- Kopernik była kobietą!nordwest pisze:Naprawdę "w realu" Rosomak, Żuraw i Pantera to były kobiety.
- A Enstain?!
- Einstain też była kobietą!
- I co? Może curie-Skłodowska też była kobietą?

Przepraszam nie mogłem się opanować, musiałem...

Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
 Ale przecież my nie o tym na tym forum.
 Ale przecież my nie o tym na tym forum.

.
.
 .
.
 Serial mgliście pamiętam, leciał w latach mojej wczesnej młodości w TVP - mniej więcej tak wtedy wyobrażałem sobie idealne wakacje
 Serial mgliście pamiętam, leciał w latach mojej wczesnej młodości w TVP - mniej więcej tak wtedy wyobrażałem sobie idealne wakacje   Po książkę sięgnąłem dużo później, kiedy trafiłem na ten wątek i dowiedziałem się, że jest praktycznie zupełnie o czym innym niż serial. Teraz znów dowiedziałem się, że jest oparta na autentycznych przeżyciach autorki, co jeszcze bardziej podnosi i tak wysoką wartość lektury.  Szkoda tylko że takiego Polesia już nie ma...
 Po książkę sięgnąłem dużo później, kiedy trafiłem na ten wątek i dowiedziałem się, że jest praktycznie zupełnie o czym innym niż serial. Teraz znów dowiedziałem się, że jest oparta na autentycznych przeżyciach autorki, co jeszcze bardziej podnosi i tak wysoką wartość lektury.  Szkoda tylko że takiego Polesia już nie ma... Razem z kumplem bezskutecznie próbujemy to pozyskać żeby przypomnieć sobie stare dobre czasy, kiedy jeszcze TVP emitowała coś wartościowego dla młodzieży.
 Razem z kumplem bezskutecznie próbujemy to pozyskać żeby przypomnieć sobie stare dobre czasy, kiedy jeszcze TVP emitowała coś wartościowego dla młodzieży.  
  wpisy. Jakby Tresor napisał 'szpadlem mu...', no to wtedy była by poważniejsza sytuacja
 wpisy. Jakby Tresor napisał 'szpadlem mu...', no to wtedy była by poważniejsza sytuacja  
A tak sobie odkopięGryf pisze:Tanto, nawiązując do twoich wpisów w shouboxie sądzę, że ty jesze będziesz się przepraszać z książką po twojej nieodpowiedzialnej decyzji oglądania tego fatalnego serialu..
 bzdura ,bzdura i bzdura . Serial ma też swój klimat a zupełnie inna sprawą jest to że książka się różni od filmu i to nie tylko czasem w którym toczy się akcja . W ostatnich dniach  najpierw obejrzałem ''Zjawę '' a teraz czytam książke i tez jest oki
 bzdura ,bzdura i bzdura . Serial ma też swój klimat a zupełnie inna sprawą jest to że książka się różni od filmu i to nie tylko czasem w którym toczy się akcja . W ostatnich dniach  najpierw obejrzałem ''Zjawę '' a teraz czytam książke i tez jest oki