Połowa ludzi z forum w nocy sobie łazi po lasachSPT Alfa pisze:Czyli ,że ludzie tak w nocy sobie łażą po lasach ,czy jak to wygląda? Jaką odległość trzymać od wsi. Postaram się zakamuflować namiot jak najlepiej i jak najdalej od drogi.

Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
Połowa ludzi z forum w nocy sobie łazi po lasachSPT Alfa pisze:Czyli ,że ludzie tak w nocy sobie łażą po lasach ,czy jak to wygląda? Jaką odległość trzymać od wsi. Postaram się zakamuflować namiot jak najlepiej i jak najdalej od drogi.

ale jakiego sprzętu by spędzić noc, w ciepłym okresie czasu w lesie?SPT Alfa pisze: Jeden może by poszedł ,ale nie ma sprzętu.
 i to co na sobie i wszystko. Czegóż potrzeba więcej?
  i to co na sobie i wszystko. Czegóż potrzeba więcej?Zirkau pisze:ale jakiego sprzętu by spędzić noc, w ciepłym okresie czasu w lesie?SPT Alfa pisze: Jeden może by poszedł ,ale nie ma sprzętu.
Koca w domu nie ma? Plecak szkolny, woda w butelce PET, kubek, sznurkiem koc, jakiś nóż by z nudów patyki strugaći to co na sobie i wszystko. Czegóż potrzeba więcej?
a jak kolega ma namiot, to nie można razem w jednym namiocie? Dla chcącego nic trudnego.
 natomiast zdarza się, że na skraju lasu jakaś banda gówniarzy chla przy ognisku do późna, albo może i całą noc. Widziałem ślady nie raz w drodze powrotnej. Tacy mogą jedynie stanowić niebezpieczeństwo moim zdaniem. Sprzątać po sobie zazwyczaj nie mają zamiaru, więc lepiej wcześniej zrób rekonesans czy przypadkiem w pobliżu ich ulubionej miejscówki się nie rozbijasz.
 natomiast zdarza się, że na skraju lasu jakaś banda gówniarzy chla przy ognisku do późna, albo może i całą noc. Widziałem ślady nie raz w drodze powrotnej. Tacy mogą jedynie stanowić niebezpieczeństwo moim zdaniem. Sprzątać po sobie zazwyczaj nie mają zamiaru, więc lepiej wcześniej zrób rekonesans czy przypadkiem w pobliżu ich ulubionej miejscówki się nie rozbijasz.Kolego, ludzie idą dać w palnik i się upodlić na ogół na obrzeża lasu. Tam własnie śmiecą, awanturują się, czy leżą pokotem. Na ogół las jest najbezpieczniejszym z możliwych miejsc właśnie z tego powodu, że nie ma ludzi. Widzę, że jesteś z Myślenic - polecam okolice Poręby od Kamiennika, przez Łysą, Kudłacze, niekoniecznie szlakiemPrzemeckP pisze:SPT Alfa napisał/a:
Czyli ,że ludzie tak w nocy sobie łażą po lasach ,czy jak to wygląda? Jaką odległość trzymać od wsi. Postaram się zakamuflować namiot jak najlepiej i jak najdalej od drogi.
W "moim" lesie po nocach łażę tylko ja, o ile mi wiadomonatomiast zdarza się, że na skraju lasu jakaś banda gówniarzy chla przy ognisku do późna, albo może i całą noc. Widziałem ślady nie raz w drodze powrotnej. Tacy mogą jedynie stanowić niebezpieczeństwo moim zdaniem. Sprzątać po sobie zazwyczaj nie mają zamiaru, więc lepiej wcześniej zrób rekonesans czy przypadkiem w pobliżu ich ulubionej miejscówki się nie rozbijasz.

spanie 200m od obserwatorium na LubomirzeSPT Alfa pisze:D obserwatorium astronomiczne.
 bo pewnie o nim mówisz
 bo pewnie o nim mówisz odemnie to rzut beretem od domu chyba nawet bliżej niż od Ciebie
 odemnie to rzut beretem od domu chyba nawet bliżej niż od Ciebie 
 nigdy nie  jest równo
  nigdy nie  jest równo  

)
 )Nie zaszkodzi poczytać co już na forum napisano. Poświęć czas, a okaże się że na większość Twoich pytań już odpowiedziano.SPT Alfa pisze:Co myślicie wystarczy to wszystko czy jeszcze coś się przyda?