Łódzkie spotkania
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
- Kopek
- Tytuł użytkownika: TRAMPek łikendowy
No ja muszę dojechać. W sobotę pracuję do 14-tej. Jednak jak macie plany na sobotę to nie oglądajcie się na mnie. Może być tak, że w ostatniej chwili coś wypadnie. Lać ma na weekend porządnie.
"Czasem- i mówię to zupełnie szczerze - żal mi, że nie wychowano mnie jak włóczęgi. Nie związanego z żadnym miejscem, obowiązkami i ludźmi.
www.kopsegrob.blogspot.com
- Kopek
Zatłukę tego kreta. Od niedzieli zapowiada odwilż. A jak patrzę właśnie za okno to ja tu żadnej odwilży nie widzę. W ogóle nic nie widać bo śnieg tak ... .
"Czasem- i mówię to zupełnie szczerze - żal mi, że nie wychowano mnie jak włóczęgi. Nie związanego z żadnym miejscem, obowiązkami i ludźmi.
- marcino1982r
Panowie.. szkoda czasu na wróżby z TV. Pogodę sprawdza się tylko na new.meteo.pl
http://new.meteo.pl/um/php/meteorogram_ ... 0u&id=2392
Testuję tą pogodę od roku, sprawdzalność 98%, sprawdza się prawie co do godziny.
Przy okazji można poobserwować pogodowe zależności - cisnienie, wiatr, temp., wilgotność, chmury.
Polecam
Jak widać jutro w dzień nie będzie padać przynajmniej w Zgierzu.
Co do jutra, to zaplanowałem sobie małe strzelanie. Tydzień temu rozbierałem i czyściłem mój karabin wyborowy QB78 i muszę go wykalibrować.
http://new.meteo.pl/um/php/meteorogram_ ... 0u&id=2392
Testuję tą pogodę od roku, sprawdzalność 98%, sprawdza się prawie co do godziny.
Przy okazji można poobserwować pogodowe zależności - cisnienie, wiatr, temp., wilgotność, chmury.
Polecam
Jak widać jutro w dzień nie będzie padać przynajmniej w Zgierzu.
Co do jutra, to zaplanowałem sobie małe strzelanie. Tydzień temu rozbierałem i czyściłem mój karabin wyborowy QB78 i muszę go wykalibrować.
..
- Dragonfly
- Tytuł użytkownika: Sceptyk
No taaa... I nic z tego nie wynika. Zresztą - ponieważ sam nic nie zaplanowałem - sobotnie przedpołudnie rozplanowała mi żona. Zostało mi popołudnie - na dojazd do Łodzi zdecydowanie za późno, bo przy tej pogodzie koło 16-tej będzie praktycznie ciemno już a dużo wcześniej bym nie dojechał. W sobotnie popołudnie zostanie więc rodzime Sherwood...
Niedzielę mogę mieć wolną, ale żeby Łagiewniki zaliczyć, to musiałbym jakoś rozwiązać problem: gdzie i o której spotkanie i jak tam na wymaganą godzinę dotrzeć. Grotniki są dla mnie zdecydowanie prostszą opcją - wysiadam z pociągu i jestem na trasie.
A teraz pod rozwagę w dalszej perspektywie - następująca propozycja: "grupa warszawska" zaliczyła ładny spacerek w Puszczy Rominckiej, można zrobić podobny na trasie Włocławek - Płock. Spokojnie trzy dni, dwa noclegi. Las fantastyczny, piękne jeziorka, ciekawe miejsca... Jestem w stanie zaplanować ładną trasę, jeżeli komuś zależy - legalne miejscówki na nocleg, ewentualnie bezproblemową ewakuację w razie potrzeby. A w jeszcze dalszej przyszłości - można i dalej: Włocławek - Warszawa, przez Płock, Sanniki, Kampinos... Więc ?
Niedzielę mogę mieć wolną, ale żeby Łagiewniki zaliczyć, to musiałbym jakoś rozwiązać problem: gdzie i o której spotkanie i jak tam na wymaganą godzinę dotrzeć. Grotniki są dla mnie zdecydowanie prostszą opcją - wysiadam z pociągu i jestem na trasie.
A teraz pod rozwagę w dalszej perspektywie - następująca propozycja: "grupa warszawska" zaliczyła ładny spacerek w Puszczy Rominckiej, można zrobić podobny na trasie Włocławek - Płock. Spokojnie trzy dni, dwa noclegi. Las fantastyczny, piękne jeziorka, ciekawe miejsca... Jestem w stanie zaplanować ładną trasę, jeżeli komuś zależy - legalne miejscówki na nocleg, ewentualnie bezproblemową ewakuację w razie potrzeby. A w jeszcze dalszej przyszłości - można i dalej: Włocławek - Warszawa, przez Płock, Sanniki, Kampinos... Więc ?
Odszedł Jon Lord, jeden z największych herosów rocka, mistrz organów Hammonda. Ku pamięci - http://tinyurl.com/yzbkwyk
Mistyk wystygł, wynik - cynik...
- mwitek
- Gadu Gadu: 4861234
- Tytuł użytkownika: HopsasaDoLasa
Ja jestem jak najbardziej za jutrem. Pasowała by mi 13 na przystanku o którym pisałem wcześniej. W Łagiewnikach. Myślę, że traska którą mam na myśli w sam raz przypasuje do pory dnia- możemy odbyć przyjemny spacerek po lesie idąc wraz z korytami rzeczek Łagiewnickich,a mniej więcej na zapadnięcie zmroku dotrzemy na miejsce "biwakowe" zorganizujemy jakieś małe gotowanie itp
Tylko pytanie czy Wam pasuje?
Tylko pytanie czy Wam pasuje?
- Kopek
Mogę być o 11:55 lub 10:25 na dworcu PKS. Nigdy w Łodzi nie byłem. Więc czy zdążę dojechać na czas i jak najlepiej dojechać? Myślę, że z powodu tego ronda w Wadlewie to może być opóźnienie choć na razie roboty są wstrzymane i podobno jeździ się ok.
Mogę być o 11:55 lub 10:25 na dworcu PKS. Nigdy w Łodzi nie byłem. Więc czy zdążę dojechać na czas i jak najlepiej dojechać? Myślę, że z powodu tego ronda w Wadlewie to może być opóźnienie choć na razie roboty są wstrzymane i podobno jeździ się ok.
- Kopek
[Ksawerów] KSAWERÓW ŁÓDZKA/NOWOTKI/PARKOW
[Łódź] ŁÓDŹ PABIANICKA/CHOCIANOWICKA
[Łódź] ŁÓDŹ AL.POLITECHNIKI/RONDO L.L
[Łódź] ŁÓDŹ MICKIEWICZA/CENTRAL
[Łódź] ŁÓDŹ D.A. CENTRALNY
Wg. rozkładu internetowego tymi przystankami kończy się trasa.
[Łódź] ŁÓDŹ PABIANICKA/CHOCIANOWICKA
[Łódź] ŁÓDŹ AL.POLITECHNIKI/RONDO L.L
[Łódź] ŁÓDŹ MICKIEWICZA/CENTRAL
[Łódź] ŁÓDŹ D.A. CENTRALNY
Wg. rozkładu internetowego tymi przystankami kończy się trasa.
- Abscessus Perianalis
- Gadu Gadu: 1505060
- Tytuł użytkownika: Dziki Dzik
To jest Łódź Fabryczna. Czyli dworzec autobusowy centralny.
Zastanawiam się, może się uda też dołączyć.
Zastanawiam się, może się uda też dołączyć.
"Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz."
"Pokonał ich swoją siłą, poraził skrzeniem, oślepił światłem, ogłuszył rykiem, padł na nich strachem, zmógł mocą po stokroć większą niż ich pospólna siła."
Forumowa Facebookowa Grupa Szturmowa: http://www.facebook.com/groups/160111940703089/
"Pokonał ich swoją siłą, poraził skrzeniem, oślepił światłem, ogłuszył rykiem, padł na nich strachem, zmógł mocą po stokroć większą niż ich pospólna siła."
Forumowa Facebookowa Grupa Szturmowa: http://www.facebook.com/groups/160111940703089/
- Kopek
Do Łodzi autobus jedzie (wg rozkładu internetowego) 1:40.
8:10, 10:25, 11:55, 13:55 o tych porach mogę być na dworcu. Sprawdzę jeszcze na tablicach jak będę wracał z pracy. No i czeka mnie jeszcze rozmowa z żonką
Napiszcie jak wam pasuje. I gdzie się spotkamy. Mogę być też wcześniej. Na 100% napisze wieczorkiem.
8:10, 10:25, 11:55, 13:55 o tych porach mogę być na dworcu. Sprawdzę jeszcze na tablicach jak będę wracał z pracy. No i czeka mnie jeszcze rozmowa z żonką
Napiszcie jak wam pasuje. I gdzie się spotkamy. Mogę być też wcześniej. Na 100% napisze wieczorkiem.
- Kopek
Ok, w takim razie wstępnie po dwunastej na dworcu Łódź Fabryczna Wieczorem odezwę się czy na pewno i na priw. nr tel. podrzucę
- Dragonfly
- Tytuł użytkownika: Sceptyk
Jeżeli miałbym być, to nie bardzo pasuje mi Fabryczny, bo pociągi z Kutna lądują na Kaliskim, więc pół miasta dalej. Z kolei mogę wysiąść w Zgierzu, ale wówczas musiałbym kombinować jak dotrzeć do Łagiewnik w ogóle a jak i gdzie Was znaleźć - w szczegółach. Najlepsze rozwiązanie to wsiąść w samochód, podjechać Okólną na parking koło szpitala, zostawić wóz i iść w las. Ale gdzie i o której Wy będziecie, konkretnie ?
Odszedł Jon Lord, jeden z największych herosów rocka, mistrz organów Hammonda. Ku pamięci - http://tinyurl.com/yzbkwyk
- mwitek
- Gadu Gadu: 4861234
- Tytuł użytkownika: HopsasaDoLasa
Tak jak pisałem, o 12.44 autobek jedzie do Łagiewnik i tak możemy się umówić około 13tej. Oby tylko deszcz nie przeszkadzał
[ Dodano: 2011-02-06, 19:18 ]
Wróciłem cały i zdrowy.
Co prawda umowna nazwa spotkania brzmi: Dzikie spotkanie, a to dla tego że spotkaliśmy kilka dzików, a jednego nawet udało nam się przez przypadek skutecznie wypłoszyć, no przeleciał z 10 m od nas i sam nas też wystraszył
Niech Ci których nie było żałują bo pogoda można powiedzieć, że nawet dopisała i wszystko było jak trzeba.\
Fotki w trasie
http://www.trasygps.com/trasy/pokaz/728 ... ewnicki_3/
[ Dodano: 2011-02-06, 19:18 ]
Wróciłem cały i zdrowy.
Co prawda umowna nazwa spotkania brzmi: Dzikie spotkanie, a to dla tego że spotkaliśmy kilka dzików, a jednego nawet udało nam się przez przypadek skutecznie wypłoszyć, no przeleciał z 10 m od nas i sam nas też wystraszył
Niech Ci których nie było żałują bo pogoda można powiedzieć, że nawet dopisała i wszystko było jak trzeba.\
Fotki w trasie
http://www.trasygps.com/trasy/pokaz/728 ... ewnicki_3/
Ostatnio zmieniony 06 lut 2011, 22:20 przez mwitek, łącznie zmieniany 1 raz.