No może poza tym, że niecałe 2mx3m - tylko 2,5 kgthralll pisze:ale o tej płachcie złego słowa powiedzieć nie można

Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
Z masztami, bez to 1 kg - więc zbliżona do innych +/- 350 gr.Mr.Bogus pisze:No może poza tym, że niecałe 2mx3m - tylko 2,5 kg
Plandeka z Biedronki pełne 2mx3m waży 500g - a przy tych wymiarach brak tych 15cm, czy 10cm bywa istotne.GawroN pisze:Z masztami, bez to 1 kg - więc zbliżona do innych +/- 350 gr.Mr.Bogus pisze:No może poza tym, że niecałe 2mx3m - tylko 2,5 kg
Rzez wrzucał kiedyś adres niemieckiego sklepu internetowego który sprzedaje silnylon po 4-5 euro za mb. Zdobycie materiału nie byłoby wtedy problemem, ale skoro szycie jest tak trudne to może rzeczywiście się to nie opłacać.Doczu pisze:No ale problem może być ze zdobyciem silnylonu![]()
Masa jest przesadzona raczej, tutaj waży niecałe 2kg: http://www.britishblades.com/forums/sho ... arp-Review.Mr.Bogus pisze: thralll napisał/a:
ale o tej płachcie złego słowa powiedzieć nie można
No może poza tym, że niecałe 2mx3m - tylko 2,5 kg
Ta z decathlonu ma 2,85 na 2,90 także jest większa. Po kupieniu rozbijałem ją dla zabawy w różnych konfiguracjach i w każdym zamocowaniu było pod spodem tyle miejsca, że na spokojnie mieściłem się tam z dziewczyną, a od biedy weszła by tam jeszcze 1-2 osoby.Mr.Bogus pisze:Plandeka z Biedronki pełne 2mx3m waży 500g - a przy tych wymiarach brak tych 15cm, czy 10cm bywa istotne.
Nie próbowałem bo kijki zazwyczaj mam ze sobąbirken1 pisze:Doczu, próbowałeś kiedyś może do podobnych konstrukcji używać jakiegoś stelaża?
można też kupić w lidlu plandekę i ją dźwigać.Swoja droga nie rozumiem czemu się tak spinacie nad tymi konstrukcjami. Kupcie ortalion i każda krawcowa wam to zrobi za mniejsze pieniądze. A rozmiar i kolor wybrać sobie można samemu
ja to się tam nie widzę na długość.Doczu pisze:Miejsca jest dla 2 soochych, lub jednego GawroNa
A co rozumiesz przez "wygodnie" ? Dla mnie wygodne jest łóżko wodnePrecel pisze:To już chyba kilka dkg dołożyć do ekwipunku i wyspać się wygodnie.
A cena namiotów Hilleberga nie jest zaporowa ?Precel pisze:No i cena też "lekko" zaporowa.
Czy da się to cudo rozpiąć jako tarp? Może w ten sposób cztery osoby się zmieszczą.Ja się mieszczę i na jedną osobę jest bardzo wygodnie. Dwie od biedy też się zmieszczą, ale z czterema to producent trochę pojechał. Chyba że piętrowo