Nasze nowe zabaweczki :D
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
- Pingwiniak
- Tytuł użytkownika: Szeregowy
- Tytuł użytkownika: motórzysta
Armat, a jednak. nowy wyrwałeś czy używkę ?
Podobno grzeczni chłopcy idą do nieba, a niegrzeczni idą ... tam gdzie chcą
"boga nie ma jest motór"
kanał yt https://www.youtube.com/user/83Prowler/ ... shelf_id=0
"boga nie ma jest motór"
- Prowler
- Tytuł użytkownika: motórzysta
no to pogratulować zostaje tylko nowej zabaweczki
Podobno grzeczni chłopcy idą do nieba, a niegrzeczni idą ... tam gdzie chcą
"boga nie ma jest motór"
"boga nie ma jest motór"
-
- Gadu Gadu: 2987112
- Tytuł użytkownika: Kniejołaz
U mnie takie oto cacko od Andropowa z forum Knives.pl, folderek Enlan EL-01B
:

Paracord to moja sprawka - jeszcze tylko potrzebuję jednego koralika w kształcie czachy (fluorescencyjnej) i moje nowe EDC będzie kompletne
P.S. Przepraszam za jakość zdjęć - niestety nie mam do dyspozycji nic lepszego niż aparat w telefonie komórkowym

Paracord to moja sprawka - jeszcze tylko potrzebuję jednego koralika w kształcie czachy (fluorescencyjnej) i moje nowe EDC będzie kompletne

P.S. Przepraszam za jakość zdjęć - niestety nie mam do dyspozycji nic lepszego niż aparat w telefonie komórkowym

- yaktra
- Tytuł użytkownika: tropiciel/ fotograf
Ooo, widzę, że dotarłBlizbor pisze:U mnie takie oto cacko

Piękny
Okiem naszych obiektywów http://yaktrafotografia.jimdo.com/
- puchalsw
- Tytuł użytkownika: Skandynawski Oprawca
Z łódkami tak jest, że jak by się nie kombinowało, zawsze trzeba zamoczyć stopy. A jak na brzegu zalegają ostre kamienie, bądź popdłuczone szkło to zaczyna się robić nieciekawie.
Nie cierpię sandałów (uraza z dzieciństwa). Zrażony jednak suszeniem obuwia, postanowiłem mimo wszystko takie sandały "ala pielgrzym częstochowski" sobie kupić.
Wczoraj przed powrotem z pracy, poszedłem na zakupy, i ku mojemu szczęściu natknąłem się na to:
(zdjęcie ze strony producenta)
ECCO Ultra Terrain 3 Black/titanium.
But wygląda jak typowy sportowy, cross-country, ale ścianki zrobione są z siateczki. W Podeszwie nie ma żadnych korków, wkładka jest syntetyczna. Będzie sechł szybko.
Zaraz buty przywdziałem, gdyż czekała mnie podróż rowerem do domu...
Lekkie, przewietrzne, i ... tanie. Dałem za nie 190PLN. Cena wyprzedażowa 220-230, ale mój miał zerwaną linkę
.
Czuję, że nie tylko na rower, łódkę ale i letnie wędrówki się nadadzą. Do biegania pozostanę przy moich szmacianych NIKE.
Jeden but waży: 357g (nie wiem ile ważą dwa, ponieważ dwa mi się na wadze nie mieszczą, ale pewnie można wygooglać
)
Zdaje się, że się w nurt UL wpisuję ...
Nie cierpię sandałów (uraza z dzieciństwa). Zrażony jednak suszeniem obuwia, postanowiłem mimo wszystko takie sandały "ala pielgrzym częstochowski" sobie kupić.
Wczoraj przed powrotem z pracy, poszedłem na zakupy, i ku mojemu szczęściu natknąłem się na to:

(zdjęcie ze strony producenta)
ECCO Ultra Terrain 3 Black/titanium.
But wygląda jak typowy sportowy, cross-country, ale ścianki zrobione są z siateczki. W Podeszwie nie ma żadnych korków, wkładka jest syntetyczna. Będzie sechł szybko.
Zaraz buty przywdziałem, gdyż czekała mnie podróż rowerem do domu...
Lekkie, przewietrzne, i ... tanie. Dałem za nie 190PLN. Cena wyprzedażowa 220-230, ale mój miał zerwaną linkę

Czuję, że nie tylko na rower, łódkę ale i letnie wędrówki się nadadzą. Do biegania pozostanę przy moich szmacianych NIKE.
Jeden but waży: 357g (nie wiem ile ważą dwa, ponieważ dwa mi się na wadze nie mieszczą, ale pewnie można wygooglać

Zdaje się, że się w nurt UL wpisuję ...
F..k it, I'll Do It Myself!
- Qasz
- Gadu Gadu: 1987028
- Tytuł użytkownika: Tata psychopata
ile to to ma mocy na palniku?
puchalsw, w tych butach masz jakąś podkładkę, czy twoja stopa spoczywa na gołej gumie/podeszwie?
A co do windscreena to zamiast pełnego koła to wytnij coś takiego w grubej folii aluminiowej albo cienkiej blasze z puszki po ananasach
Masz otwory w nóżkach palnika wiec tam wepchniesz wystające na bok części screena
Oczywiście w twoim przypadku będzie tam po jednym większym wycięciu na stronę
Waży mniej niż pełny windscreen

puchalsw, w tych butach masz jakąś podkładkę, czy twoja stopa spoczywa na gołej gumie/podeszwie?
A co do windscreena to zamiast pełnego koła to wytnij coś takiego w grubej folii aluminiowej albo cienkiej blasze z puszki po ananasach

Masz otwory w nóżkach palnika wiec tam wepchniesz wystające na bok części screena
Oczywiście w twoim przypadku będzie tam po jednym większym wycięciu na stronę

Waży mniej niż pełny windscreen

Lotus Turbo Challenge II
Don't Fak-up, Pack-up and Let's go!
- puchalsw
Wkładka syntetyczna. Na szczęście nie została wklejona.Qasz pisze:puchalsw, w tych butach masz jakąś podkładkę, czy twoja stopa spoczywa na gołej gumie/podeszwie?
Qrde nie qumamQasz pisze:

- Armat
- Tytuł użytkownika: Technokrata
Zwaz jeden but, potem zwaz drugi... wyniki dodaj do siebie. Ewentualnie wage jednego buta pomnoz przez 2. icon_twistedpuchalsw pisze:(nie wiem ile ważą dwa, ponieważ dwa mi się na wadze nie mieszczą, ale pewnie można wygooglać)
Wedlug Colemana to 3000WQasz pisze:Armat, No ładna spawarka
Elegancki patentQasz pisze:A co do windscreena to zamiast pełnego koła to wytnij coś takiego w grubej folii aluminiowej albo cienkiej blasze z puszki po ananasach

It's not a bug, it's a feature!
Survival is no fun. If it is fun, that means you are camping.
Sam zanabyłem niedawno tą kuchenkę. Widziałem kiedyś patent na ekran, ale nie mogę sobie teraz przypomnieć gdzie.
Z bloku technicznego, folii aluminiowej i taśmy klejącej robiło się taką składaną harmonijkę, którą można było zwinąć i rozwinąć wokół kuchenki, a po złożeniu dała się wcisnąć w każdą dziurę w plecaku.
Z bloku technicznego, folii aluminiowej i taśmy klejącej robiło się taką składaną harmonijkę, którą można było zwinąć i rozwinąć wokół kuchenki, a po złożeniu dała się wcisnąć w każdą dziurę w plecaku.
“All good things are wild and free.” Henry David Thoreau
- puchalsw
Uff! Dzięki! Już miałem pożyczać większą wagę od kolegi, żeby zważyć oba jednocześnie.Armat pisze:Zwaz jeden but, potem zwaz drugi... wyniki dodaj do siebie. Ewentualnie wage jednego buta pomnoz przez 2.
icon_twisted
U mnie Nożyk od Skipera. Opisywany tutaj przez Qasz'a:
viewtopic.php?t=3180
- Qasz
- Gadu Gadu: 1987028
- Tytuł użytkownika: Tata psychopata
puchalsw, Kupiłeś "płomyczka" - gites nożyk, zazdroszczę
- tym bardziej że używam głównie Breżniewki
EDYTA:
chyba wiem o co ci kaman
, takich screenów robi się 3/4 (zależy ile masz nóżek w palniku) i te pojedyncze części wkładasz w otwory nóżek - dzięki temu otrzymujesz odwrócony stożek (szpicem do ziemi), nie przeszkadza w operowaniu zaworem palnika, dobrze chroni płomień i dostarcza wystarczającą ilość powietrza do spalania gazu.
wygląda to trochę jak w tej kuchence

Taki jakby kielich, lecz bardziej szkieletowej budowy
oj ciężko mi takie zdjęcie przytoczyć ponieważ zawsze kiedy robiłem taki wynalazek z folii aluminiowej to go po wyjeździe wyrzucałem bo był okopconypuchalsw pisze:Qrde nie qumamKompletny brak wyobraźni z mojej strony. Masz jakieś zdjęcie takiego screena przyczepionego do palnika?

EDYTA:
chyba wiem o co ci kaman

wygląda to trochę jak w tej kuchence
Taki jakby kielich, lecz bardziej szkieletowej budowy
Ostatnio zmieniony 08 sie 2011, 19:36 przez Qasz, łącznie zmieniany 1 raz.
Lotus Turbo Challenge II
- Armat
- Tytuł użytkownika: Technokrata
http://nokautimg4.pl/p-c0-df-c0dfec4f0a ... spirit.jpg
na nozkach masz takie podluzne dziury... to tam wklada sie blache i prowadzi od jednej nozki do drugiej
http://nokautimg4.pl/p-c0-df-c0dfec4f0a ... spirit.jpg
na nozkach masz takie podluzne dziury... to tam wklada sie blache i prowadzi od jednej nozki do drugiej
It's not a bug, it's a feature!
- puchalsw
Moja tak wygląda:
http://shop.katadyn.com/media/dimg/d914 ... 56.jpg?l=4
Więc takie rozwiązanie nie wchodzi w grę. Stąd to moje zaćmienie.
aciepk, skąd zamawiasz te koszule?
Moja tak wygląda:
http://shop.katadyn.com/media/dimg/d914 ... 56.jpg?l=4
Więc takie rozwiązanie nie wchodzi w grę. Stąd to moje zaćmienie.
aciepk, skąd zamawiasz te koszule?
-
Dzisiaj złożyłem wizytę w Ciastoramie i moją uwagę przykuł taki oto multitool z pokrowcem w zestawie (ceratex bo ceratex, ale przyzwoicie uszyty):

A że żądali za niego jedyne 24 złocisze to wziąłem w ciemno, a co?
Dla porównania, dokładnie ten sam multitool jest do wyrwania na Allegro za okazyjną cenę 50 zł icon_twisted

A że żądali za niego jedyne 24 złocisze to wziąłem w ciemno, a co?

-
Narazie świetnie. Tak na szybko: piłka do drewna działa bardzo dobrze (dwa rzędy ząbków robią swoje), choć mogłaby być odrobinkę dłuższa, duże ostrze też bez zarzutu - dobrze tnie, nie wiem jak z trzymaniem ostrości, bo nie używam go za często (i nie zamierzam, bo w lesie używam Mory Clipper, a jako EDC - Enlana EL-01B), ale nie spodziewam się fajerwerków. Wkrętaki jak wkrętaki - działają. Nie miałem okazji przetestować kombinerek, pilnika i otwieracza do konserw - ale myślę, że też spełnią swoje zadanie. Generalnie rzecz biorąc nie spodziewam się po tym multitoolu takiej trwałości jaką mają Letherman'y chociażby (to byłoby głupotą), ale nie sądzę też, jakoby miał się w najbliższym czasie posypać - a nawet jeśli, to przecież nie mam nic do stracenia, gdyż kosztował groszewilk pisze:Blizbor, napisz za jakiś czas jak się ten multitool sprawuje :]