Jako nowy forumowicz pragnę się przywitać i przedstawić.
Mam na imię Łukasz mieszkam w Łodzi i jestem trochę po trzydziestce.
Moje zainteresowania (poza jedzeniem i spaniem) to wszelka technika. Od fototechniki przez telekomunikację, spawalnictwo, mechanikę płynów, aż do techniki uzbrojenia plus oczywiście samochody, motocykle i kobiety…
Tematyką forum interesuję się i pasjonuję niemal od zawsze, szacuje że mniej więcej od ok. 25 lat kiedy to zostałem zuchem i dostałem od taty finkę

Przez pierwsze lata nawet nie podejrzewałem, że to co mnie tak pociąga nazywa się survivalem, puszczaństwem czy bushcraftem

Choć dopiero co się zarejestrowałem, to forum przeglądam od dawna i bardzo je sobie cenie. Jest to istna kopalnia pomysłów „genialnych, zwariowanych i takich sobie” a także
zbiorowisko ciekawych osobowości i osobliwości. Choć Wy nie mieliście jeszcze okazji mnie poznać, to ja już niektórych z Was trochę znam. Czytając niektóre Wasze posty japa mi się cieszy tak, jakbyśmy byli starymi dobrymi przyjaciółmi. Wiele się od Was nauczyłem i dowiedziałem. Czasem w czymś utwierdziłem, coś zweryfikowałem, a niekiedy trochę pośmiałem.
Jednak wiem że gdy „przepadnę” w lesie, przyniosę do domu 19 nóż, kupię 15 latarkę, coś wystrugam, uszyje czy też będę taszczył swoje EDC to może tego nie zrozumieć żona, dziecko, sąsiadka, proboszcz, teściowa czy kumpel z roboty, ale Wy zrozumiecie mnie jak nikt inny

Miło mi Was czytać, mam nadzieję, że dane mi będzie czasem wrzucić też swoje trzy grosze do dyskusji i że kiedyś, gdzieś się spotkamy.
Pozdrawiam.