Smartfon Specjalsów
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
Smartfon Specjalsów
Witam Państwa, ostatnio mnie zaciekawiło czy jednostki specjalne posiadają w ekwipunku jakiś smartfon albo jakiś bardziej wyspecjalizowany sprzęt? Wiadomo, jest to bardzo uniwersalne urządzenie. Jeżeli ktoś miałby informacje na ten temat to proszę o odpowiedź.
Czołem 

Napisałem bo wielu kandydatów NSR rezygnuje a to był jeden z powodów... Śmieszne ale prawdziwe. Inne powody to że trzeba rano ścielić łóżko, że przełożeni krzyczą, że uczyć się trzeba...pocieszny pisze:no ja tam się nie znam za moich czasów mało kto wiedział c9o to wifi![]()
a telefon sam w sobie (komórkowy) służbowy to była motorola z anteną
Dlatego padły w testach (x-covera i ogólnie smartfony) głównie przez marna baterię i dużą wrażliwość na wszystko (w porównaniu z solidem)
Ogólnie to częściej opiera się na radiu i tel satelitarnym niż komórce, bo zapominajmy że w większości miejsc operacyjnych dalej nie ma zasięgu albo jest mocno kiepski, do tego dochodzą różnica różnica częstotliwościach sieci itp, itd...
Ogólnie to częściej opiera się na radiu i tel satelitarnym niż komórce, bo zapominajmy że w większości miejsc operacyjnych dalej nie ma zasięgu albo jest mocno kiepski, do tego dochodzą różnica różnica częstotliwościach sieci itp, itd...