tylko wierzchołek skarpy na której właśnie stoimy.

widok z wieży.

widok z samego szczytu wieży.

Wieżowiec Sea towers znajdujący się parenaście metrów od morza.

Widać jak Gdynia jest otoczona lasami ;]

a tu podest na którym stoimy ;p

Po deszczu czy śniegu samobójstwem jest tam wchodzić, ale świetnie się nadaje na zjeżdżanie.

idziemy na najbliższą plaże. Widok z Polanki Redłowskiej gdzie na początku XX wieku rozbijały się pierwsze obozy harcerskie, które odwiedził Baden - Powell.

Po ogromnych wiatrach sprzed roku pozostałości 11 BASu spadły z kilkunastometrowej skarpy.

Schron przeciwlotniczy (w tle morze;p)

kolejka

Przenosimy się na Kolibki. W tym miejscu stał kościółek zburzony przez Niemców oraz cmentarz, który zasypano hałdą ziemi.

Odtworzono fundamenty w miejscu gdzie kiedyś stał.

Pomorski Klub Eksploracji Podziemnej wciąż odkopuje przedwojenne płyty nagrobne.

Przechodzimy trochę dalej gdzie znajduję się dworek, w którym przebywał Jan Sobieski z Marysieńką.

Otoczony wokół pięknym sadem, dalej dzikim i zarośniętym.

Można spotkać pomniki przyrody i wiele innych okazałych gatunków drzew.

Dochodzimy do morza wzdłuż dopływu rzeczki.

Cofamy się wzdłuż nabrzeża do Redłowa. Tuż za nami mieszkania z takim widokiem.

Pozostałości po teatrze na plaży. Niestety przeniesiony jakiś czas temu. Jak miałam parę lat na spektaklu uwierzyłam że syrenka naprawdę wyszła z wody ;p^^

W okolicach znajduję się liceum do którego miałam przyjemność chadzać ;p
Dworek z XVIII wieku.

Niesamowite zdobienia nad kominkiem, które były w salach lekcyjnych ;]

Tu się odbywała wiedza o kulturze...

Oddalamy się parę kilometrów od morza. Widok na część Gdyni. Można podjechać sobie samochodem, kolega leży na masce.

Wprawdzie nie Gdynia, lecz 3miasto. Widok super, tym bardziej z tego miejsca, ktoś zgadnie z jakiego?