Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
Nie panikuje, tylko zasięgam porady- albo go zostawię jako fajny okaz, albo wyrzucę jeżeli będzie niebezpiecznyTresor pisze:w celu sprawdzenia czy smugowy nalezy potrzec czubek owego zelastwa o plyte betonowa czy kawalek chodnikajesli w srodku jest fosfor zareaguje
znalazles w ziemi naboj i panikujesz jakbys znalazl 120 mm mozdzierz !
Zcałym szacunkiem większych pierdół to dawno nie słyszałemTresor pisze:w celu sprawdzenia czy smugowy nalezy potrzec czubek owego zelastwa o plyte betonowa czy kawalek chodnikajesli w srodku jest fosfor zareaguje
znalazles w ziemi nabój i panikujesz jakbys znalazl 120 mm mozdzierz !
BzduraParthagas pisze:Pocisk prawdopodobnie od ckm typu Maxim, ale zabić się za to nie dam, smugowe miały szczyt malowany na czerwono, wrzucało się taki co czwarty w taśmę.
Widziales kiedys pocisk wystrzelony z jakiejkolwiek broni ?Driver pisze:To za dużo to się w tym wojsku nie nauczyłeśa jeśli potrafisz zobaczyć bruzdy gwintu który zostawia gwint z lufy to zazdroszczę ci wzroku absolutnego takowe bruzdy ogląda się pod mikroskopem.
Zanim zaczniesz pouczać innych najpierw sam sie doucz.Driver pisze:Piszesz cytuję "Kolejna sprawa to to, że pocisk prawdopodobnie jest "pełny" bo nie widać na nim śladów po bruzdach w lufie. " to pokaż mi w tym co NumLock znalazł łuskę gdzie mieści się ładunek prochowy nie ma,nie ma go ponieważ pocisk został wystrzelony czyi jest zużyty![]()
chłopie zaprzeczasz sam sobie.Cały czas piszemy pocisk a dokładniej to jest sama kula,pocisk jest cały czyli razem z łuską która mieści ładunek miotający czyli proch.
To kiepsko Was tam wyuczyli w tym Stargardzie. Ale ja nigdy nie miałem jakoś dobrego zdania stargardzkich jednostkach. Ani "białych", ani "czerwonych".Driver pisze:Zgadza się że były montowane na czołgach typu T-55 i T-72 oraz nowszej wersji T-72 z pancerzem reaktywnym ale tam był kaliber większy 14,7 tej opcji nie podawałem bo kaliber się nie zgadzał a skąd wiem służba wojskowa odbyta w 6 Brygada Kawalerii Pancernej w Stargardzie szczecińskim
Wnosząc po tym co napisałeś - mam wątpliwości czy jednak widziałeś. Nieźle się ubawiłem czytając tekst o mikroskopieDriver pisze:![]()
chyba nie przeczytałeś mojego posta do końca jeśli chodzi to czy widziałem pocisk wystrzelony z jakiekolwiek broni.
A cos merytorycznie i wnoszącego do tematu potrafisz napisać ?Driver pisze:A co do rozbierania naboju to widzę w tym daleką tradycję od II wojny światowej fajnie.![]()
już wtedy robili otwieracze niezłe.Ale spoko ty wiesz najlepiej,niezły jesteś
![]()