Omomierz pisze:Skarpety za 6 dych? No nie bądźcie śmieszni. To ja już wolę kupować parę za 2 dychy co 2 lata
Tylko dlaczego oceniasz kogoś, kto nie chce kupować co 2 lata skarpet za 20 zł, jako śmiesznego ? Zwłaszcza że nie masz pojęcia o czym piszesz w przypadku drogich skarpet.
Równie dobrze ja mogę odbić piłeczkę i mieć polewkę z Ciebie jako frajera, który daje się naciągać na tani chłam i kupuje skarpety co 2 lata.
Dla mnie komfort stopy to jest
ABSOLUTNA PODSTAWA ! Na tym nie oszczędzam, bo nawet jadąc w najcudowniejsze miejsce na ziemi,jak padną mi stopy, to cały wyjazd jest do dupy i nie czerpię z niego przyjemności, a przecież o to chodzi. Dlatego zawsze kupuję najdroższe buty na jakie mnie stać, oraz dobre skarpety. Mogę mieć tani śpiwór, namiot czy kurtkę, ale na obuwiu nie oszczędzam.
Jeszcze niedawno miałem kolegę, który za idealne buty w góry uważał opinacze bo tanie i łatwe w "obsłudze". I śmigał w nich kilka lat, do czasu aż kupił (choć kasą nie sra) dobry but turystyczny i dobrą skarpetę - do dziś jest mi wdzięczny że go namówiłem.
Takie dziś mamy możliwości. Jeden woli kupić raz na x lat, za niemałą kasę, a inny woli kupować co rok tańszy sprzęt. To się nazywa mieć wybór