Zaliczyliśmy spory poślizg. Albo jeden nie miał czasu albo drugi. W końcu pojawił się realny termin 20-22 września. Teraz tylko trzeba zakasać rękawy i pozałatwiać wszystko, żeby nic na te 3 dni nie wypadło.
Kolejnym miejscem, które odwiedzimy jest Borne Sulinowo. Trasa jak na razie jest przygotowana bardzo ogólnie. Z grubsza ją nakreśliliśmy, ale sporo rzeczy trzeba jeszcze ustalić dokładniej. Będzie to mniej więcej 30 km, więc tylko po 10 km na dzień dzięki czemu będzie sporo czasu na zwiedzania i robienie zdjęć (mam nadzieję, bo część terenu może być trudna). W weekend wrzucę jeszcze dokładniejszy opis. Mam nadzieję, że znajdzie się ktoś, kto czeka na kolejny filmik

[ Dodano: 2011-09-13, 13:09 ]
Dorzucam jeszcze kilka zdjęć atrakcji jakie nas tam czekają. Zdjęcia z panoramio, które oczywiście nie są mojego autorstwa (wolę napomknąć, żeby nikt mi nie zarzucił kradzieży

Na początek rzeka Piława z licznymi rozlewiskami, bagnami i jeziorami.
[center]

[/center]
Nie mogło zabraknąć bobrów

[center]

[/center]
Trochę bunkrów. Planujemy jeden z dwóch noclegów spędzić w którymś z nich.
[center]

[/center]
Do tego dochodzi stary most czołgowy, elektrownia wodna, silos na rakietę jądrową, cmentarz wojskowy i cała masa hektarów wrzosowisk.
[center]

[/center]
Na koniec jeszcze gwóźdź programu, czyli Kłomino (Gródek), opuszczone miasto. Kiedyś zamieszkiwane przez wojsko, dzisiaj "miasto duchów"

[center]

[/center]
Mam nadzieję, że teren nie zawiedzie naszych oczekiwań