[ Dodano: 2008-02-07, 19:52 ]
Najlepszy z najlepszych

Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
No niezłe (żeby nie powiedzieć zaj*****e) opowiadanieTD pisze:Napewno nie było w Komandosie "Polowanie na człowieka " to jest najlepsze opowiadanie w tej książce. O Polskim plutonowym który prowadził swoją małą wojnę
Ale o co chodzi? Jaki Pan Stanisław? Jakie zdjęcie?Wedrowycz89 pisze:
Po wpisaniu w grafice Google UPA, na pierwszej stronie było zdjęcie podobne (kto wie czy nie to samo ) do tego które Pan Stanisław wsadził w ręce jednemu z ukraińców.
Chodzi o pewną historię z tej książki.Ale o co chodzi? Jaki Pan Stanisław? Jakie zdjęcie?
Zaczynając dyskusję o UPA wchodzisz na śliski grunt. Ten temat ciągle wzbudza (zbyt) wiele emocji u Polaków.
Ja tylko tak sobie ostrzegam - bo nie wiadomo w którą stronę pójdzie dyskusja, jeżeli pójdzie.
Zgadzam się z tobą w 100%. W moich okolicach odcisneli swe piętno. Mam też znajomych którzy stracili przez nich bliskich.Regent pisze:Zaczynając dyskusję o UPA wchodzisz na śliski grunt. Ten temat ciągle wzbudza (zbyt) wiele emocji u Polaków.
Ja tylko tak sobie ostrzegam - bo nie wiadomo w którą stronę pójdzie dyskusja, jeżeli pójdzie.
Wiec jest to jedna z moich ulubionych ksiazek,autor ksiazki zaciagnal sie do oddzialu Basajewa,dostal od niego karabin SWD.AD pisze:Tresor mógłbyś opowiedieć coś o tej książce
To właściwie było motto żołnierzy fińskich podczas tej wojny.One shot, One Kill