Przedewszystkim certyfikaty . Z tego co zauwazylem coraz wieksza ilosc instytucji wymaga certyfikatow szkolenia wysokosciowego ( aby nawet wejsc na dach ... ).
+ wedlug mnie najwazniejsze , podczas wypadku na wysokosci , podczas pracy , oraz szeroko pojetej turystyki wspinaczkowej mamy z certyfikatem znacznie , a nawet duzo wiecej niz znacznie wieksze szanse na odszkodowanie. ( znam z zycia pare przypadkow , ktos chodzil na linkach mial nw i mu nic nie wyplacili bo nie byl przygotowany merytorycznie i specjalistycznie do wykonywania turystyki wspinaczkowej , dlamnie to troche chore ale taki kraj. )
PS. Nie pracuje w assecuro , bo moze to tak wygladac ze nakrecam klientow
Ide na kurs i jesli ktos sie chce pod nas podczepic i miec taniej to jest do tego okazja
Kod: Zaznacz cały
http://www.assecuro.com.pl/system-szkolen.php#3
Ogolnie trodno okreslic do czego moze przydac sie taki certyfikat. Mi np. przyda sie do pracy i wrazie czoego do bezproblemowego uzyskania odszkodowania z tytulu wypadku na wysokosci.
Niektorym moze sie przydac do czegos innego.
PS. Na niektorych obiektach po pokazaniu certyfikatu wysokosciowego mozna czuc sie jak "krol"
No i tak jak w strzelectwie z patentem strzeleckim , tak w wysokosciowce, podejzewam ze na polach komercyjnych albo w gorach nikt nie bedzie rzadal aby wykupic pare godzin z instruktorem w ramach "przygotowania i nauki".
Ale ja nie smigam na pola komercyjne

wole hardcore z budynkow i mostow
Pozdrawiam