link do archiwum z dyskusjąPotrzebuję butów, ale nie byle jakich: po pierwsze do lasu (to nie problem) po drugie na torfowiska (to już problem bo BW nie dają rady) a po trzecie do pracy, czyli codziennego noszenia...
Buty do pracy w lesie
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
Buty do pracy w lesie
Czyli potrzebujesz butów wygodnych w każdych warunkach. Najwygdniejsze są buty trekingowe do kupienia w sklepach podróżniczych np. w 'xxxxxxx" w Warszawie ul. xxxxx. Ja się tam zaopatruje i mam buty do wszystkiego.
Pozdrawiam
Irek
Pozdrawiam
Irek
Ostatnio zmieniony 12 lut 2009, 13:49 przez Kolbe, łącznie zmieniany 1 raz.
Kto ma przed sobą długą drogę nie powinien biec
- Tanto
- Administrator
- Gadu Gadu: 1743064
Kolbe, nie napisałeś nic co wniosło by jakąś treść do tematu poza reklamą sklepu. :584:
Jeśli postanowisz rozwinąć swoją myśl to możesz uzupełnić to co wykropkowałem, ale uprzedzam że moderatorzy przyjrzą się temu bardzo krytycznie.
Jeśli postanowisz rozwinąć swoją myśl to możesz uzupełnić to co wykropkowałem, ale uprzedzam że moderatorzy przyjrzą się temu bardzo krytycznie.
"...wszystkie koty z pyszczkami, które wyglądają, jakby ktoś wkręcił je w imadło, a potem wielokrotnie walił młotkiem owiniętym skarpetą, są Prawdziwmi kotami."
Daj spokój Tanto, chciałem pomóc i dlatego poleciłem ten sklep w Warszawie. Jestem klientem w nim od wielu lat i nic pozatym mnie z tym sklepem nie wiąże. Wierz mi nie dostaje pieniędzy za reklame sklepu. Wspomniałem o nim gdyż też mi go polecił mój dobry przyjaciel i jestem mu za to dozgonnie wdzięczny. A co do twojego tekstu że nie wniosłem nic nowego to pamiętaj że wspomniałem o rodzajacj butów jakie się do tego nadają czy to jest też nieporawidłowe ?Tanto pisze:Kolbe, nie napisałeś nic co wniosło by jakąś treść do tematu poza reklamą sklepu. :584:
Kto ma przed sobą długą drogę nie powinien biec
- Tanto
- Administrator
- Gadu Gadu: 1743064
Rzuciłeś bardzo ogólnikowym stwierdzeniem 'buty trekingowe', a dla mnie (jak i zapewne wielu innych użytkowników forum) to tak jak byś nic nie napisał. Pod tym stwierdzeniem kryją się zarówno buty 'no name', Campusy, jak i Meindle za blisko 1000 zł...
Poza tym Piorun w pytaniu dodał "Poza tym muszą być długie, całkowicie skórzane", a to dyskfalifikuje 90% trekkingów znajdujących się na rynku. Oczywiście ten temat nie musi być kontynuacją starego wątku, dlatego chętnie poczytam tu o propozycjach konkretnych butów i opiniach na temat czym powinny charakteryzować się buty do pracy w lesie.
Poza tym Piorun w pytaniu dodał "Poza tym muszą być długie, całkowicie skórzane", a to dyskfalifikuje 90% trekkingów znajdujących się na rynku. Oczywiście ten temat nie musi być kontynuacją starego wątku, dlatego chętnie poczytam tu o propozycjach konkretnych butów i opiniach na temat czym powinny charakteryzować się buty do pracy w lesie.
"...wszystkie koty z pyszczkami, które wyglądają, jakby ktoś wkręcił je w imadło, a potem wielokrotnie walił młotkiem owiniętym skarpetą, są Prawdziwmi kotami."
-
Szukam pancernych butów do pracy w lesie w okresie zimowym na mróz, śnieg i błoto. Nogi mi wyjątkowo marzną i buty np. BW (stary model) nie dają rady w warunkach zimowych zresztą zimowe Lafumy też słabo sobie poradziły. Znalazłem takie buty http://rangershop.pl/product-pol-5804-B ... HUSKY.html może ktoś ma albo zna opinie o tych butach. Jak do tej pory to żadne buty robocze kupione w polsce nie sprawdziły się w takich warunkach jedynymi butami, które dały rade i w nich nie zmarzłem były niemieckie gumowce z grubą ociepliną używane w rolnictwie i nasze gumofilce ale jedne i drugie są niezbyt wygodne do prac w lesie.
Szukam pancernych butów do pracy w lesie w okresie zimowym na mróz, śnieg i błoto. Nogi mi wyjątkowo marzną i buty np. BW (stary model) nie dają rady w warunkach zimowych zresztą zimowe Lafumy też słabo sobie poradziły. Znalazłem takie buty http://rangershop.pl/product-pol-5804-B ... HUSKY.html może ktoś ma albo zna opinie o tych butach. Jak do tej pory to żadne buty robocze kupione w polsce nie sprawdziły się w takich warunkach jedynymi butami, które dały rade i w nich nie zmarzłem były niemieckie gumowce z grubą ociepliną używane w rolnictwie i nasze gumofilce ale jedne i drugie są niezbyt wygodne do prac w lesie.
- Parthagas
- Tytuł użytkownika: kumpel staffików
Podobne buty do Husky widziałem w rolniczych sklepach sieci GRENE. Ceny nie pamiętam.
"Mężczyzna musi mieć nałogi, najlepiej wyszukane, w przeciwnym wypadku nie ma się z czego wyzwalać."
http://prymitywnetechnikiprzetrwania.blogspot.com/
http://prymitywnetechnikiprzetrwania.blogspot.com/
- aciepk
- Tytuł użytkownika: UCePe ssie
Nie wiem jak tam u Ciebie z pieniędzmi, ale może któreś z butów na bardzo duże zimno od jednego z niemieckich producentów (np. Meindl Antarktis, Hanwag Trapper). Jednak koszta zakupu tych butów są bardzo wysokie (ok. 1000 złotych). Znam też jednego rolnika, który pracuje czasem w lesie i od 6 lat bez przerwy do roboty używa Kupczaków MON.
-
Tysiąc złotych to jednak sporo pieniędzy i raczej za buty do pracy to bym nie dał. Te niemieckie buty gumowe dla rolników kosztują ok. 60 euro i są naprawde ciepłe nigdy w nich nie zmarzłem nawet jak po całym dniu pracy w bucie było mokro i nieważne, że temperatura była ujemna czy dodatnia. Wadą butów jest ich wielkość z powodu grubej wkładki, ale za to są lekkie choć wyglądają jak trzy numery za duże no i są już stare. Chyba zaryzykuje i kupie te z linku kasa nie jest powalająca dokupie jakieś wkładki coby spód ocieplić i ciepłe skarpety i może dadzą radę. Dzięki !