Pochwal się swoim nożem
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
- Michal N
- Gadu Gadu: 9361862
- Tytuł użytkownika: Metyl Podgrzybek
Dodany do listy zakupówbrt pisze:Mały Vicek to minichamp.

Ja to nie mam czym się chwalić ale IMO Eka nadrabia, a Muelka służy mi już baardzo długo

http://picasaweb.google.pl/lh/photo/PRK ... directlink
Ostatnio zmieniony 04 sie 2010, 13:35 przez Michal N, łącznie zmieniany 2 razy.
Obserwuj tego użytkownika http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=15860016
Ja swój egzemplarz utrafiłem za około 30zł
Ja swój egzemplarz utrafiłem za około 30zł
To nóż zrobiony przez kolegę z knives o nicku Leszczy.
Początkowo wyglądał tak
Taka forma mi nie pasowała i dziś nóż wygląda tak:
Prawda jest taka że w nowym wydaniu mam go na tyle krótko że jeszcze nie był ze mną w terenie, choć szkice i papierowe formy powstały ponad rok temu, więc sądzę żę nożyk na pewno będzie sprawował się dobrze - w ręce leży świetnie. Choć znalazła się już wada - grzbiet jest na tyle zeszlifowany że nie da się krzesać iskier.
Początkowo wyglądał tak

Taka forma mi nie pasowała i dziś nóż wygląda tak:

Prawda jest taka że w nowym wydaniu mam go na tyle krótko że jeszcze nie był ze mną w terenie, choć szkice i papierowe formy powstały ponad rok temu, więc sądzę żę nożyk na pewno będzie sprawował się dobrze - w ręce leży świetnie. Choć znalazła się już wada - grzbiet jest na tyle zeszlifowany że nie da się krzesać iskier.
- przeszczep
- Gadu Gadu: 9000624
- Tytuł użytkownika: zagorzały turysta
Jak odnajdę fotki i parę zdań skrobnę, to podeślę linka do strony gdzie będzie trochę jak powstawał. Może się komuś przyda.
Zdrówka.
[ Dodano: 2010-08-06, 12:35 ]
Gotowe, "Jak zrobiłem nóż skandynawski".

Jak odnajdę fotki i parę zdań skrobnę, to podeślę linka do strony gdzie będzie trochę jak powstawał. Może się komuś przyda.
Zdrówka.
[ Dodano: 2010-08-06, 12:35 ]
Gotowe, "Jak zrobiłem nóż skandynawski".
No wiesz kusząca propozycja ale tak publiczniepuchalsw pisze:Jaca, Dasz pomacać na następnym zlocie?

...smelling the air when spring comes by raindrops reminds us of youthful days...
- Brodkes
- Tytuł użytkownika: Knifemaker
Zrobiłem sepuchalsw pisze:dekster-11, Fajny skinner! Skąd go masz? Z czego zrobiłeś? Okładziny to merbau? Wygląda na twardego egzotyka?
![]()
![]()
Znalazłem w szopce stare ostrze od kosiarki, i właśnie na takiego małego skurkowańca chciałbym je przerobić.

@Numlock: To moja praca, tylko na knives już ze zmienionym nickiem, a "jedynki" z tego nicku.

ps. A na knives to ja się szkole, żeby umić noże robić.

SURVIVAL-trening,wielka próba,wola przetrwania