Nasze nowe zabaweczki :D cz. 2
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
- Pingwiniak
- Tytuł użytkownika: Szeregowy
Ta przetwornica ma 75W uciągnąć ma tylko laptopa, albo ładowarki do których nie mam przejściówek na 12V. Zapalniczka samochodowa to max 180W. Więcej już tylko bezpośrednio grubymi kablami do akumulatora.
Zdjęcie z tymi "złodziejkami" bardziej w charakterze żartu...
Mogę podpiąć obciążenie na 10000V stanie się tyle że nic się nie stanie... bo niby jak? nie da więcej niż ma znamionowo a do tego jest przecież bezpiecznik....
Zdjęcie z tymi "złodziejkami" bardziej w charakterze żartu...
Volo pisze:Obawiam się, że na tylu rozgałęźnikach to ta przetworniczka wyzionie duszka.
Mogę podpiąć obciążenie na 10000V stanie się tyle że nic się nie stanie... bo niby jak? nie da więcej niż ma znamionowo a do tego jest przecież bezpiecznik....
- SmileOn
- Tytuł użytkownika: the violinist
U mnie wpadły nowe kije (dostałem na urodzinki)
Black Diamond Trail
oraz parę dupereli z Aliexpressu od naszych braci "mniejszych" :p
Podstawkę do palnika i przejściówki opiszę w temacie z kuchenkami, myślę że ciekawa opcja dla osób lubiących mieć możliwość podpięcia różnych źródeł gazu.
Black Diamond Trail
oraz parę dupereli z Aliexpressu od naszych braci "mniejszych" :p
Podstawkę do palnika i przejściówki opiszę w temacie z kuchenkami, myślę że ciekawa opcja dla osób lubiących mieć możliwość podpięcia różnych źródeł gazu.
SmileOn
"O to chodzi jedynie,
By naprzód wciąż iść śmiało,
Bo zawsze się dochodzi
Gdzie indziej, niż się chciało."
"O to chodzi jedynie,
By naprzód wciąż iść śmiało,
Bo zawsze się dochodzi
Gdzie indziej, niż się chciało."
- Volo
- Gadu Gadu: 6831592
- Tytuł użytkownika: Wilczy Pasterz
No widzisz, żadnego obciążenia nawet na 1 000 000 V nie podepniesz, bo rośnie tylko MOC czyli prąd na kablach a ten prąd jak masz 180W to nie większy niż ok 15A.
Dlatego przetwornice pracują tylko na uruchomionym samochodzie bo szybciutko wysysają akumulator w aucie, no chyba, że to ciągnik siodłowy albo autokar to akusy mają potężne.
Już nie wspomnę o sensie takiego rozwiązania pod kątem sprawności.
Dlatego przetwornice pracują tylko na uruchomionym samochodzie bo szybciutko wysysają akumulator w aucie, no chyba, że to ciągnik siodłowy albo autokar to akusy mają potężne.
Już nie wspomnę o sensie takiego rozwiązania pod kątem sprawności.
Daj acz ja pobruszę a ty skocz do piwnicy po piwo.
- hycek
- Gadu Gadu: 3364770
- Tytuł użytkownika: hycek
Precel potworka wożę tylko na masowe namiotowanie z rodziną i znajomymi na mazurach.
Fakt agregacik 10 - 15 kg cudo(ja kupiłem okazyjnie ten mój aku)i myślę że to tańsza opcja no i agregat hałas robi.
Fakt agregacik 10 - 15 kg cudo(ja kupiłem okazyjnie ten mój aku)i myślę że to tańsza opcja no i agregat hałas robi.
Ostatnio zmieniony 28 kwie 2017, 12:12 przez hycek, łącznie zmieniany 1 raz.
,,- Mieszczuch jesteś.Twój porządek murami ogrodzony, tam też Twoje mądrości może i co warte. ''
Znajomy ma dwa takie potworki w przyczepie z przetwornicą sinusoidalną + panel na dachu. Nie ma nic lepszego jeśli chodzi o przewożenie albo łódź... Za agregat podobny wydajnościowo i jakościowo np. Hondy trzeba dać podobnie a nie wszędzie jest możliwość jego użycia (strefy ciszy lub inne obostrzenia).hycek pisze:Precel potworka wożę tylko na masowe namiotowanie z rodziną i znajomymi na mazurach.
- Młody
- Gadu Gadu: 9281692
Dzisiaj dojechał do mnie taki maluszek. Czuję, że to będzie miłość aż po grób !

Forum to nie agencja towarzyska-NIE DOGODZIMY KAŻDEMU !
Życie należy przeżyć tak, aby gołębie przelatujące nad Twoim grobem zesrały się z wrażenia.
https://www.fasttrans.com.pl/
Życie należy przeżyć tak, aby gołębie przelatujące nad Twoim grobem zesrały się z wrażenia.
https://www.fasttrans.com.pl/
Tresor, jak dla mnie to jest lekko za głęboka ale ja mam dziwną głowę. Generalnie jest to pierwsza czapka z daszkiem ktora założyłem od wielu lat i nie mam do czego sie doczepić.
Moja mama służyła w Comando Foki Boys, ale ją wywalili, bo spała na łodzi podwodnej podczas służby przy otwartym oknie...