Było fajnie. W ramach szukania nowych niestandardowych rozwiązań bushraftowo-survivalowych znaleźliśmy zastosowanie dla siekiery Husqvarna... szatkowanie kapusty.

Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
Korzeń pietruszki, liść laurowy, ziele angielskie. Cebulowa na zasadzie "co wlezie". Niestety nie wszystko co zamyśliliśmy wlazło do kotła. Został nam na przykład jeden korzeń pasternaku, którego nijak nie dało się upchnąć.niszka pisze:no coś na pewno pominęłam.
niszka pisze:Janusze cmentarne
W pewnym wieku człowiek zaczyna doceniać wygodę. Nawet w prymitywnych warunkach. W domu łoże dogrzeje małżonka a w terenie na tzw. "zimny start śpiwora" jest potrzebna albo butelka (np. Nalegne) z wrzątkiem albo termoforek.SmileOn pisze:Ja nie będę mówił, który to ze wspaniałych surfifalowców sypia z misiem
soohy pisze:W tym terminie jak każdy u mnie da radę chcę zrobić wypad do lasu, łącznie w 5 osób. Pobiwakujemy, a nocą sprawdzę swój śpiwór, bo zapowiadają -10°C.SmileOn pisze:A na weekend 2-3 nie miał by ktoś ochoty? Miejscówka dowolna, może Bukowno albo tradycyjnie Jungla.Bo na razie nadal ciepłe noce są.