wow wolf78 fajczarz z ciebie nie lada. Polecam owy sposób...wolf78 pisze:Witamrozsyp tytoń na kartce z bloku rozgładz go na równo i delikatnie skrop koniaczkiem mi na paczkę 50 gramowa idzie tak około 20 mililitrów

Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
wow wolf78 fajczarz z ciebie nie lada. Polecam owy sposób...wolf78 pisze:Witamrozsyp tytoń na kartce z bloku rozgładz go na równo i delikatnie skrop koniaczkiem mi na paczkę 50 gramowa idzie tak około 20 mililitrów
jedenaście, AMEN....Ale dziewięciu moich fajek nie oddam![]()
Jeśli masz zamiar palić tyle samo fajek co papierosów i "sztachać" się nimi również jak papierosami to życzę powodzenia. Skończy się owy browarek sporym bólem głowy jeśli nie wymiotami czy utratą przytomności. Tytoń fajkowy (nawet ten najbardziej LIGHT-owy) ma niezłego kopa.BRAT_MIH pisze:na wieczór przy piwku muszę mieć 6-8 fajek
+10puchalsw pisze:Chociaż jeśli palenie fajki można przyrównać do picia koniaku lub dobrego wina podczas romantycznej kolacji z piękną kobietą, to szybkie zaciąganie się papierosem pod domem, w tym wypadku przypomina szybkiego kielonka w obskurnym barze, przed wizytą w sekshopie z kabinami wideo
Oho! Teraz mi się dostanie
puchalsw pisze:zakutasz się w kożuszek
puchalsw pisze:lepiej żebyś czworonoga na spacer zabrał i tak spacerując spokojnie wypalił fajkę.
tzn. wygania Cię jak palisz papierosy rozumiem? Nie dziwię się. Natomiast fajka.... to zupełnie inny aromat potrafi być, jak kadzidełko. Dobre tytonie mają piękny aromat, nie śmierdzą, pachną.BRAT_MIH pisze:W sumie fajkę pali się dłużej, ale mnie żona wygania na balkon,
Michal N pisze:Ps. Co sądzicie o tytoniu Mc Baren Seven Seas regular, bo bym sobie jakiś nie za drogi kupił?
Poszukałem i znalazłem, jest faktycznie, dobrze rozpoznałem, chyba oczy mi się psują, bo wcześniej nie zauważyłem tego napisuyaktra pisze:Jeśli to Mr. Bróg to na cybuchu będzie jej nazwa i numer.
to rozłóż tytoń na gazetę ale nie za bardzo rozwlekle bo zrobi się pył. Sprawdzaj wierzchem dłoni (tak jak prąd czy nie kopnie) i nie zostawiaj dłużej jak na godzinkę. Na odwrót kiedy tytoń jest zbyt suchy można dodać do opakowania plasterek jabłka aby zwilgotniałpuchalsw pisze:jak dla mnie tytoń ciut za bardzo wilgotny
gdzieś ktoś tu powiedział, że powinno robić się fajki z korzenia drzewa.puchalsw pisze:Nie namyślając się więc, morka poszła w ruch
Z gałęzi dzikiego bzu. "Pobrałem" już odpowiedni materiał, i też się suszy. Raczej za gruba, ale będę zbierał drewno, aż wyprofiluję odpowiedni ustnik. Środek oczyszczę z miąższu drutem, i wyciorami.yaktra pisze:Z czego masz zamiar zrobić ustnik Puchalsw
Zuch chłopak! Właśnie taką kończę. Przywiozłem dwie 7Seas. Ta druga ma w smaku czekoladę z wanilią. Polecam. No i to co lubię w McBaren'ie - jest wilgotny. Chociaż fajki się syfią od tego niesamowicie, i wyciorów całą masę zużywam.wolf78 pisze:zakupiłem paczkę tytoniu od MacBaren 7 Seas Regular.