Nasze nowe zabaweczki :D cz. 2
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
- greenshadow
- Tytuł użytkownika: bywam
- Parthagas
- Tytuł użytkownika: kumpel staffików
Imadełko dobra rzecz. U mnie samopompa z Lidla, dziś były, zgarnąłem ostatnią w kolorze grafitowym. Oprócz tego rzucili namioty jednoosobowe, śpiwory i mnóstwo softów - fajnie się ludziska o nie przepychali, jak w walce o ogień. Wyobrażam sobie, co by się działo, gdyby przyszedł prawdziwy kataklizm.
"Mężczyzna musi mieć nałogi, najlepiej wyszukane, w przeciwnym wypadku nie ma się z czego wyzwalać."
http://prymitywnetechnikiprzetrwania.blogspot.com/
http://prymitywnetechnikiprzetrwania.blogspot.com/
- kamykus
- Tytuł użytkownika: Leśny Dziad
Nalgenka i ostrzałka 200,300,400,600 - prezenty od Odyna.
Do tego latarka Tank 007 E09 120lm 1xAAA (Swoją drogą, mega zarąbista).
Zgubiłem swoją ulubioną, ukochaną ITP E03 i naprawdę ciężko to przeżyłem, więc postanowiłem kupić jeszcze Nerkę Helikona - Bandicoot. Żeby już nic nie gubić.
Do tego latarka (nazwa nieznana, zdarła się zostało tylko nazwo kraju producenta (Austria) Na oko jakieś 300lm 2xAA. Znaleziona

Nalgenka i ostrzałka 200,300,400,600 - prezenty od Odyna.
Do tego latarka Tank 007 E09 120lm 1xAAA (Swoją drogą, mega zarąbista).
Zgubiłem swoją ulubioną, ukochaną ITP E03 i naprawdę ciężko to przeżyłem, więc postanowiłem kupić jeszcze Nerkę Helikona - Bandicoot. Żeby już nic nie gubić.
Do tego latarka (nazwa nieznana, zdarła się zostało tylko nazwo kraju producenta (Austria) Na oko jakieś 300lm 2xAA. Znaleziona

"Nie cierpię mojego rozdwojenia jaźni, jest świetne"
Dwa lata temu znalazłem nad Wisłą praktycznie nową X25. Pokryta była jedynie cienką powierzchniową rdzą. Wziąłem, choć krępowałem się nieco wracać przez miasto z tym znaleziskiem.greenshadow pisze:yee yee yee
dzis u mnie zagościła nowa siekierka z nowej linii fiskarsa
X21
Obrazek
foto ze stocka - moje foty się obrabiają
- greenshadow
RBT, nie słyszałem że by ktoś zgubił
w sumie porównując trzonki x15 z nową linią to jest duża poprawa w uchwycie i przyczepności
ja ze swoją w torbie szedłem na zebranie do szkoły podstawowej - woźny się dziwnie patrzył

ja ze swoją w torbie szedłem na zebranie do szkoły podstawowej - woźny się dziwnie patrzył

[center]
| Zielona Strona |[/center]
- kamykus
- Tytuł użytkownika: Leśny Dziad
Mój Solid B2100 kilka ładnych lat przetrwał wielokrotne topienie się, spadanie z wysokości mniejszych lub większych, otwieranie piwa... i inne takie. Ostatni upadek ze szczytu 130 metrowego komina pomieszał mu nieco w główce. Ale nadal działa!!! 
Tak czy siak, trzeba było wymienić. Oczywiście na Solida, ale nowszego. Głównie ze względu na GPS.
ps:zakup od odyna

Tak czy siak, trzeba było wymienić. Oczywiście na Solida, ale nowszego. Głównie ze względu na GPS.
ps:zakup od odyna

Ostatnio zmieniony 22 wrz 2015, 20:04 przez kamykus, łącznie zmieniany 1 raz.
"Nie cierpię mojego rozdwojenia jaźni, jest świetne"
- greenshadow
Tak, ma być widoczny, ma być widoczny z daleka, taki był zamysł, długo szukałem materiału w tym odcieniu. Przeznaczenie "ewakuacyjne" do zastosowania w razie konieczności nieplanowanego noclegu lub wypadku na wycieczce waży 508gram więc nie ciąży jak moja basha DDPM która wazy 1kg. Dobry punk nawigacyjny. A też na większej imprezie będzie go widać, ale to raczej nie było zamierzone, wynika raczej przy okazjisoohy pisze:Takie schronienie wg. mnie jest dobre tylko na wspólne większe biwaki. Skąd ten wybór?
[center]
To produkt Lesovik'a?greenshadow pisze:czasami mam dość zielonego więc tym razem
3x3 Orange Glow - najlepsza szwalnia tarpów i hamaków w Polsce - LESOVIK
3x3 przy wadze ~500 g (bez linek) to powinien być z SilNylon'u.
Nie wiedziałem, że Lesovik szyje z tego materiału.
Zresztą na ich stronie nie ma tego produktu.
Inżynier
- Młody
- Gadu Gadu: 9281692
Od jakiegoś czasu, dzięki uprzejmości Bubla stałem się posiadaczem całkiem zgrabnego nożyka.
Sanrenmu 7089LUI-SDW2
(foto z neta)

Sanrenmu 7089LUI-SDW2
(foto z neta)

Forum to nie agencja towarzyska-NIE DOGODZIMY KAŻDEMU !
Życie należy przeżyć tak, aby gołębie przelatujące nad Twoim grobem zesrały się z wrażenia.
https://www.fasttrans.com.pl/
Życie należy przeżyć tak, aby gołębie przelatujące nad Twoim grobem zesrały się z wrażenia.
- greenshadow
Impregnowany poliester.wilow7 pisze:To produkt Lesovik'a?greenshadow pisze:czasami mam dość zielonego więc tym razem
3x3 Orange Glow - najlepsza szwalnia tarpów i hamaków w Polsce - LESOVIK
3x3 przy wadze ~500 g (bez linek) to powinien być z SilNylon'u.
Nie wiedziałem, że Lesovik szyje z tego materiału.
Zresztą na ich stronie nie ma tego produktu.
Tak, nie ma takiego produktu - materiały były moje
na konwencie sprawdzony, nie puszcza wody deszczowej, podobnie pary na zewnątrz
[center]
- Młody
- Gadu Gadu: 9281692
Bubel, nożyk pierwsza klasa, powoli się wyrabia
Natomiast do kolekcji dołączyła wczoraj Mora Robust

Natomiast do kolekcji dołączyła wczoraj Mora Robust

Forum to nie agencja towarzyska-NIE DOGODZIMY KAŻDEMU !
Nomad 7 do tego oczywiście dedykowany Guide 10 Power Bank. Zestaw wybrałem z racji jego niewielkich rozmiarów i możliwości ładownia akumulatorków AA. W sytuacji awaryjnej zawsze dodatkowy zapas baterii do GPS-a czy możliwość podładowania telefonu.
Większego zestawu nie potrzebuje mam Przerobiony zestaw z Juli A+ z ogniwem fotowoltaicznym i dwiema lampami led. Wstawiłem tylko większy akumulator 12v 5ah.
Niestety ten nadaje się jedynie (z racji masy) do wożenia samochodem ewentualnie na kajak.
Z drugiej strony w aucie mam dwa akumulatory spięte urządzeniem T-Max - Dual Battery System. Tak że jestem zabezpieczony
Ostatnimi czasy coraz częściej w teren wybieram się samochodem. W którym momentami czuje się bardziej komfortowo niż w domu
Postanowiłem więc wrócić do dawnych czasów kiedy to wszystkie wypady były z konieczności minimalistyczne. Mniej zabawy sprzętem, więcej czasu na czerpanie przyjemności w miejscu, czasie...
Większego zestawu nie potrzebuje mam Przerobiony zestaw z Juli A+ z ogniwem fotowoltaicznym i dwiema lampami led. Wstawiłem tylko większy akumulator 12v 5ah.
Niestety ten nadaje się jedynie (z racji masy) do wożenia samochodem ewentualnie na kajak.
Z drugiej strony w aucie mam dwa akumulatory spięte urządzeniem T-Max - Dual Battery System. Tak że jestem zabezpieczony

Ostatnimi czasy coraz częściej w teren wybieram się samochodem. W którym momentami czuje się bardziej komfortowo niż w domu