Wyjazd polarny

Relacje, zaproszenia i pomysły na ...

Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw

Awatar użytkownika
thrackan
Gadu Gadu: 2123627
Tytuł użytkownika: Manufaktura strużyn

Post autor: thrackan »

Bastion pisze:Zastanawiam sie nad dodawaniem (na przyszlosc) do takiej wody sproszkowanego Isostaru (napoj izotoniczny).
Nawet dodanie odrobiny zwykłego NaCl, czyli soli kuchennej, pomaga. Woda co prawda nie smakuje jakoś rewelacyjnie, ale to wersja mocno budżetowa ;)
Awatar użytkownika
Rzez
Gadu Gadu: 2437677
Tytuł użytkownika: F&L

Post autor: Rzez »

Tak, topienie śniegu. Z rana dodawałem do picia multiwitaminę, na wieczor magnez - żeby był jakikolwiek smak. Tabletka z magnezem smakowala trochę jak płyn do naczyn Ludwik - tj. cytryna z miętą :)

Dziennie wychodziło trochę ponad 5,500 kalorii. Jedzenia wziąłem trochu za dużo, za to było niesamowicie smaczne. Smalec jest jak najbardziej w porządku, przy nieco ponad 50 gram na porcje wcale nie czuć jego smaku.

Suszone mięso - własne - wołowina. Sprawdziło się znakomicie.
,,I don't know what's wrong with me, but I love this shit.''
Awatar użytkownika
Bastion
Tytuł użytkownika: nizinny taternik
Post autor: Bastion »

thrackan pisze:Nawet dodanie odrobiny zwykłego NaCl, czyli soli kuchennej, pomaga. Woda co prawda nie smakuje jakoś rewelacyjnie, ale to wersja mocno budżetowa ;)
To jest jakis pomysl! Czemu nie przyszlo mi to wczesniej do glowy?
W zasadzie to lyzeczka popiolu z ognisna na 1L wody powinna dac plyn o charakterze izotonicznym (sol fizjologiczna).

thrackan pomogles!
Co nas nie zabije to nas wzmocni...
Awatar użytkownika
wrzesientomek
Tytuł użytkownika: Wrzesień

Post autor: wrzesientomek »

A mnie interesuje Rzez jak Ci się 7D na mrozie spisywał :-)

W ogóle to jaka była temperatura?

PS. Gratuluje wypadu :-)
Awatar użytkownika
miśka
Gadu Gadu: 13946836

Post autor: miśka »

o tak to jest dobre pytanie! Ja jeden raz tak długo używałam mojej 60 i wyszły takie kolorowe scenerie...: https://picasaweb.google.com/kupper.mic ... 1073271586
Awatar użytkownika
wrzesientomek
Tytuł użytkownika: Wrzesień

Post autor: wrzesientomek »

miśka pisze:o tak to jest dobre pytanie! Ja jeden raz tak długo używałam mojej 60 i wyszły takie kolorowe scenerie...: https://picasaweb.google.com/kupper.mic ... 1073271586
Ja tu nic nadzwyczajnego nie widzę :-P No, może autofokus, który chybił. Też miałem ten problem z D5000, ale w sumie prawie 4 doby przy co najmniej -10 wytrzymał i "zwalniająco-chybiający" autofokus pojawił się tylko kilka razy na kilkaset fotek :-)
Problemem były baterie, które trzeba było trzymać ciągle w ciepłym (miałem 3 i ledwo starczyły)
Awatar użytkownika
Rzez
Gadu Gadu: 2437677
Tytuł użytkownika: F&L

Post autor: Rzez »

Temp do ok. -15 st. C. 7D spisywał się ok, w sumie ciężko to uznać za mróz (tym bardziej że przy -20 st. C to nawet poprzednia zaawansowana małpka spokojnie działała). Ważne że aparat jest dosyć wygodny w obsłudze przy użyciu grubszych rękawic (jedyne problemy w przypadku przełączania na tryb nagywania).

[ Dodano: 2011-10-01, 13:18 ]
Hej

Wrzuciłem dwa filmy do zobrazowania pogody:

Zaczynam powoli się odkopywać z rzeczy i mam nadzieję, że w niedługim czasie pojawi sie dużo informacji związanych z wyjazdem :)
,,I don't know what's wrong with me, but I love this shit.''
ODPOWIEDZ

Wróć do „Imprezy, wyprawy oraz spacery”