Przepraszam Was, za to że na fotkach nie uświadczycie plastikowych płacht biwakowych, no cóż - świat brnie do przodu!

Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
Dzielę się fotkami z podaniem autora i adresu strony. Z zagranicy byłem sam.prus pisze:wspaniałe zdjęcia Rafale-podzielisz się fotkami?Jak dużo osób pojechało na zlot?
Zapraszam, myślę, że będziesz miał ze swoimi umiejętnościami wielu adwersarzy.Mr. Wilson pisze:Chętnie bym się wybrał na taki zlot.
wolfshadow pisze:Gryf, wbrew pozorom plastik ma więcej zalet niż płótno.
Wiesz mam na myśli ślepe naśladownictwo, tak jakby nic innego nie istniało. Rozumiem, że tanie, lekkie i zielone ale czy to ma być jedyne przyczyny stosowania plandeki? Są elementy jeszcze tańsze i bardziej stylowe i ze smakiem, a to sobie bardziej cenię nad jakością i zastosowaniem, vide indianiści.wolfshadow pisze: jak się wpada między wrony to trzeba krakać jak one.
Na tym polega różnica między ortodoksyjnymi indianistami rekonstruktorami a woodcraftem. Puszczaństwo proponuje rekreację na polu obozowania, ale proponuje jeszcze jak najszersze DIY - "Chcemy uczyć się życia pod błękitnym niebem, bowiem tylko tam sprawnie ukształtujemy nasze ciała i uszlachetnimy nasze dusze – abyśmy mogli kroczyć naprzód z widzącymi oczyma i z „myślącą ręką” – abyśmy poznawali radosne drogi lasu oraz życia..." E.Th. Seton.Prowler pisze:ale i tam też plastiku nie brakuje czy też innych nowych technologi
Tańsze niż plandeka ?Gryf pisze:Są elementy jeszcze tańsze
no nie wiem jak innym ale mi właśnie najbardziej zależy na tych cechach do tego dodał bym jeszcze wygodę i wagę. A wygląd jak jest to fajnie jak nie ma trudno ale są ważniejsze cechy sprzętuGryf pisze: a to sobie bardziej cenię nad jakością i zastosowaniem,
Foliówka z Lidla - ultra lajt, takie to dzisiaj modny kierunekProwler pisze:Tańsze niż plandeka ?
Dlatego są tacy, którzy nad wygodę i wagę cenią sobie styl i smak, nota bene mam na myśli jedynie ślepe naśladownictwo tak jakby na świecie nic innego niezastąpionego nie istniało? Zgodzisz się? Zwróc uwagę na fotki.Prowler pisze:no nie wiem jak innym ale mi właśnie najbardziej zależy na tych cechach do tego dodał bym jeszcze wygodę i wagę. A wygląd jak jest to fajnie jak nie ma trudno ale są ważniejsze cechy sprzętu
a oczywiście. jeśli odebrałeś mojego posta jako jakieś negowanie Twojego podejścia to przepraszam. Nie chodziło mi o to. Każdy niech dźwiga na swoim grzbiecie to co lubi i co da radęGryf pisze:nota bene mam na myśli jedynie ślepe naśladownictwo tak jakby na świecie nic innego niezastąpionego nie istniało? Zgodzisz się?
I proszę jeszcze raz pokaż mi takie schronienie które spełnia te warunki w odniesieniu do plandeki. Żeby zaraz nie było , że jakiś fanatyk plandek jestemGryf pisze:Są elementy jeszcze tańsze i bardziej stylowe i ze smakiem,
Sam sobie odpowiedziałeś na swoje pytanie. Ponczo z lidla. tanie i lekkie a poza tym j. w.Prowler pisze:I proszę jeszcze raz pokaż mi takie schronienie które spełnia te warunki w odniesieniu do plandeki. Żeby zaraz nie było , że jakiś fanatyk plandek jestem . Żadnej nie posiadam i przeważnie sypiam pod ponczem. Tylko właśnie ciekawi mnie ta tańsza i stylowa alternatywa dla plandeki
A ja tak i to w promocji!ponczo z lidla ? hmm nie widziałem czegoś takiego.
cosik silikonowanego, nie kupowałem . Cena groszowa jak to u Lidla.Prowler pisze:Chyba to jakaś folia prawda ?
Tanie to, lekkie a i... to zależy co kto uważa za smak i styl. Wg. mnie uważam takie plastiki nie w moim klimacie, czy to będzie ponczo, płachta biwakowa, reklamówka, cerata, podgumowany worek po nawozach etc.Prowler pisze:I uważasz że spełnia to te trzy warunki: tańsze i stylowe i ze smakiem ? No nie wiem możliwe ,że tylko 1 warunek spełnia (tańsze)