Świąteczne łazęgowanie

Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw

Awatar użytkownika
Dąb

Świąteczne łazęgowanie

Post autor: Dąb »

Chciałem uczcić dzień niepodległości w moim stylu, wznosząc toast w lesie przy ogniu, na cześć "leśnych ludków" , którzy jak dobrze wiecie spędzili czasem lata ukrywając się w lasach i uprzykrzając życie różnorakim najeźdźcom. Postanowiłem tym razem spędzić noc w naturalnie zbudowanym schronieniu. Trochę gałęzi leszczynowych i łapek świerkowych nie spowoduje katastrofy ekologicznej :roll: Więc prosiłbym pseudo-ekologów wstrzymać się z linczem. Wybrałem tereny dość podmokłe i starałem poruszać się zwierzęcymi przesmykami aby choć trochę poczuć klimat starej kniei.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
soohy

Post autor: soohy »

Pięknie!
Awatar użytkownika
Tanto
Administrator
Gadu Gadu: 1743064
Post autor: Tanto »

Gdzieś Ty tych świerków nazbierał między tymi liśćmi? Okolica wygląda na zdominowaną przez liściaste.
"...wszystkie koty z pyszczkami, które wyglądają, jakby ktoś wkręcił je w imadło, a potem wielokrotnie walił młotkiem owiniętym skarpetą, są Prawdziwmi kotami."
Awatar użytkownika
Dąb

Tanto, nie do końca tak było, kawałek od obozu był las mieszany, z modrzewiami i świerkami w tle. Drzewa były słusznego wieku, więc wcale tych drzew nie trzeba było tak dużo do uzbierania wystarczającej ilości świerczyny i aby drzewa mogły dalej żyć bez szkody.
Awatar użytkownika
hycek
Gadu Gadu: 3364770
Tytuł użytkownika: hycek
Post autor: hycek »

Super wypad,wspomnienie patriotyczne też miłe.Zrobiłem kiedyś materac że świerku w podobnym szałasie,zapach i aromaterapia nie z tej ziemi.Spaliśmy 12h co mi się w ostatnich latach nie zdarzało.
,,- Mieszczuch jesteś.Twój porządek murami ogrodzony, tam też Twoje mądrości może i co warte. ''
Awatar użytkownika
soohy

hycek pisze:zapach i aromaterapia nie z tej ziemi.Spaliśmy 12h co mi się w ostatnich latach nie zdarzało.
Polecam przy okazji wypadu do lasu zebrać smolnych szczapek i położyć sobie koło łóżka. Fajnie pachnie :)
Awatar użytkownika
Dąb

soohy, super pomysł , muszę sobie zrobić zawieszkę zapachową do auta :)
Awatar użytkownika
hycek
Gadu Gadu: 3364770
Tytuł użytkownika: hycek
Post autor: hycek »

soohy pisze:
hycek pisze:zapach i aromaterapia nie z tej ziemi.Spaliśmy 12h co mi się w ostatnich latach nie zdarzało.
Polecam przy okazji wypadu do lasu zebrać smolnych szczapek i położyć sobie koło łóżka. Fajnie pachnie :)
Kruca,proste i skuteczne.W sumie nawet koło lasu mieszkam.
Tak zrobię,do jakiegoś worka małego przewiewnego dam i koło wyrka.
Dzięki!
,,- Mieszczuch jesteś.Twój porządek murami ogrodzony, tam też Twoje mądrości może i co warte. ''
Awatar użytkownika
soohy

Ja już zebrałem dzisiaj, będą pachnieć w pokoju dopóki nie wyschną, a jak wyschną posłużą za rozpałkę, gdy w terenie będzie mokro :)

Obrazek

Obrazek
ODPOWIEDZ