Agnieszko, jak mamy płacić przy przesyłach grupowych? każdy za siebie, czy do jednej osoby która Tobie potem prześle całość? Bo koszty wysyłki pokryje jedna osoba, żeby bałaganu nie robić...
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
Po co tak kombinować?hejtyniety pisze:dla drugiej połówki, ale czy celem spięcia to się jeszcze okaże![]()
Agnieszko, jak mamy płacić przy przesyłach grupowych? każdy za siebie, czy do jednej osoby która Tobie potem prześle całość? Bo koszty wysyłki pokryje jedna osoba, żeby bałaganu nie robić...
Kombinujesz niepotrzebnie, jak przekombinujesz to się wyłamuję ze zbiorowej wysyłki, będę Ci za to "wielce zobowiązany"...hejtyniety pisze:Wiesz, lepiej się zapytać. Też uważam, że jak będzie napisane kto płaci za wysyłkę to powinno być wszystko ok, a kasa od każdego może iść indywidualnie, ale nie wiem jaki Arizzon ma system rozliczania. Mam nadzieję, że rano wszystko się dowiemy
Pisalem we wczesniejszym poscie. Do wtorku przyszlego tygodnia nie mam kasy, wiec pytalem sie czy jakis forumowicz nie moglby kupic dla mnie sleepera lite, a ja bym od niego za tydzien go odkupil.Armat pisze:W jaki sposob pomoc?Frytas pisze:Nikt nie pomoze w zakupie sleepera lite? Ewentualnie zamienie na moja komorke z gieldy
Mariusz, nie kombinuje tylko się pytam. Decyzja i tak należy do Arizzon. Spotkałem się co najmniej z 4 systemami zarządzania wpłatą przez sklep. Czasami przelewy idą "na nick", czasami na numer zamówienia, jeszcze innym razem na jakiś kod i kwotę itd.Offtime pisze:Kombinujesz niepotrzebnie, jak przekombinujesz to się wyłamuję ze zbiorowej wysyłki, będę Ci za to "wielce zobowiązany"...
Jak chcesz coś wyjaśnić to zadaj pytanie, nie wymyślaj głupot.hejtyniety pisze:Mariusz, nie kombinuje tylko się pytam. Decyzja i tak należy do Arizzon. Spotkałem się co najmniej z 4 systemami zarządzania wpłatą przez sklep. Czasami przelewy idą "na nick", czasami na numer zamówienia, jeszcze innym razem na jakiś kod i kwotę itd.Offtime pisze:Kombinujesz niepotrzebnie, jak przekombinujesz to się wyłamuję ze zbiorowej wysyłki, będę Ci za to "wielce zobowiązany"...
Jeżeli te 8 śpiworów idzie na jeden adres to pewnie jest to traktowane jako jedno zamówienie i powinniśmy dostać ten sam jego numer. Jeżeli na nick to trzeba się posłużyć dodatkową listą, aby rozkminić które są do wysłania razem. W przypadku kodu i kwoty jest najgorzej, choć mam nadzieję, że Arizzon nie korzysta z tego systemu![]()
Ma to też znaczenie przy paragonach, czyli późniejszej gwarancji. Bo bez sensu, jakby był jeden paragon na 8 śpiworów i za każdym razem trzeba by męczyć Wolfa. Choć mam nadzieję, że paragon w ogóle nie będzie potrzebny![]()
Dodam jeszcze, że to co chcemy jest jasne i oczywiste dla osoby która czytała ten wątek, ale nie wiadomo kto będzie rozliczał/pakował te nasze rzeczy i czy dla tej osoby to też będzie tak oczywiste. Wole teraz mieć czarno na biały co i jak niż później się zdziwić...
I jeszcze raz powtarzam, że decyzja jest po stronie sklepu a nie mojej. Ja tylko chce wyjaśnić ten temat, żeby nie było później żadnych niedomówień
Arizzon Shop pisze:[...]
Listę chętnych zamknę jutro rano. Do każdego zainteresowanego wyślę wiadomość prywatną z prośbą o przesłanie danych do faktury i wysyłki. Jak dostanę dane, prześlę numer zamówienia, dane do przelewu i wyliczenie kosztów. 14 dni realizacji liczymy od momentu zaksięgowania na naszym koncie kwoty za całe zamówienie, także proszę się nie ociągać.
[...]
O opcji zbiorowej wysyłki było na pierwszej stronie.hejtyniety pisze:żeby było jasne ja NIE CHCE dodatkowych przelewów, nikomu one nie są na rękę.
Natomiast zacytowany przez Ciebie fragment był pisany jeszcze zanim było jasne, że bierzemy wysyłkę grupową.
Dobra, koniec offtopa, mam nadzieję, że każdy dostanie swój paragon, a cała akcja obejdzie się bez żadnych zgrzytów
Nie ja zacząłem offtop wydumanymi problemami więc mnie teraz nie uciszaj.hejtyniety pisze:Było, ale bez szczegółów.
Przez neta jedynie raz miałem problem z uzyskaniem gwarancji i wtedy właśnie rozbiło się o dowód, że kupiłem to u nich, czyli ten nieszczęsny paragon. Na nic było moje argumenty, że mam maile, potwierdzenia na skrzynce - musiał wysłać paragon razem z trefnym towarem.
Nie ciągnij już offtopa, czekamy co nam napisze sklep
W standardzie Snugpak dłuższych śpiworów nie szyje. Można przedłużać tylko modele szyte w Wielkiej Brytanii. Jeżeli dobrze pamiętam, to samo przedłużenie wychodziło ok. 100 pln, ale to musiałabym jeszcze sprawdzić. Niestety ceny brytyjskich modeli są wysokie.yoger pisze:Lipa trochę, miałem nadzieję, że przy 220cm całości da radę wejść tam z 191cm :/
W takim razie wezmę tylko jeden dla ojca
Chyba, że macie jakieś letnie śpiworki na dłuższego człowieka w podobnych cenach?
Już sobie kolorowe nici przygotowałam, żeby Ci po godzinach kwiatki wyhaftować.hejtyniety pisze:Wiecie, nie wiem czy Agnieszka zrozumie dowcip, więc zmienię jednak kolor na oliv![]()
Jest mi obojętne czy przy grupowej wysyłce zapłaci jedna osoba czy każdy z osobna. Moim zdaniem, wygodniej jest doliczyć niewielką kwotę każdemu i tak pewnie zrobię, bo jak pozostawię wam wolną rękę to będziecie cały dzień dyskutowaćhejtyniety pisze:Wiesz, lepiej się zapytać. Też uważam, że jak będzie napisane kto płaci za wysyłkę to powinno być wszystko ok, a kasa od każdego może iść indywidualnie, ale nie wiem jaki Arizzon ma system rozliczania. Mam nadzieję, że rano wszystko się dowiemy
No i się wyjaśniło.Każdy, dla porządku, dostanie oddzielną fakturę i kartę gwarancyjną, żeby nie musieć w razie W za kolegami biegać.