Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
aaaaaa yaktra, miałem tak samoyaktra pisze:Jeno ten jakiś dziwny był wpił się w nogę ale zdechł.
dobre na larwy i może na nimfy ew. na dorosłe osobniki jeszcze nie zainstalowane a nie zauważone na "trasie". Wkłutego wolałbym nie zdzierać czy szorować...yaktra pisze:pod prysznic i szorstką stroną gąbki mocno nacieram
No proszę cię. Wyłapałem dziada na podmokłych łąkach.birken1 pisze:Najlepszym sposobem zostają dalej gumowce
no to rzeczywiście pech... Zresztą dziś kleszcza to można złapać już niemal wszędzieyaktra pisze:a na to kalosze
Nic z tego nie rozumiem, zrzyga się i jeszcze gorzej...birken1 pisze:a potem zapalniczka i jaaazda
No właśnie, mało sprecyzowane Ciekaniol pisze:Ale reakcja na co? DEET? Permetrynę? Ukąszenia komarów?
Wystarczy, że zaczniesz brać jakieś leki. Wówczas zapach potu się zmienia. Może to przyciągać gzy.Ciek pisze: Nigdy wcześniej tak nie miałem.
To może skonsultuj to z lekarzem. Takiej średnicy? aż niewiarygodne. Dlatego mówię, że coś się zj*** w przyrodzie. Nawet ostre dwie ostatnie zimy niewiele wniosły.Ciek pisze:całe łydki w takich czerwonych plankach średnicy około 1cm, do tego falami nachodzi mnie swędzenie
a jak dzieciakiCiek pisze: i opadły na rodzinę
No fakt, racja. Nie pękały drzewa tej zimy właśnie dlatego. Ale jeśli chodzi o robactwo to chyba powinny wyginąć jeśli śnieg ma temperaturę poniżej minus 5 - 7 z tego co gdzieś słyszałem...Lisu pisze: A ostatnie zimy były dość śnieżne.
Choć tyle dobrze, że nie one. Dorosły to jakoś przetrzyma, idź z tym do lekarza może coś przepisze. Albo wal w siebie wapno. Nie warto się męczyć.Ciek pisze:Dzieciak ok
pękały bo w między czasie były kilkukrotne roztopy. Większe śniegi pamiętam a tak połamanych drzew nie.yaktra pisze:pękały drzewa tej zimy właśnie dlatego.
Poleca moja żonkabirken1 pisze: A na same ugryzienia fenistil jest dobry.
aaaaa faktycznie rozpędziłem sięyaktra pisze:birken1
Ja napisałem NIE pękały tej zimy.
oczywiście że tak, ale o ile mi dobrze wiadomo to wszystko zginie po kolei a te k*** przetrwająaniol pisze:Bezśnieżna zima i temp powiedzmy -7 przemrozi głębiej ściółkę
To tak wpomne to co zona mi powiedziala po powrocie z dzungli amazonskiej.Abscessus Perianalis pisze:Panowie, to komarenki nam mutują, nie my.