nie jest też złe,Regent pisze:
A tak swoją drogą to chyba też nie jest dobre jak rodzice mówią do dzieci "uciekajcie przed policją"

Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
nie jest też złe,Regent pisze:
A tak swoją drogą to chyba też nie jest dobre jak rodzice mówią do dzieci "uciekajcie przed policją"
Regent pisze: "uciekajcie przed policją"
oj uwierz mi że nie przesadzam...do policji trafiają autorytarni ludzie, których jedynym celem jest wtrącanie się w czyjeś życie i zagrażanie zwykłym obywatelomTreasure Hunter pisze:Może nie przesadzajmy z tą policją
widzisz, każdy z nas pochodzi z innych środowisk , Dla ciebie ta kultura ma podmiot taki jak pokazują w mediach, jest zła, słaba, i z czasem zanikająca. Ja znam ludzi którzy broniąc ją poszli na 24godziny. Masz racje nie ma powodów do chwalenia się. Ale nie ma powodów do jej bagatelizowania. A co ci powiem takie dzieciaki , mało szkodzą społeczeństwu, co najwyżej sobie? Więc dlaczego traktują ich jak śmiecie? Znam też przejawy szlachetności policji. jest ich mało? Co takie posty wnoszą?? Nic?? A czemu mają coś wnosić? Czy każdy post musi coś wnosić? przynajmniej dla mnie nie. Pozdroerwinw pisze:nie bardzo Rojek rozumiem co chcesz przekazac tym postem, sam stwierdzasz ,że nie powinien się nikt wypowiadac kto styczności nie miał z policją, za chwilę mówiąc, że tam kiedyś jakiś kolega miał problem...
mam prawie 30lat i niestety zbyt dużo za soba przejśc z policją, łącznie z bogata kartoteką, lecz nie jest to żaden powód do dumy a tym bardziej nie temat do rozmów na tym forum, jak chcesz to na priv możemy pogadac
i mimo tego mego "doświadczenia" śmieszy mnie jak Ty to nazywasz "kultura chwdp", dla mnie to banda dzieciaków która właśnie nigdy naprawdę nie miała w życiu problemów i sobie w wolnym czasie zapali skręta w klatce, posłucha hip-hopu, walnie sprajem napis na murze i próbuje zgrywac tfardziela, jaki to z niego gangsta i itp, a w domu to grzeczne dziecko jest, w szkole dobry uczeń, tatuś dobrze sytuowany, a policję widuje gdy patroluje jego strzeżone osiedle
w czasach gdy ja się "buntowałem" jedna kapelka punkowa ładnie skwitowała takich gości, bo występują one w każdej subkulturze- "grzeczne dzieci swych rodziców w dzień tak ładnie uczesane gdy rodzina ich nie widzi noszą kurtki poszarpane..."
sorki, jeżeli kogoś uraziłem, nic nie mam do słuchaczy hip-hopu, jak również wszystkich innych rodzajów muzyki, ale nie lubię osiedlowych "tfardzieli na siłę", takich co to oni nie przeżyli i co na komisariacie z nimi nie wyczyniały te "psy", ale nikogo nie sprzedali...
No z tym bym się nie zgodził, zwłaszcza że nudzą mi się już takie obrazy na ulicach http://ii.forum.mojeosiedle.pl/b5/1b/ok ... zm_910.jpgRojek pisze:A co ci powiem takie dzieciaki , mało szkodzą społeczeństwu, co najwyżej sobie?
Nie myl subkultur. A takie widoki to niestety codzienność. Są były i będą.Wedrowycz89 pisze:No z tym bym się nie zgodził, zwłaszcza że nudzą mi się już takie obrazy na ulicach http://ii.forum.mojeosiedle.pl/b5/1b/ok ... zm_910.jpgRojek pisze:A co ci powiem takie dzieciaki , mało szkodzą społeczeństwu, co najwyżej sobie?
Do tego wciągają w swoją "kulturę" zapatrzonych w nich młodszych łebków.
W sumie nie dziwię się zabardzo takiemu policjantowi który ma dość marną robotę i zarobki ( tego nie jestem pewien, nie pracowałem nigdy w policji i nigdy z żadnym nie rozmawiałem na ten temat), wszyscy się na niego krzywo patrzą i od burków wyzywają że ma ochotę wyżyć się na gówniarzu który "buntuje się systemowi" sam nieraz mam ochotę spałować część dresików w klatkach i niedługo chyba zacznę tak robić(żeby nie było- w pewnych okolicznościach sam noszę dresy
)
Aj nie chce ciągnąć tego wątku. Jeżeli tak traktowali ciebie? to masz szczęście. Kpienie sobie z ludzi i ich poniżanie, nie jest dla mnie odpowiednie. Ale cóż jak dorosnę to zobaczę... Podstawowy argument, jak zwykle. Zresztą co ja będę gadał. Sam słuchałem opowiadania starego policjanta, który się chwalił co to oni tam nie robią. Wiem jest to w każdej instytucji. Ale wychowywanie kogoś w przekonaniu, że wszystko jest dobrze i pokazywanie tylko jednej strony medalu jest błędem. Więcej nie wypowiadam się na ten temat. Pozdrawiamerwinw pisze:Twierdzisz Rojek że znamy to jedynie z przekazu mediów, a tak nie jest
Aż tak zramolały nie jestem abym nie miał znajomych w wieku kilkunastu lat, a mieszkam w centrum blokowiska, także znam tą jak Ty to zwiesz "kulturę chwdp" nie z przekazu mediów.
Też jako gówniarz myślałem, że ja zawsze niewinny, tylko ci mundurowi to faszyści i czepiają się mnie z powodu kolczyków, irokeza czy też wycwiekowanej skóry na grzbiecie. Zatrzymanie na 24h (i nie tylko) to także dla mnie nie nowośc, ale raczej już przeszłośc, bo życie uczy pokory i z wiekiem zaczynamy inaczej patrzec na nasze zachowanie,
Jak pałką w żebra dostałeś to akurat jest miejsce gdzie ślad po uderzeniu zostaje...
Mówisz o gnojeniu na komisariacie, sorki-chciałbyś zostac poczęstowany kawką i papierosem? Poza tym co znaczy gnojenie w/g Ciebie? Gdy policjant dośc uporczywie i podchwytliwymi pytaniami wmawia Ci winę lub chce wyciągnąc jakieś informacje? No sory, ale tak wyglada przesłuchanie. Gdy do wojska trafiłem to też się tacy znajdowali, którzy twierdzili że kapral to sadysta bo kazał mu pokój sprzątac i jak kontroli nie przeszło to 50pompek zrobic... Policjant jak na Ciebie wrzaśnie lub popchnie cobyś do celi szybciej wszedł to już też dla Ciebie gnojenie człowieka? Coś mi się wydaje że metoda bezstresowego wychowania młodzieży dała taki efekt. Na pocieszenie powiem Ci Rojek że gdy dorośniesz to i policja będzie Cię poważniej traktowała
Taki OT się zrobił że proponuję aby moderatorzy wycięli wszystko co odbiega od tematu przewodniego w tym wątku
Weź jeszcze pod uwagę osoby w wieku emerytalnym, które nie mają nic do roboty i przeszkadza im nawet że dzieciaki za piłką biegają, też dużo narzekają.Fredi pisze:ciekawym jest iż na policję narzekają głównie młodzi.....