Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
Buty dla dziecka zmieniane co pół roku to jednak nie to samo co buty wojskowe. A że temat założyła osoba mająca 23 lata i pytająca o buty wojskowe to nie wiem po co to, moim zdaniem złośliwe, pytanie o alternatywę za około 150zł.zmęczon pisze:No fajnie, a znasz jakąś alternatywę za około 150zł ? Jak człowiekowi stopa wciąż rośnie to na kupowanie co pół roku butów za 500zł nie każdy może sobie pozwolić. Ja akurat jestem w temacie bo jak co roku muszę swoim dzieciakom buty kupić i widzę, że na polskim rynku po prostu nie ma innych butów które nie byłyby zrobione z plastiku, miały sensowną podeszwę i jako taki wygląd.
Odrobinę słabsze? Membrany z PU rzadko kiedy osiągają oddychalnosć na poziomie 10000g pary wodnej/metr kwadratowy materiału/24h. Poza tym są bardziej wrażliwe na uszkodzenia mechaniczne, wysoką temperaturę i zanieczyszczenia (słyszałem już o trzech przypadkach gdy po kąpieli błotnej buty "letnie" stawały się kaloszami bo pory się zatykały).zmęczon pisze:Istotnie taka membrana może mieć odrobinę słabsze własności paroprzepuszczania, ale za to coś takiego za cholerę nie przemoknie.