Zapraszam na bloga o szybkich daniach zamiast liofilizatów
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
- Pratschman
- Posty: 214
- Rejestracja: 01 gru 2009, 13:31
- Lokalizacja: Jarocin/Poznań
- Płeć:
Zapraszam na bloga o szybkich daniach zamiast liofilizatów
Witam!
Ekipo z Recona, zapraszam na bloga, którego zacząłem robić z moją narzeczoną. Dotyczy on szybkich dań do gotowania na palniku, które mogą stanowić alternatywę dla liofilizatów.
Są to dopiero początki, ale będziemy się starać co tydzień coś pisać - coraz to nowe przepisy lub patenty
Zapraszam do zaglądania i komentowania
http://kuchniawterenie.blogspot.com/
Ekipo z Recona, zapraszam na bloga, którego zacząłem robić z moją narzeczoną. Dotyczy on szybkich dań do gotowania na palniku, które mogą stanowić alternatywę dla liofilizatów.
Są to dopiero początki, ale będziemy się starać co tydzień coś pisać - coraz to nowe przepisy lub patenty
Zapraszam do zaglądania i komentowania
http://kuchniawterenie.blogspot.com/
- Pratschman
- Posty: 214
- Rejestracja: 01 gru 2009, 13:31
- Lokalizacja: Jarocin/Poznań
- Płeć:
Dzięki za miłe słowa!
Już w poniedziałek kolejny przepis, będę poza czasem gotowania podawał też o ile zmieniła się waga kartusza - czyli de facto ile gazu zużywa się na dany obiad.
Pomysłów mamy dużo, mam nadzieję, że nie stracimy entuzjazmu
O daniach jeszcze szybszych - zalanie lub minimalne gotowanie - też pomyślę, ale tu króluje kuskus, którego Asia nie lubi - ale ja tak, jak będę sam w terenie to coś wymyślę
Już w poniedziałek kolejny przepis, będę poza czasem gotowania podawał też o ile zmieniła się waga kartusza - czyli de facto ile gazu zużywa się na dany obiad.
Pomysłów mamy dużo, mam nadzieję, że nie stracimy entuzjazmu
O daniach jeszcze szybszych - zalanie lub minimalne gotowanie - też pomyślę, ale tu króluje kuskus, którego Asia nie lubi - ale ja tak, jak będę sam w terenie to coś wymyślę
- Apo
- Posty: 740
- Rejestracja: 28 lis 2011, 17:36
- Lokalizacja: Lasy Pomorza
- Gadu Gadu: 3099476
- Tytuł użytkownika: WATAHA Z POPRAWCZAKA
- Płeć:
Bardzo fajna tematyka, sama borykałam się z takim samym problemem podróżując po północnej części Europy - wiadomo, że jedzenie tam drogie :-/ ja oparłam się głównie na makaronie (wyhaczyłam taki mały już na miejscu w markecie) a dodatki dawałam świeże (papryka, cebula, parowki) i zużywałam max. w dwa dni, makaron gotowałam z kostką rosołową wołowej (nie miałam solia a kostka fajnie dodawała smaku).
look deep into nature and then you will understand everything better
I've got the power to fly into the wind, the power to be free to die and live again. This power's like fire, fire loves to burn!
I've got the power to fly into the wind, the power to be free to die and live again. This power's like fire, fire loves to burn!
- Dźwiedź
- Posty: 690
- Rejestracja: 22 wrz 2013, 21:25
- Lokalizacja: GoldenCity
- Tytuł użytkownika: brat cebka
- Płeć:
Pratschman, - pomysł dobry i sam taki miałem już parę lat temu ale mam zbyt duży dystans do wszelakich blogów i stron internetowych ( tłumaczenie : jestem zbyt leniwy by tyle pisać w necie )
Ale zapraszam na wszelkie zloty i wyjazdy gdzie będę obecny, to zawsze gratis dostaniesz jakiś przepis wraz z prezentacją i degustacją
Ci co już trafili na moje "kucharzenie w terenie" mogą potwierdzić.
Ale zapraszam na wszelkie zloty i wyjazdy gdzie będę obecny, to zawsze gratis dostaniesz jakiś przepis wraz z prezentacją i degustacją
Ci co już trafili na moje "kucharzenie w terenie" mogą potwierdzić.
BUK, HUMOR i DZICZYZNA
- Qasz
- Posty: 463
- Rejestracja: 19 paź 2010, 22:14
- Lokalizacja: Jaworzno
- Gadu Gadu: 1987028
- Tytuł użytkownika: Tata psychopata
- Płeć:
Jeśli naprawdę masz takie samozaparcie to gratuluję, żeby przed tygodniowym wyjazdem na ten cały tydzień narobić makaronu dla 2 osób. No i praca suszarki, takie koszta.soohy pisze:Morg, wolałbym sam zrobić makaron niż wyjmować ze zupek chińskich. Na pewno bardziej pożywny i zdrowy, tyle że trzeba gotować.
Lotus Turbo Challenge II
Don't Fak-up, Pack-up and Let's go!
Don't Fak-up, Pack-up and Let's go!
ja znalazłem kilka dni temu rewelacyjna podstawę do zupki: japońska zupa miso w saszetkach. Na szybko jadłem z kuskusem i ciecierzycą z puszki. w obu wypadkach bardzo smaczna. Wystarczy zalać wrzątkiem pomieszać i odczekać. Polecam!
takie https://www.e-piotripawel.pl/zakupybydg ... iso/245345 pudełeczko zawiera 5 saszetek gotowych do zalania. cena waha się w sklepach między 5 a 8 zł za opakowanie. Ja kupowałem w rossmannie
takie https://www.e-piotripawel.pl/zakupybydg ... iso/245345 pudełeczko zawiera 5 saszetek gotowych do zalania. cena waha się w sklepach między 5 a 8 zł za opakowanie. Ja kupowałem w rossmannie
- Mazazel
- Posty: 84
- Rejestracja: 02 sty 2010, 20:36
- Lokalizacja: Łódź
- Gadu Gadu: 9008350
- Płeć:
- Kontakt:
Nie trzeba ani tygodnia, ani suszarki, ani wielkiego halo...ciasto jak na pierogasy (mąka, jako, woda, trochę wyrabiania), posiekać, wrzucić na tacce gdzieś koło kaloryfera i tyle.Jeśli naprawdę masz takie samozaparcie to gratuluję, żeby przed tygodniowym wyjazdem na ten cały tydzień narobić makaronu dla 2 osób. No i praca suszarki, takie koszta.
zlotykon.pl
- Abscessus Perianalis
- Posty: 919
- Rejestracja: 24 mar 2010, 06:38
- Lokalizacja: CK / Wa-wa
- Gadu Gadu: 1505060
- Tytuł użytkownika: Dziki Dzik
- Płeć:
Potwierdzam. Przepis na makaron domowy wrzucałem tu:Mazazel pisze:Nie trzeba ani tygodnia, ani suszarki, ani wielkiego halo...ciasto jak na pierogasy (mąka, jako, woda, trochę wyrabiania), posiekać, wrzucić na tacce gdzieś koło kaloryfera i tyle.
viewtopic.php?t=324&postdays=0&postorde ... rt=172#top
"Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz."
"Pokonał ich swoją siłą, poraził skrzeniem, oślepił światłem, ogłuszył rykiem, padł na nich strachem, zmógł mocą po stokroć większą niż ich pospólna siła."
Forumowa Facebookowa Grupa Szturmowa: http://www.facebook.com/groups/160111940703089/
"Pokonał ich swoją siłą, poraził skrzeniem, oślepił światłem, ogłuszył rykiem, padł na nich strachem, zmógł mocą po stokroć większą niż ich pospólna siła."
Forumowa Facebookowa Grupa Szturmowa: http://www.facebook.com/groups/160111940703089/