji...
A na poważnie, w tym wypadku, niestety odpadam...
Panowie. Niestety obowiązki służbowe i domowe, uniemożliwiają mi już jakiekolwiek wypad w tym roku. Upojnych nocy nad Długą, czy pod Bunkrem nie liczę.
Wielce mi przykro, ponieważ Ślunsko-Mazowiecki opłatek, wydawał mi się bardzo sympatycznym pomysłem. No i co najważniejsze, wyszedł ode mnie, a więc nie podlegał dyskusji...
A na poważnie, w tym wypadku, niestety odpadam...
F..k it, I'll Do It Myself!
- Młody
puchalsw, Zawsze możecie wbić w styczniu... przed/po Taterkach
- Młody
Ok mnie już namówiłeśGrzymek pisze:będę już miał gotową nalewkę imbirowo-cytrynową.