Coś ze statystyki...
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
- Tanto
- Administrator
- Gadu Gadu: 1743064
Nie powiem, ale odrobinę to zestawienie mnie zaskakuje
FireFox - 111
IE - 30
Opera - 22
W większości rankingów proporcje między dwoma pierwszymi są odwrotne, czyżby nasza pasja wywierała również wpływ na podejście do komputera?
FireFox - 111
IE - 30
Opera - 22
W większości rankingów proporcje między dwoma pierwszymi są odwrotne, czyżby nasza pasja wywierała również wpływ na podejście do komputera?
-
Z tego waszego gadania aż założyłem FF, i muszę powiedzieć, że daje rade nawet bardzo
https://www.instagram.com/whittling_bushcraft/
Cała tajemnica wiedzy puszczańskiej, tkwi tylko i wyłącznie w chęci jej zdobycia. Nie są potrzebne do tego niezmierzone odmęty pierwotnej puszczy. Nie jest potrzebny super sprzęt czy ubranie rodem z kosmicznych technologi. Wystarczy chcieć, oglądać, czytać i próbować. Nie zrażać się niepowodzeniami. Proste - ale to cała tajemnica. Szkoda, że większość adeptów leśnej ścieżki nie potrafi tego zrozumieć...
"Płyń pod prąd - z prądem płyną tylko śmieci "
Cała tajemnica wiedzy puszczańskiej, tkwi tylko i wyłącznie w chęci jej zdobycia. Nie są potrzebne do tego niezmierzone odmęty pierwotnej puszczy. Nie jest potrzebny super sprzęt czy ubranie rodem z kosmicznych technologi. Wystarczy chcieć, oglądać, czytać i próbować. Nie zrażać się niepowodzeniami. Proste - ale to cała tajemnica. Szkoda, że większość adeptów leśnej ścieżki nie potrafi tego zrozumieć...
"Płyń pod prąd - z prądem płyną tylko śmieci "
- cyntelfuga
- Gadu Gadu: 5673246
FireFox ma ponoć więcej zabezpieczeń, i jakoś szybciej śmiga niż IE.
Ja miałem to szczęście, że zanim jeszcze założono mi eternit, kupowałem czasopismo Komputer Świat i tam właśnie przeczytałem na temat FireFoxa. Od razu gdy załączyłem net, ściągnąłem FireFoxa i tak zaczęła sie moja przygoda z lisem
Przez pewien czas używałem Opery, aby sprawdzić, ale jednak już przyzwyczaiłem się do rudzielca
Ps. trochę odgrzałem temat, ale czułem potrzebę wypowiedzenia się w ej kwestii
Ja miałem to szczęście, że zanim jeszcze założono mi eternit, kupowałem czasopismo Komputer Świat i tam właśnie przeczytałem na temat FireFoxa. Od razu gdy załączyłem net, ściągnąłem FireFoxa i tak zaczęła sie moja przygoda z lisem
Przez pewien czas używałem Opery, aby sprawdzić, ale jednak już przyzwyczaiłem się do rudzielca
Ps. trochę odgrzałem temat, ale czułem potrzebę wypowiedzenia się w ej kwestii
- palowski
- Gadu Gadu: 5301996
- Tytuł użytkownika: wiszę w hamaku
ja FF używam ot tak. kiedyś zmieniłem, bo mnóstwo reklam w IE się pojawiało, popupy szalały.
jakieś pól roku temu dodałem do FF małą wtyczkę - Adblock Plus, dzięki której nie mam ŻADNYCH reklam, a jeżeli się jakieś pojawiają to za pomocą dwóch kliknięć usuwam je na trwałe z okna przeglądarki. to bardzo przyspiesza ładowanie stron, bo np. "ciężkie" reklamy flashowe w ogóle nie są ściągane do pamięci tymczasowej...
No i jeszcze Firefox Personas (skórki przeglądarki) i Foxy Tunes (zarządzanie odtwarzaniem muzyki z paska w przeglądarce)
jakieś pól roku temu dodałem do FF małą wtyczkę - Adblock Plus, dzięki której nie mam ŻADNYCH reklam, a jeżeli się jakieś pojawiają to za pomocą dwóch kliknięć usuwam je na trwałe z okna przeglądarki. to bardzo przyspiesza ładowanie stron, bo np. "ciężkie" reklamy flashowe w ogóle nie są ściągane do pamięci tymczasowej...
No i jeszcze Firefox Personas (skórki przeglądarki) i Foxy Tunes (zarządzanie odtwarzaniem muzyki z paska w przeglądarce)
-
- Gadu Gadu: 4020540
- Tytuł użytkownika: Prosty człowiek
Kiedyś IE uważałem za wystarczającą przeglądarkę, kupiłem nowego kompa i na próbę zainstalowałem FF. IE poszedł w zapomnienie. Używałem też Google Chrome i Opery, ale FF wypada najlepiej, w skrócie prostota obsługi, kompatybilność ze mną ;] , funkcjonalność i małe wymagania to to czego szukałem.
Opera to jak dla mnie trochę bardziej zagmatwane FF.
Google Chrome ujdzie ale denerwuje mnie ten Xp'owy styl, są skórki pewnie, ale szkoda czasu na zabawę z tym.
1.FF
2.Opera
3.Google Chrome
...
147.IE
Opera to jak dla mnie trochę bardziej zagmatwane FF.
Google Chrome ujdzie ale denerwuje mnie ten Xp'owy styl, są skórki pewnie, ale szkoda czasu na zabawę z tym.
1.FF
2.Opera
3.Google Chrome
...
147.IE
Just another freak in the freak kingdom . . .
- LAKIRANGERS