Mój plan wygląda następująco (patrz niżej), byłabym wdzięczna za wszelkie informacje co warto a czego nie warto lub o czym zapomniałam (a warto). Noclegi planuję w jakiś kwaterach czy agro, ale może być też namiot. Chodzi mi głównie o to, żeby były w miarę blisko trasy i żebym nie musiała nadrabiać iluś tam kilometrów, bo plan jest bardzo napięty i szkoda mi każdej minuty.
Raczej nie zmienię trzonu i kolejności, bo najwygodniej mi się tak będzie jechało, no ale każda sugestia jest mile widziana. Jakby ktoś się akurat wstrzeli w miejsce i czas to z miłą chęcią wychylę jakąś szklanicę albo chociaż powiem "hej" na szlaku

Dzień 1 niedziela
Podróż (560 km przez A1), nocleg: Walin
Dzień 2 poniedziałek
projekt „Riese” („Olbrzym”) - kompleks „Rzeczka” i podziemne miasto „Osówka” . Nocleg: Walin
Dzień 3 wtorek
Srebrna Góra. Kłodzko. Złoty Stok. Średniowieczny Park Techniki. Jaskinia Niedźwiedzia. Nocleg: Karłów
Dzień 4 środa
Chodzenie po górach. Trasa: Kudowa Zdrój – Czermna - Błędne Skały - Karłów, druga trasa: Karłów – Szczeliniec Wielki. Nocleg: Karłów.
Dzień 5 czwartek
Wyprawa do Czech (wyjazd od Kudowy Zdrój, wjazd do Mala Upa). Może się uda wjechać kolejką gondolową na Śnieżkę od strony Czech. Chill outowanie i odpoczynek. Nocleg: Karpacz
Dzień 6 piątek
Karpacz. Zwiedzanie świątyni Wang. Wyprawa na Śnieżkę (jeśli się nie udało wjechać kolejką), trasa: Karpacz Bachus –Śnieżka – Karpacz. Nocleg: Szklarska Poręba
Dzień 7 sobota
Chodzenie po górach. Trasa: Szklarska Poręba – Łabski Szczyt – Szklarska Poręba. Może się uda połączyć z trasą Szklarska Poręba – Wodospad Szklarki – Szklarska Poręba. Nocleg: Szklarska Poręba
Dzień 8 niedziela
Podróż do domu.
Dodatkowo kusi mnie kopalnia uranu w Kletnie, jaskinia radochowska, kopalnia węgla w Nowej Rudzie, kolejna część Riese we Włodarzu i w podziemiach zamku Książ, kopalnia w Wałbrzychu czy sztolnie w Kowarach (nie byłam na Zlocie tamtych okolicach