Lista sprzętu na pieszą wędrówkę - prośba o weryfikację
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
-
- Gadu Gadu: 11110430
- Tytuł użytkownika: niedzielny szwędacz
Jutro wyruszam. Plecak spakowany. 14kg wyszło, trochę dużo, ale spora część to jedzenie na pierwszych kilka dni. Przy takiej wadze zdecydowałem się nie brać ani siekiery ani maczety, jakoś sobie nożem poradzę. Te batony energetyczne z ngt, super sprawa. Ja dałem zwykłą owsiankę i masło orzechowe, wyszły świetne.
Dzięki wielkie za wszystkie rady, bardzo mi pomogły.
Pozdrawiam
Jutro wyruszam. Plecak spakowany. 14kg wyszło, trochę dużo, ale spora część to jedzenie na pierwszych kilka dni. Przy takiej wadze zdecydowałem się nie brać ani siekiery ani maczety, jakoś sobie nożem poradzę. Te batony energetyczne z ngt, super sprawa. Ja dałem zwykłą owsiankę i masło orzechowe, wyszły świetne.
Dzięki wielkie za wszystkie rady, bardzo mi pomogły.
Pozdrawiam
- puchalsw
- Tytuł użytkownika: Skandynawski Oprawca
Uważam że wcale nie jest to zły wynik.zackass1 pisze: Plecak spakowany. 14kg wyszło, trochę dużo, ale spora część to jedzenie na pierwszych kilka dni.
Cieszę się, że mogłem pomóc. Pomysł mi naraił jakiś czas temu kolega Doczu, , no ale najbardziej to trzeba dziękować koledze Vick'owi z NGT.zackass1 pisze:Te batony energetyczne z ngt, super sprawa.
Natomiast co mnie cieszy, to to że wyruszasz. Wiele tutaj już było takich wątków, i bardzo mało zakończyło sie wyprawą.
Pamiętaj o zdjęciach, i wrzuć recke jak wrócisz.
Trzymaj się ciepło.
F..k it, I'll Do It Myself!
- Pratschman
- Tytuł użytkownika: TRAMPek łikendowy
Wiatru wiejącego
Słońca piekącego
I piorunów kupę
w d...
Powodzenia kolego drogi.
aż żal ściska, że nie mogę się przyłączyć.
Wiatru wiejącego
Słońca piekącego
I piorunów kupę
w d...
Powodzenia kolego drogi.
aż żal ściska, że nie mogę się przyłączyć.

"Czasem- i mówię to zupełnie szczerze - żal mi, że nie wychowano mnie jak włóczęgi. Nie związanego z żadnym miejscem, obowiązkami i ludźmi.
www.kopsegrob.blogspot.com
www.kopsegrob.blogspot.com
- yaktra
- Tytuł użytkownika: tropiciel/ fotograf
zackass1 Tu padło dużo dziwnych słów. Mądre kolegów gadanie, trochę OT i znów mądre słowa kolegów.
Życzę powodzonka i zazdroszczę, ALE, pozytywnie. Chyba jak każdy z nas czekam na relację. Mam nadzieję, że to będzie długi opis podparty mapkami z trasy...
Życzę powodzonka i zazdroszczę, ALE, pozytywnie. Chyba jak każdy z nas czekam na relację. Mam nadzieję, że to będzie długi opis podparty mapkami z trasy...
Okiem naszych obiektywów http://yaktrafotografia.jimdo.com/
- Abscessus Perianalis
- Gadu Gadu: 1505060
- Tytuł użytkownika: Dziki Dzik
Welcome to the real world. Mnie nawet dłuższe spacerki do lasu się nie udają ostatnimi czasy, ale nie tracę nadziei, że w końcu nie dość, że wylezę i to na dłużej, to jeszcze będę to robił co najmniej raz w tygodniu z noclegiem.

Nie przejmuj się! Jak stwierdzisz, że już możesz wyruszyć, to spróbuj raz jeszcze. Nawet mniejszy dystans. Jak nie, to w przyszłym roku.

"Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz."
"Pokonał ich swoją siłą, poraził skrzeniem, oślepił światłem, ogłuszył rykiem, padł na nich strachem, zmógł mocą po stokroć większą niż ich pospólna siła."
Forumowa Facebookowa Grupa Szturmowa: http://www.facebook.com/groups/160111940703089/
"Pokonał ich swoją siłą, poraził skrzeniem, oślepił światłem, ogłuszył rykiem, padł na nich strachem, zmógł mocą po stokroć większą niż ich pospólna siła."
Forumowa Facebookowa Grupa Szturmowa: http://www.facebook.com/groups/160111940703089/
- yaktra
- Tytuł użytkownika: tropiciel/ fotograf
Wystarczy, że (niby) dla wygody nie były zasznurowane na "wysoko"...slaq pisze: Pech, chociaż ciężko mi sobie wyobrazić skręcenie kostki w takich butach
Okiem naszych obiektywów http://yaktrafotografia.jimdo.com/
- Prowler
- Tytuł użytkownika: motórzysta
oj te pustynniaki jak i junglówki kostki nie trzymają wcale.
Podobno grzeczni chłopcy idą do nieba, a niegrzeczni idą ... tam gdzie chcą
"boga nie ma jest motór"
kanał yt https://www.youtube.com/user/83Prowler/ ... shelf_id=0
"boga nie ma jest motór"
kanał yt https://www.youtube.com/user/83Prowler/ ... shelf_id=0
-
- Gadu Gadu: 2668936
- Tytuł użytkownika: banaly
Ja wiedzialem.ze tak bedzie , ja wiedzialem ze tak bedzie ....zackass1 pisze:No to sobie poszedłemGdzieś na 20 km skręciłem kostkę przełażąc nad pastuchem. Stawiając nogę trafiłem na jakąś zamaskowaną dziurę. Masakra ja to jestem jakiś sprytny inaczej. Teraz 2 tygodnie mam mieć usztywnioną kostkę, a potem przez jakiś czas mam się nie przeciążać.

- Q_x
- Tytuł użytkownika: człowiek-samodział
Ja będę następny, za rok możecie zacząć się śmiać
Planuję przejście trasą Żarnowiec (Wejcherowo?)-Świnoujście jakoś pod koniec lata/na początku jesieni. Nie mam zamiaru nawet zakładać wątku, bo... I tak się nie uda
:P:P
Swoją drogą, jak widzę, jak dokładnie PTTK przygotowuje szlaki, opisuje wszystko, gromadzi i udostępnia informacje, propaguje turystykę... Uhh... Przypomina mi się dzieciństwo, popękane chodniki i błoto, blaszane zabawki opisane cyrylicą, mleko prosto od krowy i kolejki po cukier.

Swoją drogą, jak widzę, jak dokładnie PTTK przygotowuje szlaki, opisuje wszystko, gromadzi i udostępnia informacje, propaguje turystykę... Uhh... Przypomina mi się dzieciństwo, popękane chodniki i błoto, blaszane zabawki opisane cyrylicą, mleko prosto od krowy i kolejki po cukier.