Ten śpiwór xlite dał radę nie zmarzliście?
Podaj proszę linka i może jakąś fote swojej karimaty.
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
Therm-A-Rest Ridge Rest - znajdziesz gdziekolwiek. Swoją skrócilem i zwężyłem.Kopek pisze:Rzez, chyba się wybiorę do Ciebie kiedyś na jakieś korepetycje![]()
Ten śpiwór xlite dał radę nie zmarzliście?
Podaj proszę linka i może jakąś fote swojej karimaty.
Macałem dzisiaj w Decathlonie plecak Quechua Forclaz 37 Ultralight, i bardzo pozytywne mam odczucia. Poważnie zastanawiam się nad zakupem. Jak będziecie kiedyś w tym sklepie to zwróćcie na niego uwagę.PA pisze: Prowler napisał/a:
PA napisał/a:
Ktoś w wątku wspomniał o stworzeniu taniej listy UL. Jest to ciekawy pomysł. Już wcześniej takie coś robiłem. Jak ją znajdę to podrzucę.
czekam z niecierpliwością
PROSZĘ
Jak już ktoś sobie to otworzy to proszę wziąć pod uwagę (i napisałem to na dnie tabeli), że moim celem nie było znalezienie lekkich i absolutnie najtańszych rozwiązań. Starałem się zaproponować rzeczy dobre i sprawdzone, a nie tylko tanie. Nie będę tu cytował starego porzekadła odnośnie kupowania tanio.
Lista jest 3-sezonowa ale proponuję zakup cieplejszego polara niż zaproponowany na chłodniejsze dni.
I do czego Ci on ?Michal N pisze:Macałem dzisiaj w Decathlonie plecak Quechua Forclaz 37 Ultralight, i bardzo pozytywne mam odczucia. Poważnie zastanawiam się nad zakupem.
Tja, a później się dowiem, że tak gadam z zawiściMichal N pisze:A po to żebyś się zastanawiał i spać po nocach nie mógł
Zatem pokaż mi wypad ok 20 km - butem, który to zaliczyłeś w ostatnim okresie, gdzie UL - miał by sensMichal N pisze:Przecież na bunkrze i Wiśle świat się nie kończy
Widzisz slaq, ja uważam ,że ograniczanie wagi sprzętu zawsze ma sens czy ktoś napiera na większych dystansach czy " chadza na bunkier". Mój sprzęt jest taki sam gdy cisnę na ilość km czy też idę parę km z wieczorną posiadówą przy ognisku, Po co dźwigać niepotrzebnie ? Sensu natomiast nie ma kupowanie super lekkiego i super drogiego sprzętu gdy ktoś chadza tylko na "bunkrowe wypady" bo po prostu nie potrzebujemy takich "zabawek". Tu najlepszym rozwiązaniem jest kupowanie lekkich odpowiedników w zbliżonej cenie.slaq pisze:Zatem pokaż mi wypad ok 20 km - butem, który to zaliczyłeś w ostatnim okresie, gdzie UL - miał by sens
A ja odpowiedziałem, że na bunkrze świat się nie kończyslaq pisze:Dlatego właśnie spytałem po co mu ten plecak
Człowiek podkrada z domu ostatnie młode ziemniaczki jakie są, a Ten jeszcze narzekaslaq pisze:jak wybrałeś "ultralajtowe ziemniaki" do kociołka![]()
slaq pisze:Dlatego właśnie spytałem po co mu ten plecak
Po co ma kupować za 200 plecak który waży 1,5 czy 2 kg jak można kupić ważący 0,9 kg ? I na pewno jakością czy wytrzymałością nie odbiega. Tylko proszę nie rzucać tu argumentów ,że przecież można kupić jakiś plecak z demobilu za 30 zł i tez się sprawdzi na takie wyjścia bo to w sumie inna półka jeśli chodzi o wygodę używania.Prowler pisze:u najlepszym rozwiązaniem jest kupowanie lekkich odpowiedników w zbliżonej cenie.