Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
Właśnie! Miałem o to zapytać, gdyż już od jakiegoś czasu noszę się z zamiarem nabycia lub zrobienia takowych. Po przeprowadzce nareszcie mam warunki do ręcznych robótek więc chodzą mi po głowie strasznie. Moim głównym problemem przy dużych mrozach w zwykłych butach jest to, że nie mogę swobodnie ruszać stopą i palcami. Szczególnie jest to dokuczliwe przy pracach obozowych przez co marzną mi palce u stóp. Wiem, że takie paputki są pozbawione takiego problemu. Stosują je zarówno na Alasce jak i na Syberii, więc nie ma mowy by były pomyłką. Powiedz mi z jakiego rodzaju skóry je masz i czy sam je robiłeś?Red Nose pisze:Za to zwracam uwage na zimowe paputy (mokasyny) w ktorych smigalem trzy dni. Ciekawy wynalazek ktory sprawdzil sie wysmienicie.
Na temat paputow rozpisalem sie TUTAJRojek pisze:Właśnie! Miałem o to zapytać, gdyż już od jakiegoś czasu noszę się z zamiarem nabycia lub zrobienia takowych...
Czy mógłbyś również mi powiedzieć ile kosztuje taka przyjemność jak te kanadyjskie rakiety?.
Super dzięki za link na pewno przestudiuje!Red Nose pisze:Na temat paputow rozpisalem sie TUTAJ
I właśnie przy takich temperaturach będę chciał z nich korzystać. Na odwilż mam Gore-texy lub jeszcze lepsze gumofilce!Red Nose pisze:Niestety podstawowy ich problem to ze musi byc ujemna temperatura poniewa w okolicach zera na sniegu przemakaja.
Chodzi Ci o to czy chodzilem po gorach ?Rojek pisze:Czy korzystałeś z nich na większych nierównościach? Słyszałem, że oryginalne rakiety zrobione z alaskańskiej brzozy są bardzo wytrzymałe. Mój teren jest jednak dość pagórkowaty i ciężko tu o proste odcinki.
I dlatego kocham drewno bo informuje, że coś złego się dziejeRed Nose pisze:Jedyne ryzyko to zaorane pole,lub konary w lesie z mala warstwa sniegu bo wtedy trzeszcza jak sie stanie po calej rozpietosci i moga peknac.
I jak to możliwe, że na zlot nie przyjechałeś.Red Nose pisze:Nie jestesmy nastawieni na ekstremum a raczej na zabawe
Tak a potem stać już nas tylko na Leor: https://imagizer.imageshack.us/v2/375x2 ... 4/60uo.jpgRed Nose pisze:Do tej pory mialem wrazenie ze te forum to raczej sprzet hi-tec,nalgenki i mora.
Dziel się dziel. Czekamy. Powodzenia.Red Nose pisze:No ale ciesze sie ze mam tutaj zielone swiatlo. Wiosna bedziemy troche plywac w kanu to podziele sie wrazeniami.
Pozdrawiam
A widzialem,widzialemKopek pisze:Tak a potem stać już nas tylko na Leor: https://imagizer.imageshack.us/v2/375x2 ... 4/60uo.jpg
Ja ci k...a dam "babka" !! To ja !Bubel pisze: takiej futrzanej czapy jak ma babka ze zdjęcia nr 7 i gość ze zdjęcia nr 11?.