Niestety szukam do portfela. No i ja wolę ostrzenie z ręki. Nikt mi nie będzie mówić jaki kąt trzymać!

PS- odważny jesteś, dawać swojego customa do ostrzenia komuś. Było słychać szlifierkę później?

Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw

Płytka DiaSam SP.
 Płytka DiaSam SP.  Więcej nie trzeba.
 Więcej nie trzeba.
 tzn. na takich ostrzałkach się nie znam, bo o ostrzeniu coś tam wiem.
 tzn. na takich ostrzałkach się nie znam, bo o ostrzeniu coś tam wiem.
 W moim przypadku brzytwa pracuje bardziej płynnie, a też za bardzo nie rozczulam się przy ostrzeniu.
 W moim przypadku brzytwa pracuje bardziej płynnie, a też za bardzo nie rozczulam się przy ostrzeniu. . Też ostrzę z ręki , pierwszy nóż który doprowadziłem do stanu golenia został naostrzony na parapecie lastrykowym. Ostrzyłem noże na różnych rzeczach które z założenia do ostrzenia nie są przeznaczone. Ostatnio widziałem w muzeum wsi "osełkę " z drewna która miała porobione rowki w które wcierało się piasek. Muszę to spróbować zrobić. Może to być niezła alternatywa dla kamieni ze strumienia.
. Też ostrzę z ręki , pierwszy nóż który doprowadziłem do stanu golenia został naostrzony na parapecie lastrykowym. Ostrzyłem noże na różnych rzeczach które z założenia do ostrzenia nie są przeznaczone. Ostatnio widziałem w muzeum wsi "osełkę " z drewna która miała porobione rowki w które wcierało się piasek. Muszę to spróbować zrobić. Może to być niezła alternatywa dla kamieni ze strumienia.