Zirkau pisze:Tak, dla zobrazowania sytuacji. jaki % nietrzeźwych kierowców jest w grupie kierowców w danym dniu?
nie wiem i mało mnie to interesuje

. To co napisałem odnosiło się konkretnie do słów lukasz_sp , odnośnie rodziny i normalności. I tak uważam ,że normalnym ludziom nawet tym z rodzinami zdarza się popełniać głupstwa.
Zirkau pisze:Nie zaprzeczysz też, że w odczuciu społecznym, wsiadanie pijanym za kierownicą nie jest tak naganne, i nie jest tak straszne, jak pijany z bronią. Prawda?
no właśnie o tym odczuciu społecznym też pisałem i z czego to wynika również

. A te odczucia z prawdą nie mają przeważnie wiele wspólnego.
Zirkau pisze:Nie zaprzeczysz też, że osoby posiadające uprawnienia na broń, boją się ją bardziej stracić niż stracić prawo jazdy - które da się odzyskć dość szybko, a i jest komunikacja miejska, PKS, PKP co trochę robią za protezę braku własnego pojazdu, prawda?
Zirkau, Ty przeczytaqłeś co ja napisałem ? Jak byk stoi ,że wśród ludzi z pasją jest dużo mniej przekroczeń wszelakich niż u "zwykłych" zjadaczy chleba. Dokładnie tak jak napisałeś wpadka to również często koniec pasji.
Zirkau pisze:A patologie należy zwalczać. W każdym środowisku - dla dobra tego środowiska. Jeśli będziemy podchodzić, że Policja, jako organ Państwowy to nasz wróg - to zgłoszenie na Policję = się donosicielstwu, kapusiostwu.... - to nigdy nie będziemy obywatelami we własnym kraju i nie będziemy sprzątać od dołu ani od góry. Dlaczego Polak odwraca głowę jak coś widzi, a potem ma "ból dupy" bo "Oni to są tacy?"
zgadzam się na 101%