Turtle pisze:Więc tak:
BOB - Bug Out Bag, EDC - Every Day Carry
Jedno z krzesiw to to amerykańskie i baardzo szybko się zdziera (ale zawsze pozostaje magnezja)
Chusteczki dezynfekujące - takie dla niemowląt, można nimi całkiem dobrze umyć ręce.
Po co dwa telefony? Bateria w nokii potrafi wytrzymać 2tygodnie, w HTC 2dni - no ale jest GPS.
Zestaw wędkarski - tak, jeżeli mam plecak to i jest w nim zestaw wędkarski - mam tutaj gdzie łowić.
Nieśmiertelnik kiedyś dostałem, pamiątka.
Kawałkiem brzeszczotu można krzesać iskry z tego krzesiwa :p
Po co 6noży? Jak pewnie wiesz, nie ma noża uniwersalnego
Dwie zapalniczki - Zippo wypełniona jest fajną rozpałką..

Zestaw wulkanizacyjny/dętka - zawsze gdy mam plecak mam też co naprawiać.
A do plecaka wejdzie jeszcze jakaś woda.. coś do jedzenia..

po pierwsze to sam nie wiesz jaka role ma spelniac plecak.
albo bug out bag (ta torbe zabierasz gdy musisz uciekac z domu i jest tam wszystko- twoja tego nie spelnia), albo edc (nosi sie zawsze i wszedzie, a wedki raczej w miescie nie uzyjesz - gdzie spedzasz jakies 75%, 80% czasu? a moze wiecej), albo zestaw survivalowy.
krzesac iskry mozna którymkolwiek z 6ciu nozy!
pokazac ci noz uniwersalny? co ty jestes- szef kuchni? w momencie zagrozenia zycia lub zdrowia bedziesz dopasowywal, ktory noz lepiej spelni swa funkcje w danej chwili? a moze juz sa opisane i nie wolno ich uzyc inaczej?
a po co ci ciezkie, metalowe opakowanie do mizernej ilosci rozpalki? wate mozesz wszedzie upchnac..
od kiedy to plecak naprawiamy dętką?

lepiej wez igly, nici i kawalek mocnego materialu.
To nie są chusteczki dezynfekujące! a po co myć ręce? myje się jak jest woda.
domyslilem sie, ze chodzi ci o baterie, ale to i tak bezsensu dublowac sprzet elektroniczny.
po za tym - po co ci gps ? i tak nawali wtedy kiedy najbardziej bedziesz go potrzebowal.
a jak utopoisz - to założe się, że oba telefony naraz

. Juz lepiej miec alternatywne źródło ładowania, tylko po co to ciagle ze soba nosic....
HTC ma chyba ladowanie przez usb? to chyba lepiej zabrac ze soba kabelek i podlaczysz sie do kazdego kompa.
Słowem...tragedia, nie jesteś przygotowany, musisz jeszcze wiele rzeczy przemyslec...