Buty BW - model 2000 vs model 2005 haix
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
- Zeziu07
- Gadu Gadu: 5229770
Buty BW - model 2000 vs model 2005 haix
Witam.
Ostatnio zainteresowały mnie buty BW. Jak wiemy cieszą się one dobrą opinią za swoją jakoś w stosunku do ceny. Głównie chodzi o model starszy, 2000.
Jednak przeglądając poszczególne oferty znalazłem nowsze, a mianowicie model 2005 produkcji HAIX.
I tu pytanie do Was: ktoś używał? Czy nowsze są tak samo dobre jak te starsze?
Podaje linki:
Model 2005
Model 2000
Pozdrawiam Żeziu
Ostatnio zainteresowały mnie buty BW. Jak wiemy cieszą się one dobrą opinią za swoją jakoś w stosunku do ceny. Głównie chodzi o model starszy, 2000.
Jednak przeglądając poszczególne oferty znalazłem nowsze, a mianowicie model 2005 produkcji HAIX.
I tu pytanie do Was: ktoś używał? Czy nowsze są tak samo dobre jak te starsze?
Podaje linki:
Model 2005
Model 2000
Pozdrawiam Żeziu
BW Haixy kosztuja od 350 do 600 zl. za 350 kupisz uzywki a za 500 do 600 nowki,dales linka do kopi albo do butow tak rozwalonych ze podeszwy brak 
na NGT masz recenzje butow,mi nie chce sie pisac po raz ktorys opinie o BW 2000,napisze krotko
KONKRET tyram 5 lat owe buciory i sa cale, a tyram po kopalniach,bunkrach i innych hardcorach....na allegro masz mase kopi modelu 2000,trafic wypusty pierwsze graniczy z cudem,.,,szukaj na ebay.de badz w militarnych w niemczech

na NGT masz recenzje butow,mi nie chce sie pisac po raz ktorys opinie o BW 2000,napisze krotko

- Zeziu07
Na ngt przeczytałem
Przeczytałem też na wmasg, jest tam temat odnośnie tych butów. Ktoś wcześniej podał linki do tego samego sklepu co ja wyżej. Kolesie, którzy są w temacie szpeju niemieckiego(team delta), potwierdzili ich autentyczność
Po czym stwierdzasz, że to kopie?
Ja mam ten komfort, że do tego sklepu mam dość blisko, także podjadę, przymierzę, wybiorę najmniej styrany model;)
Początkowo chciałem zakupić model 2000 jednak jeżeli tylko się da biorę 2005
Pozdrawiam,
Żeziu

Ja mam ten komfort, że do tego sklepu mam dość blisko, także podjadę, przymierzę, wybiorę najmniej styrany model;)
Początkowo chciałem zakupić model 2000 jednak jeżeli tylko się da biorę 2005

Pozdrawiam,
Żeziu
Jakiś czas temu kupiłem Haixy w wyżej wymienionym sklepie.
Co prawda innych Haixów nie widziałem ale jakoś wykonania jest na wysokim poziomie ( a troszku butów się już przewinęło) . Stan - widać że noszone ale futrówka cała. Podeszwa prawie że fabryczna.
Za tą kasę jest naprawdę ok.
Edit:
Jedna rzecz mi się przypomniała. Przed zakupem widziałem gdzieś w necie fote na której na podeszwie był typowy znaczek HAIX. Na mojej parze takiego nie ma. Poszukałem zdjęć butów bw 2005 i wiele jest bez loga choćby tu są bez loga http://www.specshop.pl/product_info.php ... ts_id=3572
Zdaje się też ze na ngt ktoś pisał że buty kontraktowe nie mogą mieć loga firmy.
Co prawda innych Haixów nie widziałem ale jakoś wykonania jest na wysokim poziomie ( a troszku butów się już przewinęło) . Stan - widać że noszone ale futrówka cała. Podeszwa prawie że fabryczna.
Za tą kasę jest naprawdę ok.
Edit:
Jedna rzecz mi się przypomniała. Przed zakupem widziałem gdzieś w necie fote na której na podeszwie był typowy znaczek HAIX. Na mojej parze takiego nie ma. Poszukałem zdjęć butów bw 2005 i wiele jest bez loga choćby tu są bez loga http://www.specshop.pl/product_info.php ... ts_id=3572
Zdaje się też ze na ngt ktoś pisał że buty kontraktowe nie mogą mieć loga firmy.
Problemy byly z podeszwami,rozwarstwialy sie....poprawili ten blad,nastepnie na zyczenie zolnierzy wprowadzili "haczyki" i tak powstal ulepszony czy poprawiony model 2005,a felerne modele teraz sprzedaja na kilogramy czy tony...zalewaja rynek tak samo jak lipna partia modelu 2000,ktory tez mial problem z podeszwami
- Zeziu07
No i są:)
Szczerze mówiąc byłem bardzo zaskoczony. Kiedy sprzedawca przyniósł mi buty(haczyki są) myślałem, że są to nowe albo używane w idealnym stanie za 280.
A tu zonk
Pochodziłem w nich trochę, dopasowały się i jest naprawdę zacnie.
Jak za 159pln nie widzę lepszych butów.
PS. Nawet futurówka jest, i to cała

Szczerze mówiąc byłem bardzo zaskoczony. Kiedy sprzedawca przyniósł mi buty(haczyki są) myślałem, że są to nowe albo używane w idealnym stanie za 280.
A tu zonk

Pochodziłem w nich trochę, dopasowały się i jest naprawdę zacnie.
Jak za 159pln nie widzę lepszych butów.
PS. Nawet futurówka jest, i to cała

- aciepk
- Tytuł użytkownika: UCePe ssie
Haixy są same w sobie wyjątkowe za sprawą sposobu mocowania podeszwy i systemu sznurowania (W przypadku najnowszych modeli), czasem na haixach trafia się też logo producenta na podeszwie. I w przypadku kontraktowych oryginałów made by haix będziesz miał obowiązkowo podany rozmiar dwustopniowo tzn. długość stopy w mm/szerokość w palcach w mm.
Dożynam właśnie parę modelu 2005 - pancerne i nieprzemakalne po impregnacji.
BTW. Haix produkuje i produkował tez modele Haixow dla wojska holenderskiego, buty są prawie takie same (różnią sie nieznaczeni podeszwą) i w żadnym wypadku nie należy ich mylić z chińskimi podróbkami.
ciekawostka: jak zobaczyłem to odpadłem...
http://demar.intersum.pl/pokaz-produkt/30/1/master-d12
cena sklepowa powyżej 400 zł...
i kto jest mistrzem kopiowania? ( zwracam honor jesli to licencja
)
BTW. Haix produkuje i produkował tez modele Haixow dla wojska holenderskiego, buty są prawie takie same (różnią sie nieznaczeni podeszwą) i w żadnym wypadku nie należy ich mylić z chińskimi podróbkami.
ciekawostka: jak zobaczyłem to odpadłem...
http://demar.intersum.pl/pokaz-produkt/30/1/master-d12
cena sklepowa powyżej 400 zł...
i kto jest mistrzem kopiowania? ( zwracam honor jesli to licencja