Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
Wymienić głownię na tą z Sentinela? Gładką z dziurą?kopek329 pisze:To kolega ma kilka wyjść:
1. Kupić sobie tego z linka i olać OH,
2. Kupić sobie tego OH i podostrzyć na tradycyjnej osełce ścierając ząbki,
3. Skontaktować się z siedzibą vicków bodajże w Warszawie i zapytać czy oni nie mogli by mu przerobić vicka OH tak jak w punkcie drugim lub podsunąć jeszcze jakiś pomysł.
Ja po latach zdradziłem Victorinoxa w kwestii EDC dla identycznego Wengera jak powyżej. Ten model to nieprodukowany już Wenger Master, w swoim czasie jeden z wyższych modeli. Znów upolowany na Allegro, tak trochę z ciekawości, dosłownie mnie oczarował. Wymiary zbliżone do Huntsmana czy Mountainera (nieco krótszy, odrobinę grubszy), ma kombinerki i BLOKADĘ! Fenomenalna sprawa, ostatnio okazał się niezastąpiony gdy byłem u kolegi i nas inny kumpel ściągnął telefonicznie, bo go urządzanie po przeprowadzce przerosło. Na zmianę z kolegą uzbrojonym w foldera niepozornym scyzorykiem ciąłem metrami grubą wykładzinę bez obawy o palce. Rozpisuję się nad tym, bo może się forumowiczom info przydać-Wenger takich modeli wypuścił kilka, da się więc dorwać normalnie wyglądające scyzoryki mające 8,5 cm (w tym prostsze modele np. w stylu Spartana) z blokowanym ostrzem.malymichu pisze:Racja, ale mój ma blokadę, a ma zaledwie 85 mm i laik powie, że to normalny victorinox.aciepk pisze:Co do nieblokowanych ostrzy to owszem trzeba uważać, ale przyznajcie, że vicki bez blokady wyglądają bardziej zgrabnie.