Trasa z Finse do Haukeliseter. Przejście zajęło 6,5 dnia (solo, F&L). Warunki, jak to zimą - zmienne

Zdjęcia - link do picasy.
Trasa / lista sprzętu - jeżeli macie komentarze, chętnie przedyskutuję.

Pozdrowienia na początek nowego roku

Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
Z Lu pośmigaliśmy na innej trasie i spokojniejGawroN pisze:Dla mnie te Twoje wyprawy to bajka i inny świat. Zazdroszczę !!! Ale cieszę się razem z Tobą.
A szczytem wszystkiego jest to, że robisz to razem z kobietą.
pytanie : masz podłogę do namiotu czy impowizujesz?
Wolno niestety. Rekord chyba 29 godzin non stop - wyścig Amundsena; zrobł to gość który w UTMB zajął 7 miejsce...Prowler pisze:cóż by tu rzec hmmm . A już wiem co do sprzętu za lekko było i dlatego tak szybko
Kupowałeś czy przerabiałeś już gotową rzecz? Jeśli kupowałeś to gdzie?Rzez pisze:Mam podłogę z kawałka silnylonu
Siux, to jest dokąd wielu chciałoby się wybrać. Wyprawy Rzeza, to kwintesencja jednak Reconnet.siux pisze:Jak wspomniał Gawron - inna bajka!!
Już kilka razy zastanawiałem się po co jesteś na reconnet?? .....
I proszę się nie oburzać i nie dawać mi kontry, ponieważ nie piszę ze złośliwości, a raczej ze skrytej zazrości
Kupiłem w ExtremeTextil materiał silnylon drugiej kategorii 40 czy 50 g / m kw, pociąłem, obszyciem zajął się Nightfox.kalyk3 pisze:Kupowałeś czy przerabiałeś już gotową rzecz? Jeśli kupowałeś to gdzie?Rzez pisze:Mam podłogę z kawałka silnylonu
Karimaty się spisały? Nie ciągnęło od śniegu?
Jak zwykle zazdroszczę wyjazduSzczególnie, że tamte okolice takie piękne i specyficzne.
Oj tam, ja myślę, że niejeden skusiłby się na takie krajobrazy:Zirkau pisze:Siux, to jest dokąd wielu chciałoby się wybrać. Wyprawy Rzeza, to kwintesencja jednak Reconnet.
Nawigacja była trochę wymagająca, natomiast na pewno znacznie łatwiejsza niż poziom przeciętnych BnO w wersji zaawansowanej. Ogólnie fiolozfii nie ma - trzeba było trzymać kierunek na południe / południowy zachód...RBT pisze:Rzez, mógłbyś napisać parę słów o nawigacji. Jak widzisz możliwość tego przejścia nawigując tylko na podstawie mapy papierowej i busoli?